Smarta hus / smarta hem

EEoT
Sammanfattning
Enskilda kurser (YH)
Distans, Stockholm
Distans med träffar
2 veckor
Startdatum: 2023-05-08 - Stockholm

Om utbildningen

Varför studera kursen Smarta hus / smarta hem?

I ett smart hus kan man med telefonen eller datorn vara i direktkontakt med husets alla enheter och kontrollera och styra huset på otaliga sätt.
Kanske vill man hålla koll på energiförbrukningen och reglera temperaturen? Eller schemalägga och automatisera lampor, markiser eller larmet? Idag finns utrustningen som ser till att fastigheten / hemmet kan allt det här.

KNX är en världsomfattande standard för hem- och fastighetskontroll. KNX kan integrera el-funktionerna i fastigheten till ett system som samordnas till ett ”smart hus”. Det här är en välanvänd plattform, eftersom det är en öppen standard som gör det möjligt för olika elektriska komponenter i fastigheten att kommunicera. Man kan koppla ihop värme, ventilation, belysning och energimätning från många olika tillverkare.

Det finns många smarta och energibesparande lösningar för kommersiella fastigheter och industrin. Exempelvis kan det vara effektivt för företag att koppla ihop säkerhets- och passersystemet till en rad olika funktioner som aktiveras när någon går genom entrén. I samlingssalar och konferensrum kan man exempelvis med en knapptryckning starta skärmar, dämpa och släcka belysningen, dra för persiennerna och sätta igång surround-systemet. Med hjälp av rörelse- och närvarodetektorer kan klimat, luft och maskiner regleras.

För mer information om Smarta hus / smarta hem, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan och behörighet

 • Kursen är en del av den tvååriga utbildningen Optimering av Hållbara Energisystem. Du som deltagare kommer att läsa den tillsammans med studerande på utbildningen.
 • Kursen är avgiftsfri, men du bekostar eventuell litteratur på egen hand.
 • Kursen sker som hybridundervisning två dagar i veckan med möjlighet till deltagande på plats i klassrum i Sköndal, men också på distans via skolans online utbildningsplattform.
 • Efter avslutad och godkänd kurs erhåller du kursintyg och yrkeshögskolepoäng.

Behörighetskrav

Grundläggande behörighet. Du uppfyller något av följande:

 • Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.eller
 • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.eller
 • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.eller
 • Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Kursmål

 • Syfte och mål med kursen Smarta hus / smarta hem är att ge kännedom om olika styrsystem och dess grundläggande programmering för säkerhet, belysning och klimat, samt att få förståelse för projektering inom verksamhetsområdet smarta hus och hem.
 • Du får grundläggande kunskaper i KNX programmering och ytterligare styrsystem exempelvis Casambi och Plejd.
 • Kursen ger också kunskaper i vilka regelverk och lagkrav på installation av kameraövervakningssystem och styrsystem som gäller.

Målgrupp

Kursen är för dig som har förkunskaper inom elinstallation och elektronik och vill vidareutvecklas.

EEoT

EEoT

Yrkeshögskolan EEoT (El, Energi och Teknik) utbildar framtidens experter med fokus på energibesparing och grön teknik. Våra ledord: miljövänlig, energieffektiv och hållbar.  Vi startade utbildningen Optimering av Hållbara Energisystem hösten 2020 på initiativ från flera kända företag med stort behov...


Läs mer om EEoT och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Smarta hus / smarta hem

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

EEoT

Vinthundsvägen 159
128 62 Sköndal

Tel: 08 122 00 120
eeot.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Smarta hus / smarta hem från EEoT, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.