YH-utbildning

Koordinator inom besöksnäringen

Längd
80 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Augusti 2023 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-19
Utbildningsform
Klassrum
Längd
80 veckor
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Augusti 2023 (+2 starter)
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-19
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

Koordinator inom besöksnäringen

För dig som har en passion för besöksnäringen

Efter examen kan du t.ex. arbeta med projektledning, turism- och affärsutveckling, eventproduktion eller marknadskommunikation.

Utbildningen är indelad i kurser utifrån yrkesområden inom besöksnäringen för att skapa en helhetsbild för området. Utbildningen inleds med grundläggande kunskaper inom bland annat turism, ekonomi och marknadsföring, vilket ger en bred kunskapsbas att utvecklas från. Därefter fokuserar utbildningen på mer specifika områden som t.ex. besöksnäring, projektledning, försäljning, affärsutveckling och ledarskap.

Detta i kombination med fyra LIA-perioder ger dig en helhetssyn, praktisk erfarenhet och ett brett nätverk.

Under utbildningens sista del sker en individuell fördjupning som ger spetskompetens för arbete i branschen.

Under utbildningen fokuseras det även en hel del på mjuka värden så som service och attityd/inställning.  Du erbjuds även att genomföra en s.k DISC-analys. Denna hjälper till att bättre förstå sig själv och andras beteenden. DISC är ett av världens mest använda personlighetsverktyg för att utveckla människors självkännedom och kommunikation.

Lärande i arbete (LIA)

Under 28 veckor kommer du att utbildas på olika företag i branschen där du får möjlighet att omsätta dina teoretiska kunskaper praktiskt. LIA fördelas över fyra perioder som gör att du utbildas och utvecklas inom flera inriktningar/nivåer.
Akademi Båstad Yrkeshögskola har lång erfarenhet av Yh-utbildning och samarbetar med många ledande företag, vilket skapar ett värdefullt kontaktnät. Vår utbildning är en väl inarbetad rekryteringsbas för branschen.

För mer information om Koordinator inom besöksnäringen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

Välj mellan 2 startdatum

Augusti 2023

  • Klassrum
  • Båstad

augusti 2024

  • Klassrum
  • Båstad
  • Sista ansökan: 2024-05-19

Varför välja Akademi Båstad Yrkeshögskola?

Externa föreläsare

Samarbete med

branscher

Behov på

arbetsmarknaden

Kursinnehåll

BRANSCHKUNSKAP 50 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Besöksnäring
- Turismkonsumtion
- Digitalisering
- Service, värdskap och gruppbeteende

AFFÄRSEKONOMI 35 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Kalkylering
- Associationsrätt
- Revenue Management

MARKNADSKOMMUNIKATION 40 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Marknadsföring och marknadskommunikation
- Content marketing 
- Varumärkeskunskap
- SEO och SEM
- Sociala medier och annonsering

LIA 1, 35YH-poäng
Den första LIA-kursen syftar till att skapa förståelse för yrkesrollen och praktiskt arbete i branschen. Under LIA ska den studerande utveckla sin kompetens att värdera kunskaper inom yrket och argumentera för olika ståndpunkter. Kursen ska ge den studerande tillfälle att integrera förvärvade teoretiska kunskaper och teoretiska modeller denne erhållit från tidigare kurser i verklig arbetsmiljö. Det huvudsakliga målet med den första LIA-kursen är att den studerande ska få en grundläggande förståelse för de krav som finns i branschen och också veta mer om vilka yrkesroller som förekommer. Den studerande ska delta i vanligen förekommande aktiviteter och arbetsuppgifter på LIA-platsen. Under denna LIA-period ska den studerande framför allt arbeta praktiskt med kundkontakt.

PROJEKTLEDNING OCH METODIK INOM EVENT 30 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Projektledning
- Projektmetodik
- Sponsorer och marknadsföring
- Konceptutveckling inom event

LIA 2, 35 YH-poäng

Under denna LIA-kurs ska den studerande fördjupa sina kunskaper inom projektledning och metodik inom event. Den studerande ska medverka operativt i ett events produktion med fokus på att skapa en helhetsförståelse för projektledning. Kursen ska ge möjlighet att inom branschområdet tillämpa såväl praktiska som teoretiska kunskaper, vilka förvärvats i utbildningens övriga kurser. Den studerande ska få insikt om de olika processer som förekommer i LIA-företagets operativa drift. Den studerande ska under kursen utveckla sin förmåga att planera, leda och delta i ett event samt att i relation till uppsatta mål utvärdera dess resultat och effekter.  Under LIA utvecklar den studerande färdighet i att kommunicera och samverka med andra. Inhämtande av information och kommunikation kan ske på såväl svenska som engelska, då engelska är det mest vanligen förekommande språket inom besöksnäringen.

HÅLLBAR UTVECKLING 30 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Hållbar utveckling
- Turismens positiva och negativa effekter
- Hållbarhetsmetoder
- Mental beredskap och kommunikation

AFFÄRSUTVECKLING OCH FÖRSÄLJNING 25 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Affärsutveckling
- Försäljning
- Köpbeteenden
- Customer Relationship Management (CRM)

LEDARSKAP 35 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:
- Organisationsteori och ledarskap
- Personaladministration
- Beteendeteorier och konflikthantering
- Employer Branding

LIA 3, 35 YH-poäng

Denna LIA-kurs syftar till att skapa fördjupad förståelse för yrkesrollen inom valt LIA-område. Under LIA ska den studerande utveckla sin kompetens att värdera kunskaper inom yrket och argumentera för olika ståndpunkter. Genom att koppla utbildningens praktiska och teoretiska delar till uppgifter i ett operativt arbete i besöksnäringen stimuleras de studerande i utvecklingen av  sin yrkeskompetens.  Kursen ska leda till att den studerande får fördjupade kunskaper i yrkesrollen, det praktiska arbetet inom valt LIA-område och till att kunna arbeta självständigt med viss handledning och att lösa problem.
Kursen ska skapa insyn i och förståelse för strategiska uppgifter så som verksamhetsplanering och ledarskap. Den studerande utvecklar kompetens att i ett livslångt lärande väva samman kunskaper och färdigheter för progression inom valt LIA-område. Under LIA utvecklar den studerande färdighet i att kommunicera och samverka med andra. Inhämtande av information och kommunikation kan ske på såväl svenska som engelska, då engelska är det mest vanligen förekommande språket inom besöksnäringen.

