Visa yhutbildningar.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Sammanfattning
Yh-utbildning
Göteborg
200 YH-poäng
Deltid
CSN-berättigad
Klassrum
Startdatum: 2020-09-01 - Göteborg

Teknikinformatör

Är du tekniker med stort intresse för kommunikation? Eller informatör med ett stort tekniskt intresse? Då borde du studera på vår tvååriga YH-utbildning till teknikinformatör. Vi ger dig verktygen till att utveckla din kommunikativa och pedagogiska förmåga. Du lär dig även hur du förmedlar tekniskt material på ett effektivt sätt i olika digitala kanaler.

Arbetsmarknad

Efter avklarad utbildning kan du arbeta som till exempel teknikinformatör, teknisk redaktör eller teknisk skribent. Behovet av teknikinformatörer ökar i takt med att säkerhets- och dokumentationskraven höjs inom EU och i resten av världen.

Utbildningens innehåll

Utbildningen är på halvfart och undervisningen är upplagd som lärarledd klassrumsundervisning, inslag av självstudier, individuella arbeten och arbeten i grupp, handledning, projektarbete, LIA-praktik, studiebesök samt gästföreläsare från arbetslivet. Vi håller till i våra lokaler i Göteborg. 

Du lär dig producera material som är korrekt skrivet, målgruppsanpassat och som enkelt kan publiceras i olika former och genom olika kanaler som motsvarar användarens behov.

För mer information om Teknikinformatör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet enligt YH-myndighetens behörighetskrav.

Särskild behörighet

Lägst betyg E/3/G i Engelska 6, Teknik 1 och Svenska 2 eller Svenska som andraspråk eller yrkeserfaranhet i 2 års halvtidsarbete inom teknik, text- och bildhantering eller motsvarande. 

Urval

Ett urval görs av behöriga sökande om antalet sökande överstiger antalet platser på utbildningen. Urvalet sker utifrån resultatet från ett särskilt prov som mäter de sökandes kunskaper. De sökande som är behöriga till utbildningen kallas till ett särskilt prov, där de får utföra två tester. Det särskilda provet består av två delar: 1. Ett språklig test 2. Ett ämnesspecifikt test.

Språktestet avser svenska och engelska, då dessa språk förekommer både i skriftlig och muntlig form under utbildningen och ibland som företags språk på LIA-platsen. Det ämnesspecifika testet testar kunskaper från de särskilda förkunskaperna, Språktestet ger max 50 poäng och det ämnesspecifika testet ger max 100 poäng. Resultatet av de båda testen räknas samman. Vid lika summa väger resultatet på det ämnesspecifika testet mer än språktestet. Har de sökande inte kunnat särskiljas, sker särskiljandet och rangordningen genom lottning.

Frågor kring behörighet

Kontakta Folkuniversitetets yrkeshögskoleutbildningar 

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du arbeta som:

 • Teknikinformatör
 • Teknisk skribent
 • Teknisk redaktör
 • Informationsutvecklare
 • Informationsdesigner
 • Teknisk kommunikatör

Kursinnehåll

 • Examensarbete 10 p
 • Illustration 30 p
 • Informationsstruktur 50 p
 • Introduktion till teknikinformation 5 p
 • LIA 1 20 p
 • LIA 2 30 p
 • Projektmetodik 5 p
 • Regelverk och säkerhet 15 p
 • Teknisk engelska 35p

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet i Göteborg

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet i Göteborg och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Teknikinformatör

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet i Göteborg

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg

Tel: 010-5161811
Mobil 010-5161811
www.folkuniversitetet.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Teknikinformatör från Folkuniversitetet i Göteborg, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: