Sammanfattning
YH-utbildning
Karlstad
Klassrum
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad
Startdatum: 2023-08-21 - Karlstad
Sista ansökan: 2023-04-30

Energitekniker

Är du relationsskaparen med stort miljöengagemang? Då är jobbet som energitekniker i fastighetsbranschen något för dig.

Som energitekniker jobbar du med drift, underhåll och optimering av de system som finns i byggnaden du ansvarar för. Utgångspunkterna är gällande lagstiftning och kundernas önskemål, både fastighetsägarens och hyresgästens. Alla måste hjälpas åt för att vi ska kunna uppnå Sveriges miljö- och klimatmål. I din yrkesroll bidrar du genom olika åtgärder för att minska energianvändningen. Det handlar om allt från att styra och optimera belysning och ventilation till att planera, genomföra och följa upp byten av hela värme- och ventilationssystem och förbättra byggnaders klimatskal.

Du kan arbeta med energi-, fastighets- och driftteknik hos privata fastighetsbolag som äger bostäder, köpcentrum, kontor och serviceinrättningar eller inom den offentliga sektorn på till exempel skolor, anstalter, sjukhus, kontor eller lagerbyggnader.

Arbetsmarknad

Som energitekniker har du goda möjligheter att få jobb. Samtidigt som det befintliga fastighetsbeståndet driftas och energieffektiviseras för att möta klimatmålen byggs toppmoderna hus som ska skötas på bästa sätt utifrån den nya tekniken. Du kommer kort sagt att arbeta i en bransch där utvecklingen går snabbt, vilket kräver att du är beredd att ständigt lära dit nytt och utvecklas i din yrkesroll.

Så ansöker du

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Ansökan

Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Reportage

En chans att utvecklas och bredda sin kompetens

Karl Lindwall utbildar sig till Energi- och fastighetstekniker på Folkuniversitetet i Karlstad. För honom är inslagen av lärande i arbete superviktiga och en möjlighet till framtida jobb.Stort behov av kompetenta medarbetare

Som nyutexaminerad Energi- och fastighetstekniker med driv och vilja kan du gå långt inom branschen. Det säger Alex Kihlström, verksamhetschef på Movent AB.Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel från CSN.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg


Reportage
Stort behov av kompetenta medarb...
Folkuniversitetet Väst

Som nyutexaminerad Energi- och fastighetstekniker med driv och vilja kan du gå långt inom branschen. Det säger Alex Kihlström, verksamhetschef på Movent AB.

Läs mer
En chans att utvecklas och bredd...
Folkuniversitetet Väst

Karl Lindwall utbildar sig till Energi- och fastighetstekniker på Folkuniversitetet i Karlstad. För honom är inslagen av lärande i arbete superviktiga och en möjlighet till framtida jobb.

Läs mer
Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.