LIA 4, 35 YH-poäng

Under den sista LIA-kursen ska den studerande fördjupa sina kunskaper inom den inriktning av besöksnäringen som den studerande vill specialisera sig på. Denna avslutande LIA leder i många fall till anställning. Den studerande ska utifrån olika arbetsuppgifter kunna tillämpa kunskaper och färdigheter som förvärvats under utbildningens gång för att skapa en yrkesmässig helhet. Den studerande ska ha kunskap om företagets strategiska uppbyggnad och kunna komma med förslag till utvecklingsmöjligheter. Den studerande ska utveckla kompetens att självständigt och aktivt delta i arbetet och därmed erhålla ytterligare säkerhet inom yrkesområdet för att vara redo för yrkesrollen som koordinator inom besöksnäringen. Under LIA utvecklar den studerande färdighet i att kommunicera och samverka med andra. Inhämtande av information och kommunikation kan ske på såväl svenska som engelska, då engelska är det mest vanligen förekommande språket inom besöksnäringen.

EXAMENSARBETE 15 YH-poäng

I kursen ingår bl.a:

- Utvecklingsplan
- Argumentation för ståndpunkter
- Kritiskt granskande och opponering

Vem vänder utbildningen sig till?

Vad kan man jobba med efter utbildningen?

Då det är en bred utbildning finns många olika jobbutgångar. Det innebär också att du inte bara måste välja ett yrke. De som gått utbildningen jobbar idag bl.a. som projektledare, marknadsassistent, turism- och näringslivsutvecklare, försäljning och bokning. Sista terminen gör den studerande en individuell fördjupning inom ett område som lockar.

Utbildningen öppnar många olika dörrar!

Ord från våra tidigare studenter

Våra innevarande studerande har framfört följande fördelar med att studera på KOORDINATOR INOM BESÖKSNÄRINGEN:

  • Vi har drivit utbildningen länge och har ett väl inarbetat nätverk (en student träffar ca 120 personer/företag under sina 80 utbildningsveckor).
  • De kursansvariga kommer från näringslivet.
  • En liten skola där vi ser alla studerande och skolans personal är dagligen anträffbar.
  • Alla erhåller ett personlighetstest och för tillfället använder vi oss utav DiSC-profilen.
  • Fyra LIA-perioder ute i näringslivet.
  • De studerande får genomföra en hel del live-projekt.
  • Vi erbjuder löpande studerandesamtal.

Så ansöker du

Grundläggande behörighetskrav:
Slutförd svensk eller utländsk gymnasieutbildning eller motsvarande, alternativt praktisk erfarenhet, eller motsvarande förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen.

Särskilda behörighetskrav:
Lägst betyg E i följande ämnen (eller motsvarande):
– Svenska 2  
– Engelska 6

Inget krav på förkunskaper från specifikt gymnasieprogram.

Urval:
Särskilt prov (teoretiskt och praktiskt test).

Utbildningsperiod:
Augusti 2024 – maj 2026. Heltid.

Ansökan:
Du söker till utbildningen via Yh-antagning. Glöm inte att bifoga alla de underlag som vi behöver för att kunna avgöra om du är behörig till utbildningen. 

Reell kompetens:
Du som helt eller delvis saknar den formella behörigheten, gäller både grundläggande behörighet och särskilda förkunskapskrav, kan åberopa reell kompetens. Detta innebär att du ber oss pröva din behörighet på andra grunder än formella betyg.

Examen & Intyg

Fullständig utbildning där alla delar är bedömda med minst godkänt resultat leder till en Yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen av avgiftsfri och berättigar till CSN-studiemedel.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Koordinator inom besöksnäringen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 57 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lovis
13 mar 2024

En väldigt givande och rolig utbildning! Intressanta föreläsare och kurser som tillsammans med fyra LIA (praktik) perioder ger en bred kunskapsbas.

5/5
Isabella Bylander
12 mar 2024

En bra utbildning för dig som vill ha en rolig studietid. Det bästa med utbildningen är att man hela tiden är nära branschen under utbildningen. Inte minst under de fyra LIA per...

Visa mer
5/5
Mia
12 mar 2024
Kvalitet

Jag läser mitt första år på utbildningen och är supernöjd. Det är engagerade kursledare från arbetslivet med färsk kunskap. Spännande gästföreläsare och en stöttning från utbild...

Visa mer
Akademi Båstad Yrkeshögskola
Lyckan 15
269 22 Båstad

EN UTBILDNINGSANORDNARE MED LÅNG ERFARENHET! Akademi Båstad Yrkeshögskola erbjuder utbildningar inom olika yrkesområden. T.ex. Besöksnäring, Trädgård, Ledarskap, Revenue Management och Vård. Samtliga YH-utbildningar är framtagna i samarbete med respektive bransch. Det betyder att utbildningarna innehåller kurser som är väl anpassade...

Läs mer om Akademi Båstad Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights