Redovisningsekonom 430 yhp

Campus Ljungby
Sammanfattning
YH-utbildning
Ljungby
Klassrum
86 veckor
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Ljungby
Redovisningsekonom 430 YH-poäng

Om utbildningen

Plugga till redovisningsekonom och bli eftertraktad på arbetsmarknaden

Är du intresserad av ekonomi och har fallenhet för siffror? Är du analytisk, noggrann, strukturerad och har förmåga att se helheten? Utbilda dig till Redovisningsekonom och du får ett yrke som är starkt efterfrågat på arbetsmarknaden. Ett brett yrke med varierande arbetsuppgifter som kräver en helhetssyn på ekonomi, och färdigheter inom allt från redovisning till lönehantering. Ekonomi är en central del i varje företag och organisation och som redovisningsekonom har du en viktig roll.

Studera till redovisningsekonom på Campus Ljungby

Utbildningen bedrivs av TUC Yrkeshögskola från deras skola i Jönköping. Vill du läsa utbildningen i Ljungby så finns möjligheten att delta i undervisningen via direktsänd videolänk från Jönköping. Du kan ställa frågor i realtid och delta aktivt i live-föreläsningen.

 

Vad arbetar du med?

Utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom redovisning, beskattningsrätt och handelsrätt samt angränsande områden som företagsekonomi, lön och ekonomistyrning. Du lär dig hantera och förstå affärssystemet Visma SPCS. Förutom de teoretiska kunskaperna i ekonomi, får du även praktisk erfarenhet av redovisning och administration.

Efter utbildningen utför du självständigt löpande redovisning, kalkylering och budgetering, samt deklarationer för företag. Även bokslut och årsredovisning blir naturligt för dig. Du tolkar och tillämpar det juridiska regelsystemet, och du kan kommunicera i nationella och internationella sammanhang. Du arbetar med helheten och kommunikationen kring redovisning och rapportering i samarbete med kollegor eller kunder.

Efter examen

Utbildningen ger dig chansen att arbeta som redovisningsekonom, redovisningskonsult, företagsekonom, ekonomiassistent eller revisorsassistent. Du har goda möjligheter att utvecklas i din yrkesroll och längre fram i karriären väntar utmaningar som ekonomichef, ekonomiansvarig och controller inom medelstora eller stora företag, eller inom offentlig sektor. Det finns en tydlig brist på rätt kompetens, både inom privat och offentlig sektor. Utbildningen uppfyller kraven på auktorisation från FAR, läs mer på deras hemsida.

För mer information om Redovisningsekonom 430 yhp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Campus Ljungby?

Bostadsgaranti

Praktik/LIA

Bra kontakter med näringsliv

Kursinnehåll

 • Affärssystem & redovisning, 40 YH-p
 • Beskattningsrätt, 50 YH-p
 • Engelska för ekonomer, 10 YH-p
 • Examensarbete, 10 YH-p
 • Finansiering & kalkylering, 20 YH-p
 • Företagsekonomi, 20 YH-p
 • Handelsrätt, 50 YH-p
 • Internredovisning, 20 YH-p
 • Kommunikation, 10 YH-p
 • Koncernredovisning, 10 YH-p
 • LIA 1, 25 YH-p
 • LIA 2, 40 YH-p
 • LIA 3, 45 YH-p
 • Löneadministration, 20 YH-p
 • Praktisk ekonomistyrning, 20 YH-p
 • Redovisning, 35 YH-p

Så ansöker du

Särskilda förkunskaper

Godkänt betyg i

 • Svenska 3 eller Svenska som andraspråk 3
 • Matematik 2

eller motsvarande kompetens

 • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolan

Urval

Urvalet görs på det sammanlagda poäng av särskilt prov som består av två delar.

Särskilt urvalsprov del 1

Alla behöriga sökande får genomföra ett särskilt urvalsprov i form av ett webbprov. Provet ska mäta den sökandes matematiska och problemlösande förmåga. Max 25 poäng.

Särskilt urvalsprov del 2

De 150 sökande med högst resultat på ett webbprovet går vidare till särskilt urvalsprov del 2. Det särskilda urvalsprovet genomförs i form av gruppintervju där muntlig dialog förs kring olika situationer. Provet ska mäta den sökandes förmåga att kommunicera i olika situationer. Dessa förmågor är en förutsättning för att den sökande ska kunna utveckla en kompetens i att ansvara för bemötande och kommunikation i en konsultativ och rådgivande roll mot kunder. Max 25 poäng.

LIA

Under sammanlagt 22 veckor, en fjärdedel av utbildningen, är dina studier förlagda till en arbetsplats på så kallat Lärande i arbete, LIA. På din LIA-arbetsplats får du under handledning vidareutveckla dina kunskaper i verklig miljö och du utbildas i skarpt läge.

Efter utbildning

Utbildningen har initierats av och formats tillsammans med representanter från arbetslivet. Därmed ger utbildningen dig den kompetens som arbetslivet efterfrågar när de ska anställa, vilket gör dig mycket efterfrågad på arbetsmarknaden.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN. 

Campus Ljungby

Utbildning för verkligheten

Både Campus Ljungby och deras partnerföretag tycker att man som student ska utveckla sina kunskaper och kontakter ute i verkligheten. Därför tillbringar Campus Ljungbys studenter minst 20 procent av studietiden hos ett av dem. Du får skarpa uppdrag. Ni lär...


Läs mer om Campus Ljungby och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Redovisningsekonom 430 yhp

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Ljungby

Stationsgatan
341 60 Ljungby

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Redovisningsekonom 430 yhp från Campus Ljungby, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.