Enskilda kurser (YH)

Hållbarhet, miljö och samhällsansvar i inköpsprocessen

Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
9 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Längd
10 veckor
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
9 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Distans
Få mer information om utbildningen 👍

Hållbarhet, miljö och samhällsansvar i inköpsprocessen

Få verktyg att aktivt agera på områdena hållbarhet, miljö och samhällsansvar inom inköpsprocessen. Efter kursen står du bättre rustad att driva positiv förändring och skapa en mer hållbar framtid inom din organisation och bransch. Den visar dig hur du som inköpare, genom ansvarstagande och medvetna val, kan göra stor skillnad för en mer hållbar värld.

Studera parallellt med ditt arbete, oavsett var du befinner dig, via FEIFLEX.

Kursen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

För mer information om Hållbarhet, miljö och samhällsansvar i inköpsprocessen, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

9 oktober, 2023

  • Distans
  • Distans

Så ansöker du

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på “Till ansökan” längre upp på denna utbildningssida. Du kommer då till yh-antagning.se där du fyller i din ansökan samt bifogar handlingar. För att ansöka kommer du att behöva skapa ett konto. All information gällande din ansökan förmedlas via yh-antagning.se.

Grundläggande behörighet

Grundläggande behörighet att antas till utbildningen har den som uppfyller något av kriterierna:

  • Har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning
  • Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkten ovan
  • Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning
  • Genom svensk eller utländsk utbildning eller praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra sig utbildningen

Särskilt behörighet

För att vara behörig till kursen krävs minst sex månader relevant yrkeserfarenhet inom inköp eller upphandling.

Kunskaper i svenska

Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.

Reell kompetens

Om du saknar grundläggande behörighet eller särskilda förkunskaper kan du åberopa reell kompetens i din ansökan. FEI kan då istället göra en bedömning av din reella kompetens. Tänk på att du måste styrka detta i din ansökan med relevanta dokument såsom intyg, arbetslivserfarenhet, kursbetyg, utlåtande eller liknande.

Betygskopior

För att styrka din ansökan ska du skicka in kopia på signerat gymnasiebetyg. Det går bra att fotografera eller scanna dokumenten men en Word-fil med inklistrade betyg är exempel på icke godkända underlag. Om du har utländska betyg ska dessa översättas och valideras. Det kan du göra via Universitets- och högskolerådet (UHR).

Det är godkänt med foto på pappersbetyg, eller en skärmdump på betyg från antagning.se eller gymnasiala meriter, så länge betyg, poäng, namn och personnummer syns tydligt.

Urval och antagning

Tidigare relevant utbildning och relevant arbetslivserfarenhet utgör grund för urvalet. Det utgör grunden för en antagningslista. Ledningsgruppen fattar beslut om antagningen utifrån antagningslistan.

Antagningsbesked

När urvalet är gjort lämnas antagningsbesked. Om du blivit antagen måste du svara inom den tidsram som är satt för att behålla din plats. Svarar du inte går platsen vidare till nästa på tur.

Reservplats

De som inte har antagits kommer att bli placerade på reservlistan. När en antagen tackar nej till sin plats ges erbjudande till första reserv. Reserver antages löpande fram till tre veckor efter kursstart. Vill du inte stå som reserv eller inte längre är intresserad vill vi gärna att du meddelar oss det.

Studiefinansiering CSN

Denna kurs berättigar till studiemedel. Kontakta CSN för mer information.

Kontakt

Skicka gärna frågor till oss på FEI YH.

Mål & Syfte

Efter avslutad kurs ska den studerande ha kunskaper om/i:

• Området hållbarhet (antikorruption, arbetsrätt, mänskliga rättigheter, miljö) i inköpsprocessen.
• Leverantörs hållbarhetsarbete (utifrån exempelvis uppförandekod, hållbarhetsrapportering, miljöledningssystem).
• Företagets/organisationens hållbarhetsrapportering.
• Hållbarhet i det egna företagets/organisationens ledningssystem.

Efter avslutad kurs ska den studerande ha färdigheter i att:

• Identifiera, analysera och hantera de etiska, kvalitets- och miljömässiga aspekterna på inköp/upphandling.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser att:

• Arbeta med företagets/organisationens hållbarhetsredovisning samt beakta inköpets miljömässiga och sociala aspekter.

Utbildningens upplägg

Flipped classroom – perfekt metodik för dig som studerar parallellt med ditt arbete

Vår flipped classroom-metodik är en interaktiv och engagerande inlärningsupplevelse och är särskilt framtaget för dig som yrkesverksam. Metodiken syftar till att ge dig en möjlighet att fördjupa dina kunskaper, diskutera praktiska fall och direkt tillämpa det du lär dig på din yrkesvardag. Läs mer om flipped classroom och dess fördelar här.

Utbildningsupplägg:

Förberedelse inför seminarium:
Innan varje seminarium kommer du att ha tillgång till en inspelad föreläsning. Denna föreläsning kommer att täcka teoretiska grundkoncept och introducera veckans ämne. Du kommer också att få tillgång till relaterade dokument, artiklar och filmer som hjälper dig att fördjupa dig i ämnet och förbereda dig inför det kommande seminariet.

Seminariet:
Under seminariet samlas vi på plats i Stockholm och via FEIFLEX, vårt unika utibildningskoncept för distansstudier online, för att diskutera och tillämpa det du har lärt dig. Vi presenterar praktiska fall och scenarier som relaterar till veckans ämne. Detta ger dig möjlighet att tillämpa dina kunskaper och diskutera verkliga utmaningar du kan stöta på i din yrkesvardag. Du får möjlighet att ställa frågor, dela insikter och diskutera med dina kurskamrater och utbildare. Interaktion och samarbete är centrala delar av detta möte.

Reflektion och tillämpning efter seminariet:
Efter seminariet kommer du att reflektera över de diskussioner och insikter som uppstod under mötet. Du har möjlighet att tillämpa dina nyförvärvade kunskaper och insikter på din yrkesvardag, och kan dela dina nya erfarenheter och slutsatser vid nästa seminarium.

Några fördelar med Flipped classroom:

  • Flexibilitet: Du kan titta på föreläsningarna när det passar dig bäst, och sedan delta i det fysiska mötet.
  • Djupgående förståelse: Du får tid att absorbera och förstå teorin i din egen takt, vilket skapar en stark grund för diskussioner och tillämpningar.
  • Interaktivt lärande: Seminariet ger dig möjlighet att engagera dig i diskussioner, ställa frågor och samarbeta med andra yrkesverksamma.
  • Direkt tillämpning: Genom att applicera dina kunskaper på praktiska case kan du direkt se hur de kan användas i din arbetsmiljö.

Vi ser fram emot en givande och givande inlärningsupplevelse där du inte bara kommer att fördjupa dina kunskaper utan också stärka ditt nätverk med andra yrkesverksamma. Välkommen till en kurs som är skräddarsydd för att passa din hektiska yrkesvardag och din strävan efter kontinuerlig utveckling.

Läs mer om flipped classroom och FEIFLEX på fei.se.

Kostnader

Kursen är kostnadsfri och CSN-berättigad.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Hållbarhet, miljö och samhällsansvar i inköpsprocessen

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
FEI – Företagsekonomiska Institutet
Box 1341, Kammakargatan 10
111 83 Stockholm

Varför studera på FEI?

Siktar du på en karriär inom ett framtidsyrke? Gå en YH-utbildning hos FEI, en av Sveriges äldsta och främsta utbildningsaktörer! Vårt goda rykte inom näringslivet och internationella nätverk ger dig en stor fördel hela vägen från studier till arbete. Våra...

Läs mer om FEI – Företagsekonomiska Institutet och visa alla utbildningar.

Highlights