Cloudutvecklare

Campus Mölndal
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg, Mölndal
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-08-28 - Göteborg

Om utbildningen

Cloudutvecklare

Bli molnexpert och utveckla flexibla verksamhetslösningar. Utbildningen i Cloudutveckling ger dig kunskaper inom objektorienterad programmering och lär dig att utveckla och drifta olika molnapplikationer.

Vi ger dig verktygen att hantera molnteknologier som Azure, Google och AWS. Lär dig utveckla system med god kodstandard och struktur, versionshantering och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD).

Som Cloudutvecklare kommer du att ingå i ett nära samarbete med ditt team. Under utbildningen kommer du att arbeta i konkreta projekt och lära dig att utveckla och leverera produkter genom den flexibla projektmetoden Scrum. I kursen Examensarbete väljer du själv ett språk eller en teknologi som du vill bredda eller fördjupa dig inom. Utbildningen avslutas med en 20 veckor lång LIA-period där du som student får kliva ut i arbetslivet, knyta kontakter och testa dina kunskaper i en verklig miljö.

Efterfråga utbildning 

Med en yrkesexamen från Campus Mölndal kommer du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på Cloudutvecklare och -arkitekter är stor. IT-företagen har svårt att rekrytera personer som är duktiga inom de områden utbildningen behandlar.

Kvalificerad kompetens inom IT är intressant inom alla branscher och det finns många vägar att gå efter några år i yrket.

För mer information om Cloudutvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig till utbildningen behöver du, utöver grundläggande behörighet till yrkeshögskolan, kunskaper som motsvarar godkänt betyg i:

 • Matematik 2c, 100 poäng,
 • Programmering 1, 100 poäng

Har du tillägnat dig kunskapen på annat sätt finns möjlighet att göra ett prov som bedömer din reella kompetens.

Du som saknar förkunskaper inom programmering och/eller matematik kan ansöka om en plats den BFU (behörighetsgivande förutbildning) vi planerar att starta.

Kursinnehåll

Vi arbetar ständigt med att utveckla våra utbildningar. Syftet är att säkerställa att utbildningens mål matchar arbetsmarknaden behov och krav. Detta innebär att utbildningens kurser och kursinnehåll kan komma att förändras under utbildningens gång efter beslut av ledningsgruppen.

 • Objektorienterad programmering i, 30 Yh-poäng
 • Arkitektur, test och kvalitetssäkring, 60 Yh-poäng
 • Från kund till produkt, 10 Yh-poäng
 • Konsultmässighet och kommunikation, 10 Yh-poäng
 • Introduktion till Cloudutveckling, 10 Yh-poäng
 • Grundläggande molnapplikationer, 40 Yh-poäng
 • Skalbara molnapplikationer, 40 Yh-poäng
 • Att drifta molnapplikationer, 60 Yh-poäng
 • Examensarbete, 40 Yh-poäng
 • Lärande i arbete, 100 Yh-poäng

Efter utbildningen

Utbildningen förbereder dig inför en yrkesroll som Cloudutvecklare, en kompetens som har stor efterfrågan i IT-branschen. Allt fler företag använder molnbaserade tjänster. Oavsett om du kommer arbeta vidare via ett konsultbolag eller med egna projekt i en organisation, är behovet av kompetens inom molnutveckling stort.

Campus Mölndal

Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Campus Mölndal är en kommunal aktör som värdesätter att våra utbildningar håller en hög kvalitet. Våra lärare har hög kompetens inom sitt undervisningsområde och får goda förutsättningar att göra ett bra jobb. Våra utbildningsledare har ett gott samarbete med branschen...


Läs mer om Campus Mölndal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Cloudutvecklare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Mölndal

Krokslätts Fabriker 30
431 37 Mölndal


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Eric Rundqvist

Detta är en kurs som ger goda förutsättningar för att bygga upp sin programmeringsvana, allt ifrån arbete i grupp(Scrum) till kodstruktur(S.O.L.I.D) och arbetssätt överlag, Och som senare går över till hantering av molntjänster när man är lite varmare i kläderna. Jag som fortfarande studerar tycker att kursen än så länge varit givande och rolig ...

Visa mer
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Cloudutvecklare från Campus Mölndal, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.