Vilken typ av utbildning är bäst? - Forum

2011-05-06 16:25   Matilda
Hur ser arbetsgivare på om man pluggat på Universitet, högskola, ky eller annat? Vad anser de vara bäst, eller är det lika bra? Jag är jättetveksam till om jag ska läsa på högskola bara för att det är "bättre" än andra utbildningsformer... Tacksam för hjälp!

RE: Vilken typ av utbildning är bäst?
2011-05-11 20:32   Susanne

Det beror på vad man vill bli och inom vilka områden som man vill läsa. Allt finns inte inom t ex både universitet och som ky. Vill man t ex bli sjuksköterska är det sjuksköterskeutbildning på universitet eller högskola som gäller. Det kan man inte läsa på ky. Vill man läsa något inom data/information kan man välja på fler utbildningar inom både universitet/högskola och ky. Vilket av alternativen som man tror är bäst för sig själv får man själv avgöra. Hur den arbetsgivare som man vill söka jobb hos värderar en utbildning får man i många fall själv ta reda på, t ex genom att kontakta dem och fråga vad de anser om X utbildningen.


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀
Logga in