Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Lönekonsult med systeminriktning 325 yhp

CIL - Centrum för informationslogistik
Sammanfattning
Yh-utbildning
Ljungby
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum

Lönekonsult med systeminriktning 325 yhp

Är du intresserad av ekonomi och effektivisering?

Efterfrågan på specialistkunskaper inom löneområdet i kombination med systemförståelse är idag stor. Den här utbildningen ger dig kunskaper inom lön, ekonomi och personal, samtidigt som du förbereds på att kunna arbeta konsultativt och möta framtidens krav på effektivisering och smart systemanvändning.

Utbildningen och studieupplägg

Under utbildningen kommer du att göra studiebesök, möta gästföreläsare, genomföra kursuppgifter i samarbete med arbetsplatser och delta i arbetet på en arbetsplats under sammanlagt 15 veckor, så kallad LIA (Lärande i arbete). Under utbildningens sista del, har du möjlighet att välja om du vill inrikta din sista praktikperiod (LIA) och ditt examensarbete mer mot systemförvaltning eller lönehantering, beroende på hur du vill forma din karriär efter studierna.

Utbildningen kan läsas i Ljungby på CIL eller Växjö på Montico. Båda utbildningsorterna har två till tre undervisningsförlagda dagar per vecka. Övrig tid är grupparbeten och självstudier. I Ljungby sker en stor del av den platsförlagda undervisningen via videokonferens. Du träffar dina studiekamrater i en lektionssal och du kommunicerar med läraren via högtalare och mikrofon. Vissa utbildningsträffar är gemensamma för båda orterna.

För mer information om Lönekonsult med systeminriktning 325 yhp, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier särskild behörighet i Matematik 2/B och Svenska 2/B eller Svenska som andraspråk 2/B

Jobb och framtid

För dig som studerar till lönekonsult finns stora möjligheter att forma din egen karriär. Lön betalas ut i alla branscher och du kan jobba i offentlig verksamhet eller privat, med löneuppdrag ”in house” eller via outsourcing, på ett litet eller stort företag. Kanske vill du jobba med support eller med systemförvaltning av lönesystem? På sikt kanske du vill starta en egen lönebyrå? Möjligheterna är många!

Kursinnehåll

Lönehantering, grundkurs 35 p

Arbetsrätt 30 p

Lärande i arbete 1 (LIA) 5 p

Lönesystem 15 p

Lönehantering, fördjupningskurs 45 p

Redovisning 20 p

Personalekonomi 20 p

Lärande i arbete 2 (LIA) 40 p

Kommunikation i teori och praktik 15 p

Löneengelska 10 p

Personalarbetets innehåll och processer 20 p

Systemförvaltning för lönekonsulter 20 p

Lärande i arbete 3 (LIA) 30 p

Examensarbete 20 p

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Lönekonsult med systeminriktning 325 yhp

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

CIL - Centrum för informationslogistik

Stationsgatan
341 60 Ljungby

CIL - Centrum för informationslogistik

CIL - Centrum för informationslogistik

Både CIL, Centrum för Informationslogistik, och deras partnerföretag tycker att man som student ska utveckla sina kunskaper och kontakter ute i verkligheten. Därför tillbringar CILs studenter minst 20 procent av studietiden hos ett av dem. Du får skarpa uppdrag. Ni...


Läs mer om CIL - Centrum för informationslogistik och visa alla utbildningar.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Lönekonsult med systeminriktning 325 yhp från CIL - Centrum för informationslogistik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: