El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2)

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar
Sammanfattning
YH-utbildning
Linköping
Klassrum
6 månader
Heltid
Startdatum: Höst - Linköping
El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2)

Om utbildningen

El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2)

El och avioniktekniker på Anders Ljungstedts gymnasium är en Yrkeshögskoleutbildning med inriktning El och avionik (Kategori B2). Utbildningen till kategori B2 är en skillnadsutbildning och kräver att den sökande har utbildning i kategori B1. Utbildningen består av tre delar: teoriundervisning, intern praktik och lärande i arbete.

Internationella karriärmöjligheter

Vill du ha ett spännande jobb inom flygindustrin med möjlighet att jobba i hela Europa? Då är utbildningen El och Avioniktekniker något för dig.

Efterfrågan på El- och avioniktekniker är mycket stor och det råder i dagsläget brist på kompetensen i princip hela Europa. Möjliga arbetsplatser för en flygelektriker är i flygbolag, flygverkstäder eller i Försvarsmakten.

Fokus på ansvar och kvalitet

El- och Avionikteknikerutbildningen ger dig B2 behörighet och därmed befogenheter att arbeta med luftfartygs el- och avioniksystem. En B2 tekniker arbetar ofta i nära samarbete med flygtekniker och som alltid inom luftfartygsunderhåll ställs stora krav på noggrannhet. Utbildningen regleras delvis av EU:s lagstiftning inom det europeiska regelverket del-147

För mer information om El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Det krävs B1.3 utbildning eller B1.3 certifikat. Detta är en skillnadsutbildning och kan inte sökas på gymnasiebetyg.

Ansökan till utbildning sker genom Östsvenska yrkeshögskolan.

Ansökan

Ansökan öppen för sen anmälan.

Ordinarie ansökan har stängt, men vi tar emot sen anmälan. Det innebär att vi efter ordinarie antagning i mån av plats beaktar sena ansökningar i turordning. För att din ansökan ska kunna beaktas måste den vara komplett med alla handlingar som du vill åberopa för behörighet, t.ex. kopia av dina originalbetyg och annan dokumentation. Om du saknar något betyg som krävs för behörighet och söker på reell kompetens är det viktigt att dokumentation som styrker din reella kompetens finns med i din ansökan innan du skickar in den.

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

På Anders Ljungstedts vuxenutbildningar erbjuder vi ett flertal vuxenutbildningar på gymnasienivå, YH-utbildningar till helikoptertekniker och el- och avioniktekniker samt Komvux som särskild utbildning. Om du är mantalsskriven i annan kommun än Linköping så måste du ha ett godkännande från din...


Läs mer om Anders Ljungstedts vuxenutbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

Anders Ljungstedts Gymnasium
581 81 Linköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen El- och avioniktekniker - Yrkeshögskoleutbildning (Kat B2) från Anders Ljungstedts vuxenutbildningar, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.