Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Lönekonsult

Affärshögskolan
Sammanfattning
Utbildningstyp: YH-utbildning
Utbildningsort: Distans, Linköping, Uddevalla, Växjö
Längd: 1,5 år
Utbildningstakt: Heltid/deltid
Studiestöd: Ja
Kommande starter
Linköping Sista ansökan
Höst 2018 
2018-05-15
Uddevalla
Höst 2018 
2018-05-15
Växjö
Höst 2018 
2018-05-15

Lönekonsult

Lönekonsult

Utbilda dig inom löneadministration och få en nyckelroll på jobbet!

En snabb utveckling av yrkesrollen har fört med sig nya sätt att arbeta och ökade krav på kunskaper. Kärnkompetensen för en lönekonsult är löneberäkning men yrkesrollen innehåller mycket mer, ofta självständigt arbete med stort ansvar och en råd-givande funktion till övriga organisationen. En lönekonsult tar ett helhetsansvar för interna verksamheters eller externa kunders lönearbete.

Efter examen
Utbildningen ger dig en kvalificerad yrkeshögskoleexamen som lönekonsult. Med utbildningen på ditt CV kan du arbeta som lönekonsult, löneadministratör, lönehandläggare eller lönecontroller. Längre fram kan du ta ett steg vidare och bli auktoriserad lönekonsult genom branschorganisationen SRF. 

Breda kunskaper
Under utbildningen tränas du i en mängd olika praktiska situationer. Du kommer att kunna arbeta som lönekonsult inom privata, kommunala eller statliga verksamheter både inom små- och medelstora organisationer. Målsättningen med utbildningen är också att du efter några år i yrket ska erhålla behörighet att ansöka om auktorisation inom din yrkesroll som Lönekonsult. Efter din examen kommer du att vara förbredd för spännande uppdrag inom en viktig nyckelfunktion.

För mer information om Lönekonsult, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Behörighet

Du vet väl att du alltid kan söka en utbildning även om du inte har fulla behörigheter? 

Vi gör en bedömning av varje ansökan. Kanske har du erfarenheter som kan ersätta en eller flera kurser eller en utländsk examen som visar dina kunskaper. Tveka inte på att söka om du saknar behörighet!

Det går även att läsa preparandkurser hos oss. Då läser du en gymnasiekurs under en kortare period för att bli behörig till en viss utbildning. 

Formella behörighetskrav

Behörighet till utbildning inom yrkeshögskolan enligt 3 kap. 1§ i förordningen om yrkeshögskolan, vilket innebär gymnasieexamen eller motsvarande.

Särskild behörighet Uddevalla: Minst betyget E (Godkänt) i kurserna Ma2 (B), Sv2 (B), Personaladministration 100 (ADMPER0) samt Sam1b (SamA) eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet eller via studier. Vidare krävs också minst 2 års arbetslivserfarenhet om minst heltid inom personalhantering, ekonomi,redovisning eller motsvarande kunskaper. 

Särskilda förkunskaper Gävle: Minst betyget E (G) i kurserna Ma2 (B), Sv2 (B) samt Samhällskunskap 1 (SAMSAM01b) eller motsvarande kunskaper förvärvade i arbetslivet eller via studier samt 1 års arbetslivserfarenhet om minst heltid inom personalhantering, ekonomi, administration, redovisning eller motsvarande kunskaper.

Examen, diplom m.m.

Utbildningen leder till en yrkeshögskoleexamen.

Utbildningsinnehåll

  • Affärsengelska inriktning lön
  • Arbetsrätt
  • Kommunikation- och samtalsmetodik
  • LIA 1
  • LIA 2
  • Lönehantering och lönesystem
  • Personalarbetets innehåll och processer
  • Personalekonomi 
  • Redovisning

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om utbildningen: Lönekonsult.


En intresseanmälan ger dig möjlighet att komma i kontakt med utbildningsarrangören


Du blir kontaktad och får mer information - För att kunna ta rätt beslut


En intresseanmälan är ingen bokning. Du förbinder dig inte till något

Errors
Valfritt
Valfritt
 

Affärshögskolan

Affärshögskolan

Vill du göra karriär? Affärshögskolan ger dig de kunskaper som efterfrågas på arbetsmarknaden.

Hos Affärshögskolan läser du utbildningar inom ekonomi, marknadsföring, försäljning och planering. Skolan har gedigen erfarenhet av att bedriva yrkeshögskoleutbildningar med mycket goda resultat. Om du är beredd att satsa för att nå dina karriärmål ska du studera på Affärshögskolan!

Affärshögskolan startade 2006 och finns idag på hela elva orter runt om i landet. Affärsidén är att erbjuda de utbildningar som näringslivet efterfrågar. Affärshögskolans varierade utbud beror därför till stor del på vilken kompetens som marknaden efterfrågar på respektive ort.

Affärshögskolans vision är att vara bäst på utbildning i samarbete med
arbetslivet. För att lyckas med detta samverkar skolan ständigt med företag och organisationer för att få bästa möjliga kontakt på arbetsmarknaden. Affärshögskolan samarbetar idag med över 300 utbildare runt om i Sverige med spetskompetens inom sitt område och sin bransch. Skolan ställer höga krav på utbildarna och har som målsättning att enbart jobba med utbildare som har förmågan att både inspirera och ge dagsaktuell kunskap.

Utbildningar med mycket praktik och praktiska case

Undervisningen består till stor del av praktiska case. Detta för att kunskapen ska kunna användas direkt i den framtida yrkesrollen, oavsett om man läser en längre yrkeshögskoleutbildning, en diplomutbildning eller en kortare företagsutbildning. I utbildningen ingår även LIA - Lärande i arbete. LIA är den praktiska delen av utbildningen och syftar till att göra dig som student så förberedd som möjligt för arbetslivet.

Som student på Affärshögskolan får du en utbildning som gör dig startklar för arbetslivet och attraktiv på arbetsmarknaden. Om du är villig att lägga ner tid och engagemang, får du hjälp att nå dina karriärmål.

Varmt välkommen till Affärshögskolan!

Visa alla utbildningar med Affärshögskolan

Reportage

Om LIA på Affärshögskolan

Om LIA på Affärshögskolan

Läs mer Affärshögskolan

Alexandra och Anna läser båda på Affärshögskolan och berättar i det här studentreportaget om LIA och varför utbildningarna på Affärshögskolan förbereder de väl inför arbetslivet. Läs mer här!


Beskrivning och boende

Kontaktuppgifter till Affärshögskolan

Affärshögskolan

Anders Personsgatan 14
416 64 Göteborg Göteborg


Affärshögskolan Facebook