Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Han sålde E-handeln för att studera E-handel

IHM Business School

Från att sålt fotbollsskor på nätet fortsatte Adam Wilhemsson sin karriär med att utbilda sig inom branschen. E-commerce Manager på IHM var precis det han sökte.

Hur kom det sig att du började med din egen E-handel?

– Jag och några av mina lagkamrater var tvungna att köpa våra fotbollsskor från utlandet, då det inte fanns någon som specialiserade sig på enbart sportskor i Sverige. Där såg jag min chans och startade en E-handel. På sajten sålde jag sportskor från välkända varumärken till ett bra pris. Hela min lilla tvårumslägenhet i Vara var full av sportskor, men till slut fick jag tag på en lagerlokal. Det var mycket lärorikt att driva sig själv att bygga upp en e-handel från grunden.

Vad fick dig att börja plugga?

– Jag kände att jag ville ha en bredare kunskap och förståelse för alla delar av E-handeln, under tiden jag drev min egen sida fick jag lära mig allt själv. Jag ville också bli så attraktiv som möjligt på arbetsmarknaden. Jag beslutade mig för att sälja den delen av bolaget med e-handeln strax innan det var dags för skolan för att helt kunna fokusera på studier och praktik.

Varför valde du just E-commerce Manager?

– Jag uppmärksammade utbildningen precis när den lanserades, och när jag läste vad den innehöll var det ingen tvekan om att detta var precis vad jag sökte. Dessutom fick jag höra mycket gott om IHM av personer i min närhet, så det var bara att slänga in ansökan och vänta lite nervöst på att jag skulle komma in.

Du fick praktikplats på H&M och Cheap Monday – berätta!

– Jag fick chansen till en intervju på H&M New Business Online. Där fick jag erbjudande om att hoppa av skolan för en heltidsanställning, men jag ville verkligen tillgodogöra mig de kunskaperna vi skulle få på skolan. Så vi kom överens om att jag skulle köra 20% på H&M parallellt med skolan, en perfekt lösning för mig.

Vid nästa LIA ringde min handledare och frågade om jag ville genomföra den på LIA på Cheap Monday istället, jag skulle då få jobba i ett litet E-handelsteam. Det kändes riktigt bra då, det var mer konkret e-handel, där jag skulle få en bättre förståelse för hur ett av H&Ms egna varumärke drev sin online-affär och en bredd på min LIA som överträffade mina egna mål. Vi är ett riktigt bra team, och det är en härlig puls när man är så nära konsumenten och skruvar på alla parametrar för att optimera e-handeln och leverera ett så bra erbjudande som möjligt.
Läs mer om E-Commerce Manager

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med IHM Business School Malmö

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se
Logga in