Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Projektledare crossmedia-produktioner

Dacapo Mariestad, Mariestads kommun
Sammanfattning
Yh-utbildning
Mariestad
400 YH-poäng / 2 år
Heltid
CSN-berättigad

Projektledare crossmedia-produktioner

En ny banbrytande projektledarutbildning inom crossmedia-produktioner, startar hösten 2019!  I samarbete med Högskolan i Skövde har Dacapo Mariestad tagit fram en yrkeshögskoleutbildning inom crossmedia.

Om utbildningen

Crossmedia är enkelt översatt en korsning mellan medier där du får en gedigen projektledarutbildning inom det specifika fältet crossmedia som är en utveckling till mer digital kommunikation än tidigare traditionella utbildningar inom media.  Genom att parallellt berätta via olika medieplattformar såsom film, musik, spel, applikationer, webb etc. kan budskapet och upplevelsen förstärkas.

Behovet av kunskaper om crossmedia-utveckling och hur man kan använda det i ett sammanhang av destinationsutveckling och besöksnäring ökar. Besöksnäringen är en av de största exportnäringarna i Sverige. Denna utbildning inom projektledning för crossmedia-produktioner kommer ge dig kunskaper kring hur digital teknik och inte minst spelteknologi kan utnyttjas inom destinations- och besöksmålsutveckling. Den kommer även ge dig grundläggande kunskaper i crossmedia och dess betydelse i kommunikation.

Under utbildningen kommer du tillsammans med andra lära dig om de senaste teknikerna inom AR (Augmented Reality) VR (Virtual Reality samt förekommande mjukvaror och applikationer för Cross Media-tillämpat berättande. 

Du kommer att utföra projektledning av crossmedia-produktioner från beställare till producent och avgöra val av material samt produktionsteknik. I utvecklingsprojekt kommer du att arbeta med, exempelvis museum, konserthus, teater eller annan kulturinstitution/besöksnäringsorganisation och koordinera dessa parter med en crossmedia- producent. 1/4 av utbildningen är förlagd som LIA (lärande i arbete) där du kommer genomföra praktik hos en aktör i branschen.

Stark koppling till branschen

Under framtagandet av denna utbildning har vi varit i kontakt med en stor bredd av verksamheter inom besöksnäring, kulturarvssektorn, offentlig verksamhet och kommersiella verksamheter inom digitalisering. Gensvaret kring denna yrkesroll har varit mycket positivt och visat på ett allt mer ökande behov.

Ett exempel från Kultur i Väst:

"På Kultur i Väst ser vi ett behov av att nå ut med den verksamhet vi har och göra det i medieformer och genom berättargrepp som är i takt med tiden. Vi upplever snabba förändringar i hur våra nyttjare och publik nås av våra budskap och vill fortsätta vara relevanta för dem. Vi tror att den nya tekniken kan hjälpa oss att vinna ny publik och samtidigt ge den trogna publiken nya upplevelser.”
Martin Hammar, Konsulent Film, Filmcloud, Kultur i Väst

Utbildningens innehåll

Utbildningen ges under två år där det sista året är förlagt till stor del med Lia (lärande i arbete/praktik) och examensarbete vilket gör att man är flexibel med studieort det sista året.

  • Berättandetekniker för crossmedia-produktion 20 YH-poäng
  • Entreprenörskap inom crossmedia 30 YH-poäng
  • Crossmedia-produktioner för hållbara publika platser med tillgänglighet 25 YH-poäng
  • Metodik och praktik i projektutveckling och projektledning 50 YH-poäng
  • Affärsprocessmetodik 25 YH-poäng
  • Marknadsföring och varumärkesutveckling 25 YH-poäng
  • Kundhantering och kundrelationer 25 YH-poäng
  • Beställningsprojekt i crossmedia 40 YH-poäng
  • LIA Praktisk projektledning 100 YH-poäng
  • Examensarbete inom crossmedia-produktion 60 YH-poäng

Efter utbildningen

Efterfrågan på projektledare för crossmedia-produktioner ökar starkt och det finns goda möjligheter till arbete efter examen.

Du kommer att kunna arbeta som exempelvis projektledare, konsult, säljare, processledare, eller koordinator inom exempelvis destinationsbolag, upplevelseindustri, museér, konserthus, teater, app-och spelutvecklare eller  hotellbranschen.  

Så ansöker du

Anmälan till utbildningen görs via vår hemsida. (öppen för sen anmälan)

Förkunskapskrav

Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande samt minst G/E/3 i Sv B/2

Dacapo Mariestad, Mariestads kommun

Varför studera vid Dacapo Mariestad?

Dacapo Mariestad erbjuder universitets- och högskoleutbildningar i en alldeles unik och speciell miljö. Mariestad ligger i Västra Götaland och är en vacker sjöstad vid Vänern. Dacapo Mariestad är en kommunal organisation med syftet att utveckla högre utbildning i Mariestad samt skapa...


Läs mer om Dacapo Mariestad, Mariestads kommun och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Projektledare crossmedia-produktioner

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Dacapo Mariestad, Mariestads kommun

Magasinsgatan 4
542 21 Mariestad

Tel: 0501-75 57 76
www.dacapomariestad.se

Beställ information

För att få mer information om Projektledare crossmedia-produktioner via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.