Mjukvaruutvecklare för mobiltetstjänster

Folkuniversitetet Väst
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans
Distans med träffar
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: 2023-09-04 - Distans
Sista ansökan: 2023-04-17

Mjukvaruutvecklare för mobiltetstjänster

Bli Mjukvaruutvecklare för mobilitetstjänster inom fordonsbranschen och var med och ta tekniken till nästa nivå.

Som mjukvaruutvecklare för mobilitetstjänster jobbar du med att utveckla dagens mobilitetstjänster och ta fram nya mobilitetstjänster inom fordonsbranschen. Efterfrågan ökar markant för mer personligt anpassade resor där nya appar och tjänster inom mobilitet tas fram. Fordonstillverkarna arbetar med att koppla ihop fordonen med utsidan, det vill säga de olika uppkopplingarna som behövs för tjänsterna mellan fordon samt till städers och vägars infrastruktur. 

Du kommer att arbeta inom fordonsbranschen med att utveckla mjukvara inom mobilitetstjänsternas tre kategorier: Invehicle experience, Telematics och Vehicle-to-everything V2X. Utbildningen ger dig färdigheter i att arbeta både självständigt och i agila team som arbetar med arbetspaket steg för steg. 

Du får specialiserade kunskaper inom versionshantering, Frontend- och Backendprogrammering, Battery management services, C++, Continuous integration och test, Java, projektmetodik och Python.

Arbetsmarknad

Fordonstillverkare i Sverige och resten av världen tar hela tiden nya steg mot att fordonen ska bli självkörande och elektrifierade. Parallellt sker utveckling av smarta och kombinerade mobilitetstjänster, bland annat system som kopplar upp ett fordon mot molnet och som kommunicerar mellan fordonet och allt som finns utanför det i smarta städers infrastruktur. Även infotainment och önskemål om mer personliga tjänster i ett fordon växer. Allt detta kräver fler med spetskompetens inom mjukvaruprogrammering-och -utveckling så behovet av nyfikna programmerare är minst sagt stort

Så ansöker du

Grundläggande behörighet
Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.

Särskilda förkunskapskrav
Lägst betyget E i Programmering 1 eller motsvarande.
Lägst betyget E i Matematik 2a, 2b eller 2c eller motsvarande
Lägst betyget E i Engelska 6 eller motsvarande

Ansökan
Du ansöker via Folkuniversitetets webbsida.

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och berättigar till studiemedel.

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet Väst

Folkuniversitetet är en av landets största utbildningsanordnare och ett studieförbund som bedriver folkbildning och vuxenutbildning på ett 40-tal orter i Sverige. Folkuniversitetets idé är att genom kunskap och skapande ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Folkuniversitetet är en idéburen...


Läs mer om Folkuniversitetet Väst och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

Folkuniversitetet Väst

Norra Allégatan 6 (Box 2542)
403 17 Göteborg


Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.