Löne- och ekonomikonsult - ett yrke som efterfrågas på arbetsmarknaden

Marie Almeus studerar till lön- och ekonomikonsult på Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHIM). Hon har tidigare jobbat som förskollärare och berättar för oss hur det var att byta riktning i sin karriär! 

Vi på Studentum har träffat Marie Almeus som studerar till lön- och ekonomikonsult på Yrkeshögskolan i Mölnlycke (YHIM). Marie har tidigare jobbat som förskollärare och berättar hur det var att byta riktning i sin karriär!

Namn: Marie Almeus
Ålder: 36 år
Utbildning: Löne- och ekonomikonsult
Skola: YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke
Bor: Göteborg
Gör: Går sista året på sin utbildning och har nyligen gift sig och skall flytta till Borås till sommaren.


Hej Marie! Hur kommer det sig att du valde att gå utbildningen löne- och ekonomikonsult på Yrkeshögskolan i Mölnlycke?

- Jag blev utbränd för ett par år sedan och har varit sjukskriven fram tills jag började studera i september nu i år. Jag arbetade på förskola och ville utbilda mig inom något helt annat. Så den här utbildningen har verkligen gett mig ny energi och tro på min förmåga! 

Varför fastnade du just för en utbildning inom lön och ekonomi?

- Det behövs fler människor på arbetsmarknaden som är utbildade inom lön och ekonomi. Så mina chanser att få ett jobb efter examen är goda!


Vad är din upplevelse av utbildningen?

- Jag tycker att utbildningen har ett väldigt bra och seriöst innehåll. Och att jag har fått djup kunskap inom de ämnen jag läser och Jag känner mig redo för mina två LIA-perioder! Och framförallt så kommer jag att ha den kunskap som krävs för att kunna utföra de arbetsuppgifter man har på en lön- eller ekonomitjänst.

Vad är det absolut bästa med löne- och ekonomikonsultutbildningen på YHIM?

- Det bästa med utbildningen är att den har förändrat min vision av mitt yrkesliv!


Annonser