IT-projektledare

Campus Mölndal
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg, Mölndal
Klassrum
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Göteborg
augusti 2023

Mölndal
2023-08-28
2023-05-31
It-projektledare

Om utbildningen

Ser du en framtid inom IT och ledarskap?

Som IT-projektledare arbetar du med att ta fram kundanpassade systemlösningar tillsammans med din kund och ditt team. Du ansvarar för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Efter utbildningen kommer du kunna arbeta med resurs- och tidsplanering, kostnadsuppföljning och rapportering.

Att arbeta som IT-projektledare passar dig som är drivande, flexibel och självgående. Du är redo att ta ansvar och trivs i en roll som kräver god samarbetsförmåga och problemlösningsförmåga. Efter YH-utbildningen kan du arbeta som till exempel arbeta som agil projektledare, produktionsledare, processledare eller IT-projektledare.

Snabbfakta

  • Längd 320 YH-poäng (ca 1,5 år)
  • Studietakt, studieform och ev. studieort 100%, platsbunden, Mölndal
  • Särskilda förkunskaper Svenska 2/Svenska som andraspråk 2 samt 12 månader arbetslivserfarenhet i ansvarstagande befattning
  • Praktik 16 veckor, 80 YH-poäng (LIA)
  • CSN- berättigad Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel.
  • Nästa utbildningsstart augusti 2023
  • Ansökningsperiod 15 februari - 31 maj 2023

Lär dig att arbeta i en föränderlig miljö och att vägleda andra genom projekts oundvikliga upp- och nedgångar. Vi ger dig verktygen att leda en grupp, lägga upp en strategi och hantera kritiska tidsplaner. För oss är det viktigt att du som studerar får det stöd som du behöver från lärare såväl som utbildningsledare och ledningsgrupp.

Genom ett kontinuerligt samarbete, ger vi både arbetsliv och elever möjligheten att bygga viktiga relationer. Utbildningens andra termin består ut av en 16 veckor lång LIA-period där du som student får kliva ut i arbetslivet, knyta kontakter och testa dina kunskaper i en verklig miljö.  

Karriär

Projektledare inom IT och digitalisering är ett framtidsyrke med hög efterfrågan. Efter utbildningen har du stora karriärs- och utvecklingsmöjligheter och kan jobba som bland annat IT-projektledare, produktionsledare, agil projektledare eller koordinator inom IT-projekt. Vi hjälper dig in i yrkesrollen och ger dig verktygen för att ta dig an morgondagens arbetsmarknad.

Efterfrågad utbildning

IT-branschen har en stor efterfrågan på kompetens inom alla områden. Projektledare inom IT och digitalisering är ett framtidsyrke. Med en utbildning till IT-projektledare får du en bra ingång till IT-branschen, med stora karriärs- och utvecklingsmöjligheter.

Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis agil projektledare, produktionsledare, processledare eller IT-projektledare. Titlarna kan skilja sig åt mellan olika företag. Som nyutexaminerad kanske du inleder din karriär som delprojektledare eller assisterar en senior projektledare. Ju mer erfarenhet du skaffar desto mer ansvar får du. Det finns flera olika nivåer av IT-projektledare med olika ansvar och fokusområden. Det ger dig en god möjlighet att växa in i yrkesrollen som IT-projektledare.

För mer information om IT-projektledare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För yrkeshögskoleutbildningar finns både grundläggande behörighetskrav och särskilda behörighetskrav samt urvalsprov. Du som saknar något visst betyg eller intyg kan bedömas utifrån reell kompetens. Det innebär att du kan göra ett prov som mäter dina kunskaper (för vissa gymnasiekurser) eller styrka din kompetens genom intyg eller intervju.

Särskild behörighet IT-projektledare

För att vara behörig till utbildningen krävs godkänt betyg i följande kurser:

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Tidigare arbetslivserfarenhet* om minst ett år på heltid. Bifoga intyg som styrker din särskilda behörighet.

* Yrkeserfarenheten ska innefatta ansvar för exempelvis personal, ekonomi eller leverans enligt uppställda mål. Exempel på relevanta yrkesroller är: projektledare, produktionsledare, teamledare, samordnare, koordinator, entreprenör eller lärare. Yrkeserfarenheten är ej beroende av bransch.

Ansökan

Ansökan till hösten 2023 är öppen 15 februari - 31 maj 2023. 

Kontakt

Kontakta gärna skolan för mer information.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Campus Mölndal

Yrkeshögskolan Campus Mölndal

Campus Mölndal är en kommunal aktör som värdesätter att våra utbildningar håller en hög kvalitet. Våra lärare har hög kompetens inom sitt undervisningsområde och får goda förutsättningar att göra ett bra jobb. Våra utbildningsledare har ett gott samarbete med branschen...


Läs mer om Campus Mölndal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: IT-projektledare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Mölndal

Krokslätts Fabriker 30
431 37 Mölndal


Beställ information

För att få mer information om utbildningen IT-projektledare från Campus Mölndal, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.