Visa yhutbildningar.se som: Mobil

"Att göra spel från början till slut är väldigt kul"

Changemaker Educations

Thomas Ulfström, 25 år läser YH-utbildningen Futuregames Speldesign på Changemaker Educations. Utbildningen består av tre spelprojekt där man jobbar tillsammans med grafiker och avslutas med nio månaders praktik ute på ett företag.
– Spelprojekten är överlägset roligast. Att få göra ett spel från början till slut är väldigt kul och visar på hur mycket man har lärt sig under utbildningen, berättar Thomas.

Varför valde du att läsa Futuregames Speldesign på Changemaker Educations?

– Jag har varit intresserad av spel hela mitt liv och insåg för ett tag sedan att plugga och så småningom jobba med speldesign vore ett perfekt val för mig. Futuregames verkade vara den klart bästa utbildningen i Stockholm och den som borde ge mig bäst chans att få ett givande jobb efteråt.

Berätta lite kort om din utbildning. Vad läser ni och hur arbetar ni?

– På speldesign jobbar vi med flera olika moment. Vi jobbar nästan enbart praktiskt och bygger flera levels samt lär oss scripta. Vi har även några teoretiska kurser för att få en bättre förståelse för bra gamedesign.

– Förutom det så har vi tre spelprojekt under utbildningen där vi jobbar tillsammans med grafikerna. Varje spelprojekt är längre och mer avancerat än det tidigare. Det sista nio månaderna spenderas på praktik ute på något företag.

Thomas läser Futuregames Speldesign på CM EducationHur är lärarna och lokalerna?

– Som huvudlärare har vi Sjoerd de Jong som har många års erfarenhet från flera olika företag. Han är väldigt kompetent och jätteduktig på att dela med sig av sina kunskaper till oss studenter. Förutom Sjoerd så har vi olika gästlärare i kortare kurser och de flesta veckor har vi också någon gästföreläsare som ger en kortare föreläsning. Lokalerna är ganska små och har sin egna lilla charm. De ligger väldigt centralt, nära Medborgarplatsen.

Vilka karriärmöjligheter finns efter examen?

– Möjligheterna för jobb är stora, mycket tack vare den långa praktiken som vi avslutar vår utbildning med. Det finns flera företag i Sverige, både stora och små men det finns även möjlighet att söka sig utomlands.

Vilket är ditt drömjobb?

– Mitt drömjobb är att jobba som leveldesigner på något av de större företagen i Sverige?

Tror du att du kommer att plugga mer framöver?

– Det har jag inga planer på, jag tror och hoppas att Futuregames ger mig alla verktyg jag behöver för att jobba i spelbranschen.

Vad är det roligaste du har gjort under utbildningen?

– Spelprojekten är överlägset roligast. Att få göra ett spel från början till slut är väldigt kul och visar på hur mycket man har lärt sig under utbildningen.

Varför skulle du rekommendera utbildningen till andra? 

– Om man vill ha en bra och intensiv utbildning där fokus ligger på att lära sig genom att göra saker istället för att gräva ner sig i böcker så är det här perfekt. Självklart måste man också ha en stark passion för att göra spel.

Vilket är ditt bästa råd till en blivande student vid din utbildning?

– Work hard!
Läs mer om Futuregames Speldesign

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Changemaker Educations

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se
Logga in