Om skolan

Formakademin i Lidköping - Professionell kreativitet

Formakademin är ett kunskapscentrum för keramik, mönsterdesign och designmodellering. På Formakademins utbildningar blir du upplärd av de bästa. Våra lärare är yrkesverksamma och här hittar du bland annat en världsmästare i drejning samt mästare inom krukmakaryrket.


Nordens största hantverksskola inom keramik och modellering

Våra utbildningar ger dig unika kunskaper inom respektive område. Vi är exempelvis den enda skolan i Sverige som är specialiserad på gipsteknik och serieproduktion. Vår designmodellörutbildning är dessutom den enda i Norden samt en av två i Europa. Vi har dessutom de tekniska resurserna som krävs för alla våra utbildningar.

Vi finns i Rörstrands anrika industrilokaler tillsammans med Rörstrand museum, Porslinsfabriken och flera små men livaktiga keramiska företag samt en kollektiv ateljé/studio för keramiker. Området är i stark utveckling och tillsammans arbetar vi för att synliggöra design och konsthantverk.


Utbildningar inom yrkeshögskolan och Konst- och kultur


Formakademin erbjuder yrkeshögskoleutbildning för designmodellörer och yrkesutbildning för keramiker och mönsterdesigners inom ramen för Myndigheten för yrkeshögskolans ”Konst- och Kulturutbildningar”. Skolan har tillstånd och bidrag från Myndigheten för yrkeshögskolan vilket garanterar kvalitet och uppföljning. Studenter på skolan har därmed rätt till studiestöd från CSN.


För mer information om Formakademin i Lidköping, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Formakademin i Lidköping

Varför välja Formakademin i Lidköping?

CSN-berättigad

Bra kontakter

med näringsliv

Eftertraktad utbildning

Utbildningar

YH-utbildning
Estetiska utbildningar
Hantverk Utbildningsform Längd Ort
Designmodellör Klassrum 2 år Lidköping

Ortbeskrivning

Formakademin i Lidköping Facebook

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Formakademin i Lidköping

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Formakademin i Lidköping

Fabriksgatan 4
531 30 Lidköping

Tel: 0510-248 00
Fax 0510-298 90
www.formakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Johanna

En mångsidig och professionell utbildning. Hade ett mycket givande och roligt år med massor av ny kunskap och inspiration som bara gav mersmak.

Carina

En" liten och nära "skola med hantverkstradition i fokus. Engagerade och närvarande lärare som leder dig vidare till mål.

Ida

En bred bra utbildning som anpassas fint efter elevernas olika förutsättningar och behov. Mycket flexibla och engagerade lärare och väl anpassade lokaler.

Beställ information

För att få mer information från Formakademin i Lidköping, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.