Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Studentreportage Teknikhögskolan

      

Stefan och Nan studerar på TeknikhögskolanStuderandereportage Teknikhögskolan

Nan Sukwattanamongkol läser till VVS-projektör och Stefan Bahnson läser till Javautvecklare på Teknikhögskolan. Båda är mycket nöjda med sina utbildningar och har stora planer för sina framtida karriärer.

Teknikhögskolan har ett brett utbud av utbildningar inom IT, teknik, CAD och bygg/anläggning. En stor del av utbildningstiden består av LIA (praktik) och hela 96 % av de studerande får jobb efter examen.

Nan Sukwattanamongkol läser till VVS-projektör på Teknikhögskolan. Det är en tvåårig utbildning som leder till en projektledarroll inom VVS.

- Jag drömmer om att bli VVS-konstruktör och projektledare inom VVS. Då kan man till exempel arbeta med att konstruera VVS-system i CAD-program, berättar hon.

Utbildningen består av två LIA-perioder då de studerande får praktisera sina kunskaper på företag i branschen, något som Nan tycker är bra.

- LIA-perioderna är jätteviktiga för att vi ska kunna skaffa oss ett bra nätverk och knyta kontakter i branschen inför framtiden, säger hon.

Teknikhögskolan bedriver även flera utbildningar inom IT och en av dem är Javautvecklare, en utbildning där du lär dig att utveckla IT-system och mobilappar. Stefan Bahnson läser till Javautvecklare på Teknikhögskolan och han är mycket nöjd med utbildningen.

- Upplägget med YH passar mig perfekt! Det bästa hittills har varit att träffa så många likasinnade, det gör mig motiverad, säger Stefan.

Kod har alltid varit Stefans passion och han är glad åt att kunna satsa helhjärtat åt det.

- Jag har stora ambitioner och vill ständigt få nya kunskaper för att bli en bättre programmerare. Det känns bra att behovet av duktiga programmerare är stort, de flesta företag verkar vara beredda på att satsa på någon som har stora ambitioner, säger han.
Läs mer om Javautvecklare
Läs mer om VVS-projektör

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med Teknikhögskolan

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se
Logga in