Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Fastighetsingenjör

Campus Värnamo
Sammanfattning
Yh-utbildning
Värnamo
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Klassrum
Startdatum: augusti 2021 - Värnamo
Sista ansökan: 2021-04-15

Fastighetsingenjör

Brinner du för hållbar utveckling? Som fastighetsingenjör får du arbeta med optimering av energianvändning i fastigheter och dess energi- och miljöpåverkan samt projektledning i olika byggprocesser.


Efterfrågad yrkesroll
Som fastighetsingenjör är du efterfrågad av bygg- och fastighetsbranschen. Det finns ett stort behov av den kunskap och kompetens utbildningen ger och när du är klar med utbildningen är du redo för yrkesroller som energisamordnare, fastighetsingenjör, driftingenjörfastighet eller teknisk förvaltare.


Energieffektivisera

Bygg- och fastighetsbranschen har stora utmaningar för att uppnå de mål som ställs på energieffektivisering inom såväl ny- som ombyggnation och fastighetsförvaltning.

I rollen som fastighetsingenjör ser du ett mervärde i att skapa långsiktigt hållbara byggnader och en sund inomhusmiljö med hjälp av smarta och innovativa lösningar. Vikten av att samverkan fungerar mellan bygg- och fastighetsbranschens många aktörer är avgörande för att skapa optimala fastighetslösningar. Här får du en avgörande roll.


Teori i praktiken

I våra yrkesutbildningar lägger vi stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Under utbildningens gång jobbar du med skarpa projekt i flera kurser.

En fjärdedel av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nya kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från olika branschprofiler.

Förutom yrkeskunskaper ställer arbetsgivarna även krav på din anställbarhet, det vill säga din förmåga att ta ansvar, vara driven, ha en god samarbetsförmåga och vara lösningsfokuserad. Detta får du också träna på under utbildningstiden.


Utbildningens upplägg

Utbildningen bedrivs på heltid och genomförs på Campus Värnamo samt ute på företagen i lärande  arbete (LIA).

 önköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med branschorganisationer och företag tagit fram utbildningen så att den väl svarar mot marknadens kunskapsbehov.

För mer information om Fastighetsingenjör , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

Anmälan

Anmälan görs via campus.varnamo.se/utbildning.

Förkunskapskrav
Om du inte uppfyller behörighetskraven nedan görs en individuell bedömning av dina meriter, se campus.varnamo.se/utbildningar för mer information.

Grundläggande behörighet samt Ma 2a/b/c eller motsvarande.

Utbildningen startar i augusti 2021.

Kursinnehåll

ÅR 1

 • Fastigheter i samhället, 50 Yhp
 • Byggprocessen, 20 Yhp
 • Byggnad – klimatskal, 30 Yhp
 • Juridik, projektledning och beteendefrågor, 20 Yhp
 • Energisystem – miljöpåverkan, 30 Yhp
 • Installationer, 25 Yhp
 • Installationssamordning, 25 Yhp

ÅR 2

 • Energieffektivisering, 30 Yhp
 • Ekonomi, inriktning fastighetsekonomi, 20 Yhp
 • LIA 1, 50 Yhp
 • Driftsoptimering, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp
 • LIA 2, 50 Yhp

Examen, diplom m.m.

Yrkeshögskoleexamen Fastighetsingenjör.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Campus Värnamo Facebook

Campus Värnamo

Campus Värnamo

Campus Värnamo - "Get to work"

Vill du studera på en skola med god gemenskap, stark förankring hos arbetsgivarna och som rustar dig för arbetslivet? Välj Campus Värnamo - här är det nära mellan student och personal och fokus ligger på din anställningsbarhet, personliga utveckling och rätt kompetens för...


Läs mer om Campus Värnamo och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsingenjör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Kontaktuppgifter till Campus Värnamo

Campus Värnamo

Jönköpingsvägen 15
331 83 Värnamo

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 9 recensioner.

David
(1)
Låg nivå på föreläsare och otroligt låga antagningskrav, vilket blir väldigt frustrerade då utbildningen bygger på gruppexaminationer. Ångrar att jag inte studerade till byggingenjör istället.
Robert
(5)
En häftig skola, som ser till varje individs behov för att lära och utvecklas. Jag hade inte mycket erfarenhet av fastigheter när jag började på campus Värnamo, nu ritar jag VVS system och konsulterar andra människor med den kunskap jag samlat hittills i min karriär.
Ulf P
(5)
En mycket bra utbildning för de som är intresserade av fastigheter och energi. Ger goda möjligheter för bra jobb inom fastighet och byggbranschen. Man får goda kontakter med näringslivet tidigt i utbildningen vilket gör att jobbsökandet efter utbildningen blir betydligt mycket enklare.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Fastighetsingenjör från Campus Värnamo, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,0)
Baseras på 9 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: