De YH-utbildningar jag vill gå, kräver en särskild behörighet som jag inte har.

15 okt 2013
FRÅGA
Hej!

Har tittat på några YH-utbildningar inom projektledning och turism. Förutom grundläggande behörighet så krävs det särskild behörighet i form av flera års dokumenterad arbetserfarenhet inom de olika områdena.

För mig försvinner då en rad intressanta utbildningar som jag verkligen skulle vilja gå enbart för att jag inte tidigare har någon arbetserfarenhet inom dem. De särskilda behörighetskraven är för omfattande och hårda.

Mvh// Vivi

Svar:

17 okt 2013

Hej Vivi!

Vad tråkigt att utbildningar du gärna skulle gå, faller bort på grund av behörighetskraven. Tyvärr är det så ibland. Kanske kan du ringa och prata med skolan som bedriver dessa utbildningar och höra om det är något annat du kan göra för att kvala in?

Annars är mitt tips att kolla runt bland andra YH-utbildningar som finns och se om du kanske kan hitta någon annan som faller dig i smaken. Om det är något betyg du saknar, kan du alltid plugga upp dessa på komvux.

YH-utbildningar inom projektledning

YH-utbildningar inom turism, event och service

Lycka till!

Vänligen, Sofia Base
Informatör, Studentum

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in