Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Fastighetsförvaltare

Fastighetsakademin
Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
2,5 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2021-08-16 - Göteborg
Sista ansökan: 2021-05-31
Informationsmöte
2020-11-18

Fastighetsförvaltare

Fastighetsförvaltare

Som fastighetsförvaltare har du det affärsmässiga ansvaret för en eller flera fastigheter. Det innebär att du som fastighetsförvaltare ansvarar för att säkerställa att kunderna är nöjda och att fastighetens ekonomi utvecklas enligt mål och planer. Därutöver har fastighetsförvaltaren ansvar för att lagar och förordningar följs. Fastighetsförvaltaren initierar upphandling och uppföljning av konsulter och entreprenörer samt ansvarar i vissa fall för egen personal.Arbetet som fastighetsförvaltare kan se mycket olika ut beroende på vilken typ av fastighet man är ansvarig för och på fastighetens storlek. Man kan vara specialiserad på vissa delar av fastighetsförvaltningen eller ha ett övergripande ansvar.

Förvaltaren ansvarar för planering av reparationer och underhåll, entreprenadupphandling, tillsyn av anläggningar, uppvärmning, att städning och trädgårdsarbete sköts med mera. Man kan i den rollen också vara arbetsledare för driftspersonal, till exempel fastighetsskötare, som utför de olika praktiska sysslorna.

Förvaltaren ansvarar vidare för budget och budgetuppföljning. Man förhandlar om lokalhyror och skriver hyreskontrakt. Man kan också ha ansvaret för bokföring och skattefrågor med mera.

Alla dessa arbetsuppgifter medför en stor mängd kontakter med hyresgäster, myndigheter och entreprenörer. Eftersom fastighetsförvaltarens arbetsuppgifter är av väldigt olika slag och hela tiden breddas ökar också kompetenskraven. Det är en fördel om man är intresserad och kunnig i såväl teknik och ekonomi som arbetsledning.


Vad säger branschen och tidigare studeranden?


"Då vi förvaltar ett av regionens större fastighetsbestånd så känns det alltid extra tryggt att rekrytera framtida medarbetare skolade från Fastighetsakademin". - Emma hård, HR-chef, HSB

”Jag kan uppriktigt rekommendera Fastighetsakademin. Vi har genom åren rekryterat över 60 medarbetare direkt från skolan och skälet är enkelt, utbildningarna håller mycket hög kvalité och vi har själva som delägare i skolan varit med och utformat innehållet”. - Martin Hag, förvaltningschef, Fastighets AB Balder

"Jag började utbildningen med målet att ta till mig så mycket som möjligt av den kompetens och erfarenhet som lärarna har. Och lärarna vet verkligen hur branschen fungerar och har stor erfarenhet från respektive ämne, personalen ger ett professionellt intryck och både skolan och kurserna präglas av hög kvalité." - Erik Fernroth

"Jag har läst till fastighetsförvaltare vid Fastighetsakademin i 2,5 år, studier som ger både bred och djup kunskap om fastighetsbranschen. Med kontakter från branschen både som föreläsare och bl.a. genom studiebesök är det lätt att få en nära bild av branschen. Nu går jag ut utbildningen med jobb, tack!" - Simone Fredén

För mer information om Fastighetsförvaltare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

ANSÖKAN

Ansökan till Fastighetsförvaltare görs online på yhantagning.se, där du skapar ditt konto och fyller i din ansökan.

Kom ihåg att boka tid för vårt antagningsprov på yhantagning.se i samband med din ansökan.

BEHÖRIGHETSKRAV

 • Grundläggande behörighetskrav (gymnasieexamen eller motsvarande)
 • Godkänt betyg i Matematik 2
 • Godkänt betyg i Svenska 2

Är du inte behörig men anser dig ha motsvarande kunskaper som krävs för att tillgodogöra dig utbildningen kan du bekräfta detta genom behörighetsprov och därmed bli behörig.

Då antalet sökanden alltid är fler än antalet studieplatser sker urvalet genom antagningsprov. Proven, som genomförs på skolan, består av ett svenskaprov och ett matematikprov.

Utbildningens innehåll

Under dina 2,5 år på Fastighetsförvaltarutbildningen läser du följande kurser:

 • Fastighetsföretagande
 • Projektledning
 • Ledarskap och kommunikation
 • Yttre miljö
 • Miljö och hållbarhet
 • Företagsekonomi och marknadsföring
 • Investeringskalkylering
 • Fastighetsekonomi
 • Juridik
 • Upphandling och entreprenadjuridik
 • Hyresrätt
 • Arbetsmiljö, trygghet och säkerhet
 • Byggnadsteknik- och fysik
 • Installationsteknik
 • Styr- och övervakningssystem
 • LIA1 - Fastighetsföretagande
 • LIA2 - Teknik
 • LIA3 - Fastighetsförvaltning
 • Examensarbete

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen

Efter avslutad utbildning till Fastighetsförvaltare kan du, med mycket goda anställningsvillkor, arbeta som fastighetsförvaltare, fastighetsingenjör, energispecialist, projektledare, driftsansvarig, teknisk förvaltare, energiingenjör, driftingenjör med mera.

Kostnader

Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN. Yh-utbildningarna på Fastighetsakademin är avgiftsfria. Du betalar endast för litteratur och annat studiematerial.

Fastighetsakademin

FastighetsakademinFastighetsakademin

Fastighetsakademin är en yrkeshögskola (Yh) som ägs och drivs av ett 50-tal, både kommunala aktörer och privata fastighetsbolag, primärt verksamma i Västsverige. Detta gör skolan helt unik och garanterar att utbildningarnas innehåll uppfyller branschens krav och förväntningar. Skolan har sedan...


Läs mer om Fastighetsakademin och visa alla utbildningar.

Informationsmöte

Diplomerad fastighetsförvaltare

Varmt välkommen till oss på Fastighetsakademin, vidareutbilda dig till Diplomerad fastighetsförvaltare på branschens egen skola.

En unik utbildning som går utmärkt att kombinera parallellt med jobb!

Kom på vårt informationsmöten där vi ger dig all information om vad du får lära dig och om hur utbildningen går till.

Välkommen till oss för att få veta mer vad fastighetsbranschen kan erbjuda dig.

Du hittar oss på J A Wettergrens gata i Västra Frölunda.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-11-18    Tid:   16:00 - 17:30  

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Fastighetsförvaltare

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Fastighetsakademin

J.A. Wettergrens gata 14
421 30 Västra Frölunda

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 30 recensioner.

Susanne Andreasson
(4)
Fastighetsbranschen är helt otroligt bred och varierad, för mig personligen passade förvaltarlinjen bäst men har du ett aldrig så litet teknikintresse så är de linjerna ett jättebra val. YH-utbildningarna har en stor fördel i och med möjligheten att via LIA komma ut till arbetsplatser och se hur det vi lär oss i skolan används i praktiken.
Elin Dahlström
(5)
Närvarande och inspirerande ledning med generösa öppettider för studier på skolan. Ligger över snittet med lärarledda lektioner vilket ger dig en trygg grund att stå på. Kontakten med framtida branschkollegor startar direkt i form av olika föreläsare och inbjudan till relevanta evenemang. Fastighetsakademin ger dig goda möjligheter att lyckas,...
Visa mer
Patrik Ermesjö
(5)
Mina höga förväntningar har infriats och det är superbra föreläsare med direkt anknytning till branschen. Lägg ner vilja och energi så kommer du efter denna utbildning stå extremt stark inför framtida arbete.
Beställ information

För att få mer information om utbildningen Fastighetsförvaltare från Fastighetsakademin, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Recensioner
(4,8)
Baseras på 30 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: