Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Futuregames:: Project Manager IT & Games

Arctic Game Lab
Sammanfattning
Yh-utbildning
Skellefteå
1,5 år
Heltid/deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-09-07 - Skellefteå
 Project Manager IT & Games /

Futuregames:: Project Manager IT & Games

Sveriges enda projektledarutbildning inom spelutveckling!

Allt fler spel- och it-företag har behov av projektledare för att leda team och projekt agilt och framgångsrikt. En Project Manager har kunskaper om agil och plandriven projektmetodik, samt färdighet att kombinera och prioritera utifrån kundens och projektets behov. Vi lär dig hur teamet fungerar mest effektivt och vilken sorts ledarskap du ska tillämpa i olika situationer. Satsa på en framtidskarriär i höst!

 • Börja arbeta direkt efter utbildningen
 • Lokaler på Futuregames Campus Skellefteå
 • Utbilda dig tillsammans med tre andra yrkesroller: designers, grafiker och programmerare
 • Samarbeta med spel- och it-branschen i Skellefteå och övriga Sverige!
 • CSN-berättigad
 • 1,5 år (3 terminer) med start 7 september 2020
 • LIA (lärande i arbete, praktik) 15 veckor
 • Bostadsgaranti

FUTUREGAMES & ARTIC GAME LAB

Vi är inte ensamma om att på allvar vilja etablera en spelbransch i norr. Arctic Game Lab är en samarbetsorganisation mellan flera kommuner och organisationer i Norr- och Västerbotten (Skellefteå, Umeå, Boden, Luleå och Piteå), som verkar för att skapa en strategisk plattform för spelbranschens tillväxt i norra Sverige. De har bl a koordinerat olika game jams, mångfaldssatsningar och Arctic Game Conference. Inom nätverket finns tillgång till inkubatorer och andra pusselbitar som krävs för att skapa en långsiktigt hållbar spelutveckling efter norra Sveriges villkor.

AGL skriver:”Utvecklingstakten är snabb då flera nya bolag har bildats, kompetens flyttar till regionen och utbildningsplatserna växer. Vi behöver nu fler utbildningar inom spel för att våra spelföretag ska ha möjlighet till tillväxt.”

PLUGGA PÅ FUTUREGAMES CAMPUS SKELLEFTEÅ

Plugga hos oss på Futuregames i Skellefteå. Här har du nära till allt. Vår skola ligger på campusområdet i Skellefteå med både restaurang och träningsmöjligheter samt ett hus fullt av spelutbildningar (programmerare, projektledare, grafiker och designers på samma våningsplan). Och nära till företagen i spelbranschen!

LEARNING BY DOING, LEARNING BY REFLECTION – VÅR PEDAGOGIK

Utveckla kärnkompetens i spel- och it-utveckling genom undervisning och yrkestrick från lärare direkt från ledande företag inom branschen. Få tillgång till vår kreativa miljö inklusive datorer med relevant mjukvara där du växer och bygger dina färdigheter tillsammans med talangfulla klasskamrater och seniora spelutvecklare. Ta del i intensiva spelprojekt tillsammans med de parallella programmen på Futuregames (utvecklare, designers och 3d-grafiker/VFX) där ni simulerar professionella projekt för att återspegla hur du kommer att arbeta i spelindustrin, och förbereda dig för en ständigt utvecklande och kreativ karriär.

Vi vill skapa pragmatiska spelutvecklare med ett balanserat och brett perspektiv på hela utvecklingsprocessen, stark samarbetsförmåga och gruppvana med praktisk och proaktiv inställning.

För mer information om Futuregames:: Project Manager IT & Games, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen med en6 och sv2, samt minst ett (1) års relaterad yrkeserfarenhet inom data/IT eller IT-relaterat område är välkommen att ansöka. Exempel på områden som når kraven på yrkeserfarenhet är: projektledning och eller arbete i agila projektteam, affärsutveckling, marknadsföring, försäkring, kundservice, systemutveckling, webbutveckling, organisationsplanering eller motsvarande.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt, du kanske har studerat vidare eller arbetat med engelska som koncernspråk eller med ledarskap och team. Du kan också ansökan enligt 20%-regeln om du ej har en gymnasieexamen. Ring eller mejla så berättar vi mer.

HUR ANSÖKER DU?

Ansökningsperioden är öppen 3 feb – 5 maj.

VAD HÄNDER EFTER ATT DU HAR LÄMNAT IN DIN ANSÖKAN?

Alla som är behöriga och ansöker under den ordinarie ansökningstiden kommer att kallas till ett möte hos Futuregames / Changemaker Educations. På mötet får du veta mer om utbildningen och träffa utbildningsledningen. Samtidigt gör du ett frivilligt muntligt prov. Alla sökande rangordnas efter en poängskala som avgör vilka som kommer att erbjudas en plats på utbildningen. Poängskalan, max 50 poäng, utgår från det skriftliga och muntliga provet som mäter dina kunskaper och erfarenheter kopplat till utbildningsplanen och de olika yrkesrollerna. Med start när den ordinarie ansökningsperioden stänger 5 maj och löpande fram till midsommar 2020 fattar ledningsgruppen beslut om vilka som ska antas till utbildningen.

Kursinnehåll

Exempel ur utbildningsplanen:

 • Affärsmannaskap
 • Agila processer och projektmetoder
 • Förändringsledning
 • Kommunikation
 • Ledarskap, gruppdynamik och coaching
 • Teamkunskap och processledning
 • Workshopledning, modellering, visualisering
 • Product Management
 • Kravhantering och förstudier

25 % LIA (LÄRANDE I ARBETE, PRAKTIK – 15 veckor)

Som en del av utbildningen gör du LIA (Lärande i arbete, praktik) hos ledande branschföretag. LIAn fördjupar och breddar ditt lärande och du får arbetserfarenheter som krävs för att utveckla dagens och morgondagens agila metodik och ledarskap. Du bygger ditt nätverk och skapar relationer med framtida arbetsgivare redan under studietiden.

Vi samarbetar med en rad företag gällande LIA, projekt, branschevents, föreläsningar och rekrytering nationellt via Futuregames nätverk samt lokalt i Skellefteåområdet och regionalt i hela norrland;Autotech Teknikinformation AB, Tieto Skellefteå, Boliden, Goodbye Kansas Labs, Triolith Games AB, Goodbye Kansas Studios, Meramedia, Strangewood Studios AB, North Kingdom, Skellefteå Kraft, Mindforce Game Lab, SIGMAR Metodbyrå, Once Upon, Eriksson/Nord Agency AB, Gold Town Games, Zordix AB, Lundqvist Trävaru AB m.fl

Efter utbildningen

SPEL- och IT-BRANSCHEN I NORR BEHÖVER DIG

Vi har ständigt en nära dialog med arbetslivet. För denna utbildning har över 50 företag (spel- och it-företag i Norr- och Västerbotten) svarat på en enkät angående kompetensbehov. Det totala anställningsbehovet hos företagen ligger på över 100 anställda under de kommande 3-5 åren. Samtliga företag är positiva till att ta emot praktikanter och rekrytera direkt från Futuregames.

Det är inte bara spelföretag som efterfrågar yrkeskompetensen. Industriföretag som Boliden, företag inom infrastruktur som Skellefteå Kraft, samt flera konsultföretag, apputvecklare och byråer, är olika företag som efterfrågar kompetens kring creative product management, interaktionsdesign, mjukvarutestare och programmerare/utvecklare. De vill åt den spetskompetens som Futuregames närt under sina år i spelbranschen kring projektarbete med digitala upplevelser, agila metoder, kunskap om spelmekanik och mjukvarutestning.

“Det är i dagsläget oerhört svårt att rekrytera till it-branschen i Skellefteå och de utbildningsplatser som finns idag är i stort sett noll så det är oerhört viktigt för framtiden att vi får tillväxt. Flera av de stora IT-bolagen börjar dessutom ha pensionsavgångar vilket kommer att öka behovet av påfyllnad.”Berit Backvid, Visma Consulting

VAD ARBETAR DU SOM EFTER UTBILDNINGEN?

Att jobba som Project Manager innebär att du planerar och genomför agila projekt i nära dialog med kunden. Utbildningen ger dig verktyg att effektivt och ansvarsfullt leda och driva agila team. Exempel på yrkesroller är:

 • Projektledare
 • Agile Project Manager
 • Creative Product Manager
 • Project Manager
 • Agil projektledare
 • Scrum Master
 • Processledare
 • Teamledare
 • Teknisk projektledare
 • IT-projektledare

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab

Välkommen till Arctic Game Lab - norra Europas snabbast växande spelkluster!

Vill du in i en kreativ bransch som växer i rekordfart och är i behov av nya talanger? Arctic Game Lab är norra Europas snabbast växande spelkluster och hos oss får du en unik möjlighet att utbilda dig i nära...


Läs mer om Arctic Game Lab och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Futuregames:: Project Manager IT & Games

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Arctic Game Lab

Laboratorgränd 7

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Futuregames:: Project Manager IT & Games från Arctic Game Lab, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: