Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Din väg till drömjobbet!

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola anordnar yrkeshögskoleutbildningar som motsvarar den efterfrågan som finns på arbetsmarknaden. I samarbete med näringslivet och andra aktörer i regionen utvecklar dem utbildningar som har högsta kvalitet och leder till jobb. Janica Lundell och Robert Magnusson studerar båda två på TUC Yrkeshögskola, och de känner båda två att de har hittat rätt!

Det här känns så rätt!

Janica Lundell, som sedan ett par år tilbaka bor i Tranås, känner att hon verkligen har hittat rätt sedan hon började studera yh-utbildningen Företagssäljare. Hon är nu inne på sin andra termin och är mer motiverad än någonsin till att studera!

Janica Lundell vid TUC YrkeshögskolaJanica hade funderat ett tag på att börja studera och sökte på Internet efter utbildningar som kunde passa
henne.

– När den här utbildningen dök upp kändes det som att alla bitar föll på plats och det kändes så rätt. Jag sökte
direkt!

Eftersom Janica bor i Tranås sedan tidigare hade hon redan hört talas om TUC Yrkeshögskola.

– Jag visste att TUC Yrkeshögskola har bra konsulter och lärare, men även att lokalerna är stora, ljusa och trivsamma att vara i.

Janica berättar att utbildningen innehåller många intressanta kurser som t.ex. Personlig och praktisk försäljning, Affärsengelska, Kommunikation, Affärsmannaskap och Företagsekonomi. Utöver det tillkommer två LIA-perioder om totalt åtta veckor då studierna är förlagda till en arbetsplats. Då får de studerande möjlighet att följa hur ett företags säljprocesser fungerar i verkligheten, och möjlighet att knyta viktiga kontakter inför framtiden.

– Utbildningen är bättre än jag föreställde mig! Jag trodde jag var för gammal och omotiverad att börja plugga, men nu vill jag aldrig sluta!

Företagssäljare är en heltidsutbildning. De studerande är schemalagda ca tre dagar i veckan för föreläsningar, seminarier eller redovisningar och resten av tiden är avsatt för grupparbeten och självstudier.

– Vi sitter faktiskt mest på skolan och pluggar för gemenskapens skull. Lokalerna är jättebra och cafeterian har bra utbud.

Då det råder en stor brist på företagssäljare är framtiden för de studerande på utbildningen mycket ljus. Janica vet vad hon gör efter examen.

– Då är jag en eftertraktad kvalificerad säljare inom B2B med en massa glöd och kunskap för mitt jobb!

Branschen skriker efter oss!

Robert Magnusson läser det första året på utbildningen Webbutvecklare och drömmer om att om ett år sitta som webbutvecklare på en webbyrå, något som inte är orealistiskt då företagen skriker efter personer med den kompetens som Robert och hans studiekamrater får.

Robert Magnusson vid TUC YrkeshögskolaRobert är 23 år gammal och uppvuxen i Malmö. Han har alltid haft ett mycket stort intresse för grafik och foto, och kom år 2008 in på en utbildning i Karlshamn där han studerade just Digital Grafik.

– Efter två år i Karlshamn insåg jag att jag kunde kombinera mina två intressen genom att göra websiter, men för att jag skulle kunna jobba med det så behövde jag kunna webbprogrammering och veta hur en site fungerar bakom användarsidan.

Robert började kolla runt efter utbildningar inom området, och fastnade för utbildningen Webbutvecklare.

– Det jag fastande för framförallt var att utbildningen ger så mycket på så kort tid som 1,5 år faktiskt är. Något annat som kändes mycket positivt var LIA-perioderna, Läranade i arbete, då vi får vara ute på praktik.
Robert berättar att utbildningen Webbutvecklare är bred, och att den varvar kurser i de olika programmeringsspråk som är aktuella för webben idag, med kurser som behandlar andra kunskaper som är bra för en webbutvecklare, som t.ex design, marknadsföring, entreprenörskap och verksamhetsutveckling.

– Utbildningen motsvarar absolut de förväntningar jag hade innan! Vi har väldigt engagerade föreläsare och ständigt kontakt med företag i branschen, både genom mentorsprogrammet och genom företag som kommer på besök och föreläser om deras verksamhet. Studierna innebär mycket eget ansvar, men har man höga ambitioner kan man komma väldigt långt med en sådan här utbildning.

Och framtiden då?

– Min dröm är att om ett år sitta som webbutvecklare på en webbyrå, och jag känner att jag genom utbildningen får den grund och självsäkerhet inom webbutveckling som jag behöver. Genom LIA-perioderna och mentorsprogrammet får jag också värdefulla kontakter i branschen.Läs mer om TUC Yrkeshögskola

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med TUC Yrkeshögskola

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se
Logga in