Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1)

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar
Sammanfattning
YH-utbildning
Linköping
Klassrum
2 år
Heltid/deltid
Startdatum: Höst - Linköping
Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1)

Om utbildningen

Flygteknikerutbildningen

Flygtekniker arbetar i underhållsorganisationer och utför bland annat reparationer och tillsyner på flygfarkoster.
Då du arbetar som flygtekniker har du ett stort ansvar och många personer litar på att ditt arbete utförs korrekt, kraven på säkerhet och kvalitet är höga. Att kunna inhämta information ur manualer och tillgodogöra sig ny teknik både på svenska och engelska är något yrkesrollen kräver. En flygtekniker verkar både självständigt och
i samarbete med andra. Vanliga arbetsuppgifter är: underhåll av flygfarkoster, struktur och kompositarbeten, planering och beredning av underhåll.


Utbildningen regleras av EU:s lagstiftning inom det europeiska regelverket del-147. Efter din examen och arbete som mekaniker mellan två och fem år har du möjlighet att erhålla ett teknikercertifikat
som är godkänt i hela Europa. Vi har valt att fokusera på luftfartyg i kategorin B1.3 och B1.4 vilket betyder helikoptrar med gasturbin respektive kolvmotorer, detta för att det i just vår region finns många företag med anställningsbehov som arbetar med dessa typer luftfartyg.

För mer information om Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Utöver grundläggande behörighet för yrkeshögskola ska du ha godkänt betyg eller över i kurserna:
• Engelska 6/B, 100 poäng
• Matematik 2/B, 100 poäng
• Svenska 2/B eller Svenska som andraspråk 2, 100 poäng
• Fysik A/1a eller Naturkunskap 1a eller motsvarande kunskaper från t.ex. äldre gymnasiekurser eller arbetslivserfarenhet.
Om du saknar betyg och intyg som gör dig behörig men har motsvarande kunskaper kan du ansöka via fri prövning. Då tar vi hänsyn till din reella kompetens.
Utbildningen genomförs tillsammans med Aviation Technical Training, Linköpings kommun.

Fortsatta studier

Efter att du läst klart vår utbildning eller under utbildningens gång kan du även enkelt komplettera till andra kategorier som B1.1 och B1.2 vilket betyder flygplan med gasturbin respektive kolvmotorer om så önskas.

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

På Anders Ljungstedts vuxenutbildningar erbjuder vi ett flertal vuxenutbildningar på gymnasienivå, YH-utbildningar till helikoptertekniker och el- och avioniktekniker samt Komvux som särskild utbildning. Om du är mantalsskriven i annan kommun än Linköping så måste du ha ett godkännande från din...


Läs mer om Anders Ljungstedts vuxenutbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1)

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Anders Ljungstedts vuxenutbildningar

Anders Ljungstedts Gymnasium
581 81 Linköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Flygteknikerutbildningen - Yrkeshögskoleutbildning (Helikoptertekniker Kat B1) från Anders Ljungstedts vuxenutbildningar, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.