Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Specialistutbildad undersköterska inom demens

Consensum
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans, Lund, Sollentuna, Stockholm
80 v, (200 YH-Poäng)
Deltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Sollentuna
augusti 2020 
Stockholm
augusti 2020 
Distans
augusti 2020 

Specialistutbildad undersköterska inom demensBli specialistutbildad inom demens

Vill du vara den som gör skillnad i demensvården? Utbildningen kommer att ge dig en yrkeshögskoleexamen med kunskaper, färdigheter och kompetenser som gör dig till en efterfrågad resurs i arbetslivet.

Att arbeta med personer med kognitiva svårigheter kräver stor kunskap och förståelse. Du kommer att fördjupa dig i olika demenssjukdomar och på vilket sätt du kan bidra till ett ökat välbefinnande och delaktighet för personen med demens utifrån ett personcentrerat och rehabiliterande förhållningssätt.

Du kommer att få nya insikter i hur ditt och dina kollegors agerande påverkar personen med demens. Du får också färdigheter i bemötande och kommunikation i samarbetet med vårdtagare och anhöriga för att främja en meningsfull vardag.

Du får kompetenser för att kunna agera som resursperson till personen med demens, anhöriga, studerande och kollegor. Efter utbildningen ska du även ha kompetenser för att kunna medverka i olika projekt i verksamheten.

För mer information om Specialistutbildad undersköterska inom demens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till utbildningen krävs gymnasiekompetens samt godkända betyg omfattande minst 1300 poäng av yrkesämnen från Omvårdnadsprogrammet/ Vård och omsorgsprogrammet, motsvarande inom vuxenutbildning (Komvux) eller äldre utbildningar t.ex Vårdlinjen samt sammanlagt 6 månaders heltidstjänstgöring inom vård och omsorg.

Du kan ansöka till utbildningen oavsett var i Sverige du bor.

Urvalsgrunder

Om antalet behöriga sökande överstiger antalet platser för utbildningen är urvalsgrunden längden på yrkeserfarenhet där antalet månader utöver kravet i de särskilda förkunskaperna räknas om i poäng.

Handledning

Du kommer att  ha tillgång till kommunikation med lärare för handledning via lärplattformen samt handledning via telefon, skype eller, efter överenskommelse, i ett personligt möte. 

Examen & Intyg

Efter fullgjord utbildning får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till CSN 

Consensum

Consensum

Vill du ha arbete? Vill du utvecklas och söker nya utmaningar? Känner du ett behov av att höja din utbildningsnivå? Vi har både vuxenutbildning och yrkeshögskola på distans! Vuxenutbildningen är på gymnasienivå med kurser i vård o omsorg samt barn...


Läs mer om Consensum och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Specialistutbildad undersköterska inom demens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Consensum


Tel: 0774 - 41 41 50
consensum-yh.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 21 recensioner.

Camilla Wallenius Pérez
(5)
Utbildningen har varit otroligt bra på många sätt för mig. Jag har fått så mycket kunskap om demenssjukdom och allt runt omkring sjukdomen. Min självkänsla har blivit stärkt och jag vågar nu stå upp för vad jag tycker för jag vet att jag har kunskapen. Läraren har varit så fantastisk, hon har varit tillmötesgående och empatisk och stöttat mig ...
Visa mer
Vieng
(4)
Mitt intryck av Consensum är positiv. Både gälller utbildning och lärare kompetens.
Görel
(4)
Jag är mycket nöjd med utbildningen som helhet. Träffarna kunde dock vara under en dag per månad då det blir mycket kostsamt att resa och bo på hotell varje månad. Det är tråkigt att missa möjlighet att vara med p g a detta. Märket som vi fick köpa är jag missnöjd med då den på ett otydligt sätt visar vad vi har kunskap om (då specialistunderskö...
Visa mer
Beställ information

För att få mer information om Specialistutbildad undersköterska inom demens via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 21 recensioner.