Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Digital AD/Copy

Borås Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Borås
2 år
Heltid
CSN-berättigad

Digital AD/Copy

Ansökan stängd!  

Vill du arbeta inom reklam, grafisk formgivning eller marknadsföring?
Då är utbildningen Digital AD/Copy något för dig! 

En digital AD/Copy har kunskapen, förmågan och kompetensen att skapa koncept och innehåll som kunder vill ha och är därför en mycket efterfrågad kompetens. Du lär dig blad annat ta fram målgruppsanpassat digitalt material i form av bild, text och rörligt material för hemsidan, nyhetsbrev, blogg och sociala media med mera.

Dina framtida yrken och arbetsmarknaden

Rollen som art director och copywriter har gått från att traditionellt arbeta med katalog och print till i allt större utsträckning arbeta med webben. Behovet av yrkesrollen har breddats från traditionella kommunikations- reklambyråer till att inkludera alla företag som vill kommunicera med sina kunder via nätet. Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala vilket föder nya kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter.

En digital AD/Copy skapar inte bara vackra bilder utan ser även till mätbarthet och uppföljning. I yrkesrollen sammanförs affärsnyttan med det kreativa!

Nära samarbete med arbetslivet

Borås yrkeshögskola arbetar tätt tillsammans med det lokala näringslivet för att ge dig goda möjligheter till bra praktik och ett högklassigt nätverk i branschen. Representanter från företag sitter med i utbildningens ledningsgrupp för att garantera dagsaktuell kunskap som möter branschens förväntningar.

Teori förenas med praktik

En skoldag på Borås Yrkeshögskola är inte den andra lik. Föreläsningar blandas med praktiskt arbete; studiebesök varvas med spännande gästföreläsningar.

25 procent av din utbildningstid är du ute på praktik där du bygger upp ett stort och värdefullt nätverk. Under de två LIA perioderna (lärande i arbete) använder du din kunskap från skolan och fördjupar dig i din framtida yrkesroll.

Som studerande på Digital AD/Copy har du också tillgång till E-handelsstadens frukostföreläsningar. Du använder aktivt dessa möten för att bygga och skapa ditt framtida nätverk.

Vi har goda kontakter inom branschen. 9 av 10 elever får jobb efter avslutad utbildning hos oss på Borås Yrkeshögskola.

Hur ser branschens kompetensbehov ut? Hur ser yrkesrollen ut? Hur designas utbildningen? Följ utbildningen "Digital AD/Copy" på LinkedIn och Facebook!

För mer information om Digital AD/Copy, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att bli antagen till Yrkeshögskolan måste du ha behörighet från gymnasiet. 
Har du frågor om din behörighet kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Om du går i gymnasiet kan du ansöka även om du inte har ett slutbetyg. Du anger i ansökan att du kompletterar med ditt betyg så snart som du får det.

Särskilda förkunskaper

Lägst betyget E i Svenska/Svenska som andraspråk 2 och Engelska 6 eller minst betyget Godkänd i kurserna svenska /Svenska som andraspråk B och Engelska B.

Reell kompetens

Om du inte har betyg eller intyg på grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper men anser att du har kompetens att tillgodogöra dig utbildningen kan du åberopa reell kompetens.
Arbetsgivarintyg måste bifogas om du ansöker om reell kompetens.

Har du frågor om din reella kompetens kan du kontakta våra studie- och yrkesvägledare.

Urval efter arbetsprov

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser på utbildningen gör vi ett urval bland samtliga behöriga sökande.

Urvalet görs med utgångspunkt från arbetsprov. Arbetsprovet kommer att kommuniceras ut till de som är behöriga efter att ansökan har stängt. Arbetsprovet kommer skickas ut 11 maj och deadline att ha skickat in arbetsprovet är 21 maj.

Man kommer att ha någon/några dagar på att gör arbetsprovet, som ska mäta den kreativa höjden. Vi kan kommunicera  mer än så.

Yrkesmöjligheter

Kundkommunikationen och handelsmönstren blir alltmer digitala och det föder nya
kompetensbehov inom rollen som art director och copywriter. Som färdig student kommer du sannolikt att jobba som Art Director eller Copywriter.

Utbildningen Digital AD/Copy ger dig både kunskap och färdighet för att klara detta.

Mål med utbildningen

Du behövs. Behovet av våra studenter är stort där den digitala närvaron blir allt viktigare. Det finns därför goda möjligheter till anställning. 

Men vår snabbt föränderliga digitala värld ställer krav på dig. Du behöver alltid vara beredd att lära nytt och tänka om. Utbildningen Digital AD/Copy ger dig en plattform där du kan utveckla dina färdigheter och dina kunskaper för att ta dig vidare.

Examen & Intyg

Betyg ges i varje enskild kurs. Utbildningen ger yrkeshögskoleexamen.

Examensbevis delas ut förutsatt att betyget Godkänd uppnåtts i alla kurser i utbildningen. Studerande som inte fullgjort utbildningen kan efter begäran få ett utbildningsbevis.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.

Videoreportage

Borås Yrkeshögskola

Borås Yrkeshögskola

Lätt att få jobb efter utbildningarna

Borås Yrkeshögskolas idé är att kombinera teoretiska studier med praktiskt arbete. Tillsammans med deras lokala näringsliv tar de fram utbildningar som är eftertraktade i sin region. Visste du att varje yrkeshögskoleutbildning finns för att samhället behöver just den kompetensen? Det är...


Läs mer om Borås Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Digital AD/Copy

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Borås Yrkeshögskola

Borås Yrkeshögskola
Skaraborgsvägen 3A
Borås

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Digital AD/Copy från Borås Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: