YH-utbildning

Redovisningskonsult

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-14
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Nästa startdatum
augusti 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-05-14
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Redovisningskonsult

Din framtid som redovisningskonsult

Efter två års studier har du den kompetens du behöver för en karriär som redovisningskonsult. Du får den praktiska kunskapen för att arbeta på exempelvis redovisnings- och bokföringsbyråer eller bemanningsföretag med inriktning på ekonomisk konsultation.

Goda framtidsutsikter

Efterfrågan på ekonomer i allmänhet och redovisningskonsulter i synnerhet är mycket stor. I samtliga dagstidningar annonseras efter redovisningskonsulter och bemanningsföretagen kan i dagsläget inte tillgodose sina kunders efterfrågan. 
Den kompetens som vår utbildning ger är mycket efterfrågad i näringslivet, 98% av våra studerande får jobb inom det dem utbildat sig till efter examen.

Allt du behöver

För att du ska få en så komplett utbildning som möjligt kommer du förutom de väl avvägda teoretiska momenten också att få ta del av lärorika praktikfall och intressanta gästföreläsningar.

Under hela utbildningen arbetar du praktiskt med aktuella system som idag finns ute i arbetslivet. Du kommer därför att vara väl förberedd inför både LIA-perioder och din framtida karriär. 20 veckor av utbildningen består av Lärande I Arbete (LIA) på olika arbetsplatser inom redovisningsområdet.

Efter examen ska du kunna arbeta som:

  • Redovisningskonsult
  • Redovisningsekonom
  • Ekonom på en ekonomiavdelning
  • Ekonomiassistent

Antagningen öppnar:
Februari 2021

För mer information om Redovisningskonsult, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

augusti 2024

  • Klassrum
  • Stockholm
  • Sista ansökan: 2024-05-14

Varför välja Frans Schartaus Handelsinstitut?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

9 av 10 får

jobb efter examen

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. 
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt). 
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida.

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

  • Matematik B/2
  • Svenska/Svenska som andra språk 3
  • Företagsekonomi A och B/1

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Läs mer på MYHs hemida.

Uppfyller du inte den grundläggande eller den särskilda behörigheten?

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven för den sökta utbildning samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Redovisningskonsult.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller samtliga behörighetskrav överstiger antalet platser som utbildningen har. Då kallas samtliga behöriga sökande till information och särskilda urvalsprov. Urvalsgrunder är de poäng som presteras i de särskilda proven. Om du har särskilda behov ska du även ladda upp kopior på de utredningar och läkarutlåtanden som gjorts så att vi kan ta hänsyn till detta i en kommande urvalsprocess. Ledningsgruppen fattar sedan efter sammanställning av resultaten från de särskilda proven det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Examen & Intyg

Möte med verkligheten

20 veckor av utbildningen består av Lärande I Arbete (LIA) på ett företag inom redovisningsområdet. LIA är ett centralt inslag i din utbildning. Det är här du får den praktiska erfarenheten från branschen, det är här du har möjlighet att prova dina kunskaper i verkligheten och det är här du knyter viktiga kontakter inför din kommande karriär.

Vad innehåller LIA-perioden?

Inför LIA-perioden får du träffa en handledare från företaget för att diskutera den kommande praktiken. Mötet kan liknas vid en anställningsintervju, där du och handledaren får tillfälle att träffas, ställa frågor och nå en överenskommelse om fortsatt samarbete.

LIA-perioden genomförs på ett litet eller medelstort företag inom redovisningsområdet. Du har en erfaren handledare som ansvarar för att du får systematisk och praktisk träning i de olika arbetsuppgifter som ingår i ett företags ekonomistyrning och ser till att du tränas i allt större självständighet.

LIAn är uppdelad på två perioder under tredje och fjärde terminen. Under den första perioden får du inblick i det praktiska arbetet på en ekonomiavdelning eller redovisningsbyrå. Under den andra perioden kommer du att kunna arbeta mer självständigt med löpande bokföring och bokslut samt upprätta skattedeklarationer och årsredovisningar.

Anpassas efter dig

Vi förmedlar flera av LIA-platserna via våra samarbetspartners, men det är inget som hindrar att du själv ordnar din praktikplats. Eftersom alla har olika bakgrund anpassas innehållet i LIA-perioderna till dina egna erfarenheter och kunskaper

Kostnader

Samarbeten med näringsliv och högskola

Samspelet mellan teori och praktik är centralt för alla våra utbildningar. Ledningsgruppen som ansvarar för utformningen av din utbildning består därför av representanter från både näringslivet och den akademiska världen. Självklart lyssnar vi även på våra studerande och utbildningen har två studeranderepresentanter från respektive kursomgång i ledningsgruppen.

I ledningsgruppen för utbildningen sitter representanter från Academic Work, Adamssongruppen, Azets Insight AB, Meritmind, Mikael Olsson Ekonomi AB, Nmbers, Poolia Sverige AB, Pricewaterhouse Coopers AB, Sagnérs Ekonomi, Södertörns högskola, Wise ProfessionalsFrans Schartaus Handelsinstitut samt två studentrepresentanter från respektive kursomgång.

Ledningsgruppen medverkar aktivt i utbildningen bland annat genom besök i kursgruppen, gästföreläsningar, studiebesök, att ansvara för olika kursmoment och som handledare vid examensarbeten.

En av ledningsgruppens viktigaste uppgifter är att ansvara för att utbildningen är branschanpassad, aktuell och relevant. De olika kurserna och kursmomenten anpassas kontinuerligt till de aktuella behoven och leder till att det övergripande målet nås.En kurs, Redovisning och beskattning 25 Yh-poäng, genomförs vid Södertörns högskola.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Redovisningskonsult

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
Madde
05 jun 2023
Bästa skolan är Frans Schartau Handelsinstitutet

Jag kan varmt rekommendera Frans Schartau. Utbildningen ger en bra grund. Jag hade Lia både under hösten och våren, sammanlagt 20 veckor. Det gjorde så att man kommer ut i arbet...

Visa mer
4/5
Marie
25 maj 2023
Mitt livs bästa val

I helhet är jag nöjd med utbildningen. De flesta konsulterna är kanonbra med hög kompetens och bra bakgrund. Om jag fick önska att ändra på något, hade jag valt lokaler separera...

Visa mer
5/5
Laszlo
20 mar 2023
En utbildning att rekommendera

Fantastiskt bra utbildning som leder till jobb.

Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....

Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights