Visa yhutbildningar.se som: Mobil

.NET- Utvecklare

Campus Mölndal
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Mölndal
2 år (400 YH-poäng)
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter

Plats & start

Sista ansökan


Mölndal
november 2020

Distans
2020-11-16
2020-08-30
webbutveckling

.NET- Utvecklare

Vill du bli webbutvecklare?

Bra IT-stöd är nödvändigt för varje bolag, stort som litet. Den som är kunnig inom systemutveckling har en kompetens som kommer fortsätta vara efterfrågad på arbetsmarknaden oavsett hur konjunkturen svänger.

Programmering är ett kreativt yrke. Som utvecklare bör du vara intresserad av problemlösning och ha tålamod att metodiskt utforska olika lösningar tills det fungerar som du tänkt.

Under yrkeshögskoleutbildningen arbetar du i Microsofts utvecklingsplattform .NET med programmeringsspråket C#. Du lär dig även webbutveckling, samt får en första värdefull arbetslivserfarenhet genom kurserna LIA 1 och LIA 2. Utbildningen genomförs i samarbete med spännande IT-företag i regionen.

Under utbildningen

Du får en gedigen grundutbildning inom objektorienterad programmering med C# som huvudspråk, för att kunna arbeta som systemutvecklare i Microsofts .NET-plattform. I utbildningen ingår även avancerad webbutveckling med HTML, JavaScript, och CSS.

I utbildningen får du lära dig att arbeta i den agila projektmetoden scrum, som är standard i de flesta IT-företag. Du får lära dig versionshantering, att utveckla system med god kodstandard och struktur och att tillämpa så kallad testdriven utveckling (TDD), arbetssätt som efterfrågas av branschen.

Under utbildningens andra år ingår två 12-veckors praktikperioder (LIA) där du får erfarenhet av att arbeta med verkliga projekt samtidigt som du får värdefulla branschkontakter.

Efter utbildningen

Med en yrkesexamen från Campus Mölndal kommer du vara attraktiv på arbetsmarknaden. Efterfrågan på systemutvecklare inom .NET är stor. IT-företagen har svårt att rekrytera personer som är duktiga på C#, ett av världens tre största programmeringsspråk.

Exempel på yrkesroller som utbildningen leder till är systemutvecklare, .NET-utvecklare, webbutvecklare och front- eller backendutvecklare.

Kvalificerad kompetens inom IT är intressant inom alla branscher och det finns många vägar att gå efter några år i yrket. Relaterade yrkesroller är testare, IT-projektledare och utbildare inom programmering.

Med några års erfarenhet har du också goda möjligheter att starta eget.

Om branschen

Samhället går allt mer mot digitala lösningar, vilket gör att den starkaste tillväxten just nu sker i den digitala sektorn. Så gott som alla företag och hela den offentliga sektorn befinner sig mitt i ett omfattande digitaliseringsprojekt. Resultatet blir att efterfrågan på kompetens inom data och IT ökar. Det är inte bara renodlade IT-bolag som rekryterar IT-kompetens, det gör alla branscher.

Kompetensbristen är ett problem som begränsar och bromsar IT-branschens möjlighet att lösa kundernas behov. C#/.NET är ett av de viktigaste och vanligaste språken. Systemutvecklare inom .NET har en affärskritisk betydelse för många företag i dagens samhälle, vilket innebär att även i en lågkonjunktur kommer efterfrågan på .NET-utvecklare fortsätta vara stor.

För mer information om .NET- Utvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För yrkeshögskoleutbildningar finns både grundläggande behörighetskrav och särskilda behörighetskrav samt urvalsprov. Du som saknar något visst betyg eller intyg kan bedömas utifrån reell kompetens. Det innebär att du kan göra ett prov som mäter dina kunskaper (för vissa gymnasiekurser) eller styrka din kompetens genom intyg eller intervju.

Särskilda förkunskaper 

För YH-utbildningen .NET- och webbutvecklare behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT.

Campus Mölndal erbjuder en behörighetsgivande förutbildning, BFU, som täcker de viktigaste delarna från de två gymnasiekurserna som krävs för att vara behörig till utbildningen. Förutbildningen berättigar till studielån och du som blir godkänd på BFU:n garanteras en plats på utbildningen.

Du som har godkända betyg i kurserna Programmering 1 och Webbutveckling 1 behöver inte gå BFU-kursen.

Du behöver kunskaper som motsvarar Matematik 2 a/c. Saknar du betyg i kursen kan du göra ett nivåtest hos oss på Campus Mölndal för att pröva din reella kompetens. Visar testet att du har kunskaper motsvarande Matematik 2a/c uppnår du det särskilda behörighetskravet för Matematik 2a/c.

Ansökan

Du söker till utbildningen via skolans webbsida.

Kontakt

Om du har frågor om behörighet och antagning kan du gärna kontakta skolan. 

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen.

Campus Mölndal

Campus Mölndal

Campus Mölndals yrkeshögskola

Mölndals stad har erbjudit yrkeshögskoleutbildningar sedan 2002. Under skolans första 16 år har de primärt utbildat Aktiveringspedagoger med inriktning mot funktionshinder och rehabilitering. Sedan 2018 utbildar de även för ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen. Yrkeshögskoleutbildning i Sverige är...


Läs mer om Campus Mölndal och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: .NET- Utvecklare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Campus Mölndal

Göteborgsvägen 19
43130 Mölndal

Kursinnehåll

 • Objektorienterad programmering i C#, 50p
 • Webbutveckling, 50p
 • Datalogi, 20p
 • Agil systemutveckling, 15p
 • Databasutveckling, 25p
 • Systemutveckling i .NET, 40p
 • Webbutveckling inriktning ramverk, 30p
 • LIA 1, Lärande i arbete, 60p
 • Test och kvalitetssäkring, 20p
 • LIA 2, Lärande i arbete, 60p
 • Examensarbete, 30p
Beställ information

För att få mer information om utbildningen .NET- Utvecklare från Campus Mölndal, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: