YH-utbildning

Service Manager 400 YHpoäng

Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
4 terminer
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Malmö
  • Svenska

Om utbildningen

Service Manager

Service Manager 

Detta är en yrkeshögskoleutbildning för dig som vill jobba som ledare inom besöksnäringen och som bara nöjer dig med det bästa. En utbildning som leder till arbete. Vår vision är att vara Sveriges främsta utbildning för innovativa, modiga och respektfulla ledare inom besöksnäringen såväl i nutid som i framtiden.

Ledarskapsutbildning

Låter engagemang, utveckling, förändring och excellens spännande? Då är Service Manager rätt för dig eftersom det är våra kärnvärden. Hos oss finns möjligheten att förverkliga dina drömmar!

Service Manager är en ledarskapsutbildning inriktad mot besöksnäringen. Vi tror att du som vill gå utbildningen är driven och ambitiös samt att du vill öka dina färdigheter och fördjupa dina kunskaper för att bli en bra ledare.

Utbildningens omfattning

Utbildningen omfattar 400 YH-poäng (1 vecka = 5 poäng) och innehåller både teoretiska och praktiska moment inom ledarskap och service. På utbildningen erhåller du färdigheter i att planera, genomföra och utvärdera projekt, konceptualisering samt marknadsplaner. Du kommer att kunna bedöma organisationers finansiella ställning och applicera relevant urval av ekonomistyrningsverktyg.

Undervisningens upplägg 

Undervisningen är till stora delar baserad på problembaserad metodik och bygger på arbeten i basgrupper. Under utbildningens gång kommer du som studerande att genomföra flera projektarbeten och prova på olika roller i en projektgrupp, roller som direkt anknyter till blivande yrkesroller. Studiebesök, seminarier, externa föreläsare samt studieresor ingår också.

En del i utbildningen är också din personliga utveckling. Du får verktyg och möjlighet att utveckla dina personliga egenskaper och stärka din förmåga att samarbeta, lösa problem, ta ansvar och initiativ, vara kreativ, tåla stress, kommunicera och anpassa dig till nya och föränderliga situationer i arbetslivet.

Praktik - Lärande i Arbete

En tredjedel av utbildningen är arbetsplatsförlagd. Det är inte traditionell praktik utan ett aktivt lärande i arbetet, LIA, med problemlösning i en pedagogisk helhet.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning kommer du att ha kompetenser för att självständigt organisera och leda organisationers service-, medarbetar- och kundrelationer inom besöksnäringen.

Möjliga yrkesroller efter utbildningen:

  • Service Manager
  • Projektledare/produktutvecklare inom besöksnäringen
  • Chef företag och verksamhet inom besöksnäringen
  • Marknadsförare/Säljare
  • Kundrelationsansvarig
  • Produktionsledare

Malmö som studieort

Utbildningens lokaler ligger mitt i den expansiva Öresundsregionen – i centrala Malmö. Regionen är i stort behov av kompetent arbetskraft till dragplåster som Malmö Arena, Eleda Stadion, Funnys Äventyr, Malmö Live etc. samt många evenemang som nu förläggs runtom i Skåne.

För mer information om Service Manager 400 YHpoäng, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Yrkeshögskolan Malmö Stad?

Samarbete med branscher

Eftertraktad utbildning

Behov på arbetsmarknaden

Så ansöker du

För att studera på Service Manager krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolstudier. 

Du behöver dessutom ha särskilda förkunskaper i form av ett års dokumenterad, samt relaterad, yrkeserfarenhet på heltid alternativt omvandlad deltid. Yrkeslivserfarenheten ska vara kopplad till besöksnäringen/servicenäringen i perspektivet resa-bo-äta-göra-handla.

Ansökan

Se utbildningens webbsida och följ en länk till ansökningsportalen. 


Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du en yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigande.

Fortsatta studier

Vi har en mycket aktiv och kompetent ledningsgrupp med representanter från Malmö stad Omvärld och näringsliv, Visita, Copenhagen GO Hotell, Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Skånetrafiken, SR Skolrestauranger, Aces Event & Solutions, Daniella Ibis AB och Funnys äventyr. Näringslivet har en stor inverkan på och insyn i vår utbildning. Vårt goda samarbete underlättar för många av våra studerande att snabbt få anställning efter examen.

Utbildning till Service manager har nu funnits i 20 år och har utbildat kompetenta medarbetare till besöksnäringen. Vi har därmed ett välfungerande och spännande nätverk av företag både i Sverige och utomlands som ställer upp med sin tid och kunskap för den arbetsplatsförlagda utbildningsdelen – LIA. Som studerande har du friheten att förlägga denna del av utbildningen var du vill i Skåne, Sverige eller utomlands. Du själv står för resa och uppehälle. Bara din fantasi sätter gränserna!

Videoreportage

Malmö Stad -Yrkeshögskolan Malmö

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Service Manager 400 YHpoäng

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Emma
15 mar 2023

En utbildning som ger det jag förväntade mig och mycket mer! Självutveckling, teoretisk kunskap och praktiska färdigheter i en härlig mix. Extra plus för att man ständigt arbeta...

Visa mer
4/5
Amanda
11 mar 2023
För dig som söker en utbildning med många möjligheter

Jag har under mina snart två år på utbildningen utvecklats så mycket som person. Det är en utbildning med många användbara kurser och de tre ”praktik” perioderna man gör ger en ...

Visa mer
4/5
Tom Arne Larsen
09 feb 2023
Jättebra utbildning

Bra utbildning men kunde vara mer distans arbete

Yrkeshögskolan Malmö Stad
Fredriksbergsgatan 16
212 13 Malmö

Mitt i Malmös pulserande city och med Köpenhamn några minuter bort hittar du oss, Yrkeshögskolan Malmö stad. Tillsammans med arbetslivet i respektive näring skräddarsyr vi din utbildning för att ge dig bästa möjliga start på den fortsatta jobbresan. Vad får...

Läs mer om Yrkeshögskolan Malmö Stad och visa alla utbildningar.

Highlights