Vad är grundläggande behörighet?

13 jan 2013
FRÅGA
Min fråga är vad den grunbeläggande behörighet är?

Med vänlig hälsning, Anna

Svar:

14 jan 2013

Hej Anna! 

Nedan har jag samlat vad som menas med grundläggande behörighet, beroende på vilket år du tog studenten:

Med GY11
För att få en högskoleförberedande examen från gymnasiet måste du ha godkända betyg i minst 2 250 av 2 500 gymnasiepoäng. Du måste få lägst godkänt i:

  • Svenska 1-3, alternativt svenska som andraspråk 1-3
  • Engelska 5 och 6
  • Matematik 1b eller 1c
  • Gymnasiearbetet
     

Betyg 2010 - 2013
Ett slutbetyg från ett fullständigt program i gymnasieskolan eller ett slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning med lägst betyget Godkänd i minst 2250 gymnasiepoäng och lägst betyget Godkänt i kärnämneskurserna Svenska/Svenska som andraspråk kurs A och B, Engelska kurs A och Matematik kurs A.

Betyg från 1997-2009
Slutbetyg från ett nationellt program eller specialutformat program i gymnasieskolan och lägst betyget Godkänt på kurser som motsvarar 90 procent av vad som krävs för ett fullständigt program. Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och lägst betyget Godkänt på kurser som omfattar minst 90 procent av vad som krävs för ett slutbetyg. Samlat betygsdokument från gymnasial vuxenutbildning med lägst betyget Godkänt eller betyg 1-5 i poängsatta kurser som motsvarar 90 procent av vad som krävs för ett slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning.

Om du fortfarande är osäker på vad som menas rekommenderar jag dig att kontakta en studie- och yrkesvägledare på Komvux i din hemkommun.

Lycka till!

Vänligen, Sanna Everskog
Informatör, Studentum 

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in