Visa yhutbildningar.se som: Mobil

”Vi kan inte släppa dig!”, sa de efter praktiken

IHM Business School

”Vi kan inte släppa dig!”, sa de efter praktiken. Michael Hellberg har via sin LIA, lärande i arbete, blivit både bilförsäljare och projektledare med uppdrag från Ford Sverige. Snart tar han examen som Säljare B2B vid IHM Business School - och utbildningen har redan banat väg rakt in i bilbranschen.

Har du stött på några utmaningar under utbildningen?

– I kursen E-commerce Management fick jag i uppgift att granska hemsidan på våra praktikföretag. I arbetet hade jag en tät dialog med BilMånssons VD och ägare och i samband med det så fick jag ett nytt jobberbjudande: Projektledare för BilMånssons nya hemsida som skulle tas fram på uppdrag av Ford Sverige. Jag tackade ja.

Jag hade aldrig byggt någon hemsida förut så jag lärde mig massor och knöt många värdefulla kontakter på Ford under resans gång. Det blev många sena kvällar och det var en härlig känsla att se hemsidan slutligen gå live. Det visade sig att av alla återförsäljare som hade fått uppdraget så var det bara vi som var klara i tid. Helt klart en fjäder i hatten!

Hur fick du din praktikplats?

– Jag sökte min första praktik på Bil-Månsson i Halmstad. De hade hört mycket gott om IHM Business School så när jag berättade att jag studerade där så nappade de direkt. Det spelade ingen roll att jag inte hade erfarenhet av bilförsäljning sedan tidigare. Jag fick lära mig bilbranschen från grunden och de sista veckorna fick jag också prova på att sälja bilar. Något jag tydligen var bra på för det resulterade i erbjudande om timanställning på helger och lov.

Hur gick det sen?

Det var självklart för mig att göra även den andra praktikperioden på BilMånsson och de vill gärna ha mig tillbaka. Till slut fick jag höra "Vi kan inte släppa dig" vilket ledde fram till att jag nu skapat min egen tjänst på BilMånsson som startar i juni, 50% marknadsansvarig web/sociala medier och 50% försäljning.
Läs mer om Säljare B2B

Beställ mer information


Lämna en intresseanmälan om du vill komma i kontakt med IHM Business School Malmö

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från yhutbildningar.se
Logga in