Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

Foodmaker - Distans

Changemaker Educations
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
225 YH-poäng
Deltid, distans
CSN-berättigad

Foodmaker - Distans

Från jord till bord - bli entreprenör i den moderna matrörelsen!

Vi har fortfarande platser kvar till utbildningen!

Utbildningen startade i sep-22 men det finns fortfarande möjlighet att påbörja utbildningen via sen antagning.

SÖK NU, SENAST 31/12!

En ökad efterfrågan på närproducerat, mer medvetna livsmedelskonsumenter och matturism som trend - intresset för mat och lokala producenter har nog aldrig varit så stort som nu! Lär dig att driva affärer inom småskalig livsmedelsproduktion med studier på distans, och med fysiska träffar i Boden.

Om yrkesrollen – Foodmaker / Småskalig livsmedelsförädlare 

Yrket Foodmaker, eller det närbesläktade begreppet Mathantverkare tar fram produkter inom bageri, charkuteri, mejeri eller bär-, frukt- och grönsaksförädling. Produkterna går att spåra till sitt ursprung och vägen från jord till bord är ofta kort. En mathantverkare har god kännedom om olika råvaror, dess egenskaper och tillverkningsprocesser. Hen skall hållbart kunna hitta nya sätt att förädla traditionella råvaror på, i samverkan med andra utveckla nya affärsmodeller och utveckla projekt inom småskalig livsmedelsförädling. 

Flera rapporter pekar på att dagens livsmedelskonsumenter blir allt mer medvetna om vad de köper och varför. Ursprung, innehåll och relationen till producenter blir allt mer avgörande vid matinköp. Förtroendet för den storskaliga livsmedelsindustrin har minskat i takt med att flertalet skandaler och matfusk uppdagats. Nu är det istället det småskaliga och hantverksmässiga som hos konsumenten upplever vara den ”riktiga” och ”äkta” maten. Efterfrågan på den svenska maten blir allt större och det är en utmaning för svensk livsmedelsindustri att tillgodose det. 

Studera på distans – med träffar i Boden och Göteborg
Foodmaker är en distansutbildningen vilket innebär att du kan studera från var du vill. Möjlighet finns också att sitta och studera delvis på våra skolor i Boden, Stockholm, Karlstad, Skellefteå och Göteborg (hos vår partner Urban Food Space i Gamlestans Fabriker). I Boden och Göteborg ges utrymme för mer fysiska experiment och tester då vi har tillgång till livsmedelsproduktionslokaler/kök.

Under utbildningen anordnas även ett fåtal obligatoriska fysiska träffar på plats på Boden Business Park i Boden, med hands-on praktiska moment tillsammans med ledande och småskaliga livsmedelsföretag och aktörer inom turistnäringen i norra Sverige som står bakom utbildningen. De fysiska träffarna planeras i samråd med klassen i samband med uppstart av utbildningen. För den med bas i Göteborg med omnejd kommer även frivilliga fysiska träffar med experiment anordnas hos Urban Food Space i Göteborg.

Vill du veta mer? 

Gör en intresseanmälan så får du mer information om utbildningen.

För mer information om Foodmaker - Distans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Changemaker Educations?

Behov på

arbetsmarknaden

CSN-berättigad

Praktik/LIA

Så ansöker du

VEM ÄR BEHÖRIG?

Du som har en gymnasieexamen samt 1 års relaterad yrkeserfarenhet. Med relaterad yrkeserfarenhet menas arbete med livsmedelsproduktion eller närliggande områden är välkommen att ansöka.

OBS! Motsvarande kunskaper kan fås på många andra sätt.

HUR ANSÖKER DU?

Du ansöker genom att klicka på knappen ”ansök nu” på vår hemsida. Då slussas du vidare till antagningssystemet. Här fyller du i alla uppgifter och laddar upp de dokument som behövs för att din ansökan ska var komplett, exempelvis gymnasiebetyg, arbetsintyg, CV och urvalsprov. Därefter får du en bekräftelse från oss.

På vår hemsida kan du läsa mer om behörighet och antagning. 

Kursinnehåll:

Några exempel från utbildningsplanen:

*Fullständig utbildningsplan finns på vår hemsida under respektive utbildning.  

Affärsmetodik - företagsekonomi

Arbetsledning i mathantverksföretag

Digital teknik - marknadsföring, logistik och produktion

Förädling, råvarukunskap och produktkvalitet

Utbildningens mål

Kompetenser du får under utbildningen:

  • Driva eget företag eller arbeta för annat företag med utvidgade kunskaper och kompetenser som medför utökat ansvar.
  • Hantverksskicklig förädling av lokala råvaror och naturliga processer
  • Paketera och skapa nya och unika koncept med grund i den lokala samt regionala mathantverkskulturen.
  • Utveckla ett företag inom mathantverk med hänsyn till lönsamhet, innovation och hållbarhet
  • Grundläggande kunskaper inom företagsformer, bokföring, skattelagstiftning och affärssystem.
  • Kunskaper inom livsmedelssäkerhet och lagstiftning för att bedriva en säker verksamhet.
  • Veta hur man väljer ut sorter och arter utifrån kvalité, förädlings- och försäljningsegenskaper
  • Använda digitala plattformar för produktion, marknadsföring, försäljning samt logistik
  • Utökad kompetens inom digitalisering för effektivisering samt kundnytta inom verksamheter.
  • Anpassa hantverksmässiga beredningsmetoder med sensorisk och hållbarhet i fokus.

Karriärmöjligheter

Efter avslutad utbildning kan du jobba som Mathantverkare, Småskalig livsmedelsförädlare, Restauratör, Affärsutvecklare, Anställd inom restaurang och matturism eller Anställd inom mathantverk och livsmedelsförädling.

Under utbildningen får du redskapen att själv starta upp en småskalig verksamhet inom livsmedelsindustrin, och tid att lägga på att utveckla ditt koncept och ditt företagande. Utbildningen ger även dig som redan driver en verksamhet inom livsmedelsindustrin möjlighet att utveckla eller skala upp din affär och ditt koncept, och projekten under studierna kan kopplas direkt till att utveckla din egen verksamhet. Utbildningen riktar sig även till dig som är eller vill bli anställd inom livsmedelsföretag, restaurang eller sektorn för matturism, och som vill ta större ansvar inom en befintlig roll eller hjälpa till att hitta nya möjligheter eller utveckla arbetet med mathantverk och småskalig livsmedelsförädling.

Reportage

Närproducerad mat – viktigare än någonsin!

Vår medvetenhet som livsmedelskonsumenter ökar – det är ingen överdrift att påstå att intresset för mat och lokala livsmedelsproducenter nog aldrig varit så stort som nu. I Norrbotten känner branschen verkligen av intresset!Changemaker Educations

Changemaker Educations

Changemaker Educations identifierar arbetsmarknadens framtida behov av kompetenser och förmågor. De designar innovativa och effektfulla utbildningar. De kompetensutvecklar dagens och morgondagens ledare, medarbetare och entreprenörer. De ger dem verktygen att forma framtiden. De har funnits i över 20 år och...


Läs mer om Changemaker Educations och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Foodmaker - Distans

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Changemaker Educations

Hammarby Fabriksväg 65
120 30 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Foodmaker - Distans från Changemaker Educations, fyll i följande uppgifter:

Reportage
 Närproducerad mat – viktigare ä...
Changemaker Educations

Vår medvetenhet som livsmedelskonsumenter ökar – det är ingen överdrift att påstå att intresset för mat och lokala livsmedelsproducenter nog aldrig varit så stort som nu. I Norrbotten känner branschen verkligen av intresset!

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.