YH-utbildning

Front end webbutvecklare

Grit Academy, i Malmö
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-06-02
Utbildningsform
Klassrum
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
26 augusti, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-06-02
Utbildningsform
Klassrum
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

26 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Malmö
  • Sista ansökan: 2024-06-02

Om utbildningen

front end webbutvecklare

Utbilda dig till Front end webbutvecklare!

Söker du ett varierande och utmanande yrke där du får kombinera kreativitet, tekniskt kunnande och problemlösning? Då är vår utbildning till Front end utvecklare rätt för dig! Vår tvååriga utbildning till webbutvecklare ger dig kompetenserna och förmågorna att utveckla interaktiva och avancerade webbapplikationer och webbsidor så att du kan arbeta som kvalificerad front end-utvecklare.

Branschen

Utan digital kompetens stannar Sverige. I takt med den ökade digitaliseringen har även efterfrågan på personal med rätt IT-kompetens vuxit, en efterfrågan som förväntas öka i framtiden. Genom attraktiva och användarvänliga hemsidor och mobila plattformar stärker företag sin digitala närvaro – och därmed lönsamhet. Det är här du som front end-utvecklare fyller en viktig funktion, oavsett vilken organisation du arbetar inom. Denna utbildning ger dig specialiserade kompetenser i att arbeta med responsiv webb och mobila plattformar, vilket gör dig mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Karriär

Med de kompetenser du förvärvar genom att läsa vår utbildning till front end-utvecklare kommer du bland annat kunna arbeta som

· Front end utvecklare

· Systemutvecklare

· UX-designer

· JavaScript-utvecklare

Arbetslivet ser en brist på dessa kompetenser, både nu och i framtiden. Därför kommer dina anställningsmöjligheter vara stora med goda möjligheter till karriärsutveckling.

Varför Grit Academy?

På Grit Academy kombinerar vi kunskap och inlärning med beteende och personlig utveckling. Våra utbildningar ger därför dig som studerande rätt kompetenser för att komma in på arbetsmarknaden, men även rätt attityd för att lyckas och nå dina mål.

För mer information om Front end webbutvecklare, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansökan görs via vår hemsida.

Behörighet

Denna utbildning har särskilda förkunskapskrav. För att kunna läsa utbildningen behöver du ha minst godkänt i:

  • Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1

Om du läst kurserna och fått betyg innan gymnasiereformen, GY2011, och är osäker på om de kurser du läst motsvarar våra förkunskapskrav, vänligenkontakta oss via kontaktformuläret.

Om du saknar full behörighet i Engelska 6, Matematik 2 eller Programmering 1 erbjuder vi på Grit Academy preparandkurser så att du kan bli fullt behörig till den utbildningen du vill söka. Preparandkurserna har löpande starter och du hittar mer information om du anmäler dig till en preparandkurshär.

Behörighet att antas till utbildningen är den som

1. Avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning (lägst betyget Godkänt i minst 2250 gymnasiepoäng), eller

2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven enligt punk 1, eller

3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning, eller

4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar till att tillgodogöra dig utbildningen

Reell kompetens eller fri kvot

Om du saknar en viss del av behörigheten men anser att du har motsvarande kunskap genom t. ex. arbetslivserfarenhet eller utlandsvistelse så kan vi granska din reella kompetens för att se om vi kan validera dina kunskaper mot behörighetskraven.

Om du saknar viss del av behörigheten, men det ändå finns omständigheter som gör att vi anser att du har goda förutsättningar att klara utbildningen och senare kunna verka inom yrkesområdet, kan du antas via fri kvot. Det finns ett begränsat antal platser som kan ges åt fri kvot-ansökningar.

Kursinnehåll

Agil projektledning - 20 YHP 
Kursen lär ut teorier, modeller och verktyg i agil projektmetodik och projektledning så att den studerande har kunskaper om samt kan leda och ingå i agila projekt. Efter kursen ska du som studerande ha kunskap om och förståelse för projektets faser, riskbedömningar och lönsamhetstänk, samt grupputveckling, motivation och prestation.

Backend och databashantering - 20 YHP
I kursen lär du dig om backendutveckling samt får en helhetsförståelse för sambandet mellan backend och frotend. Under kursens gång utvecklar du färdigheter i att arbeta med databasstrukturer och databashantering med MySQL, objektorienterad analys samt problemlösning.

Design och UX - 15 YHP
Denna kurs ger dig som studerande kunskap och verktyg för att arbeta med design och skapa användarvänliga och attraktiva applikationer. Delar som ingår i kursen är bland annat design, mönster, färglära, struktur och navigering, samt moment kring interaktionen mellan människa och IT/teknik.

Examensarbete - 20 YHP
Examensarbetet är en kurs med fokus på att utvecklas i sitt eget lärande och i sin kommande professionella roll som front end webbutvecklare. Det är ett fördjupningsarbete där du förenar lärdomar från tidigare kurser med ett vetenskapligt förhållningssätt för att planera, producera och presentera underlag som kan ligga till grund för beslut eller utveckling inom yrkesrollen. Du arbetar självständigt men i samverkan med handledare.

HTML och CSS - 25 YHP
Kursen syftar till att lära ut HTML och CSS så att studerande utvecklar en djupare förståelse och kunskap i att skapa hemsidor. I kursen ingår att arbeta med responsiva webbdesignlösningar samt att publicera en webbplats på webben. Kursen ska förbereda dig som studerande att självständigt och med vana kunna arbeta med HTML5 och CSS.

JavaScript 1 - 50 YHP 
Kursen lär ut grunderna i JavaScript så att du som studerande ska utveckla god förståelse för programmeringens logik, struktur och systematik. Kursen tränar dig i att använda olika editorer, göra anpassningar efter olika utvecklingsmiljöer, utveckla färdigheter i att skapa interaktiva webbsidor samt lösa problem relaterade till DOM-manipulation.

JavaScript 2 - 50 YHP
JavaScript 2 bygger vidare på kursen JavaScript 1, och är därmed en fördjupningskurs. Den fokuserar på moderna webbapplikationer på klientsida och specialiserade kunskaper i hur man använder JavaScript för att skapa dynamiska webbsidor. Kursen lär ut avancerad metodik i JavaScript.

JavaScript 3 - 50 YHP 
Kursen är på avancerad nivå och fördjupar kunskaper från tidigare JavaScriptskurser. Syftet är att du som studerande ska utveckla specialiserade kunskaper och färdigheter i JavaScript, ECMAScript och React, samt god förtrogenhet med att bygga webbapplikationer med hjälp av React.

Konsultrollen - 20 YHP 
Konsultrollen är en kurs där du som studerande ska förvärva kunskaper för att kunna agera professionellt som konsult, vilket är viktigt då det är vanligt att IT-konsulter hyrs ut. Kursen innefattar bland annat hur du agerar professionellt och rådgivande gentemot kunder och andra intressenter, mötesteknik, kundvård, hur du skapar långsiktiga affärsrelationer samt lönsamhetstänk och att skapa mervärde.


LIA1 - 50 YHP 
Lärande i arbete skapar möjligheter för dig att använda dig av dina tidigare inhämtade kunskaper och utveckla dem i en riktig arbetsmiljö. Under LIA-perioden arbetar du självständigt med konkreta och specialiserade yrkesrelaterade uppgifter, och får större insikt i hur branschen, yrkesrollen och arbetsmiljön fungerar, samt vad som krävs för att bli anställningsbar.

LIA2 - 60 YHP 
Under andra LIA-perioden vidareutvecklar du din förmåga att arbeta självständigt med yrkesrelaterade arbetsuppgifter och får samtidigt en djupare insikt i vad som krävs för att bli anställningsbar. Du förväntas uppvisa en förmåga att arbeta med uppgifter som ligger i linje med LIA-företagets mål, tillvägagångssätt och rutiner.

Versionshantering - 15 YHP 
Kursen har som mål att ge dig en god överblick över arbetet med versionshantering och olika versionshanteringssystem, samt med GIT och GIT-hosting. Du lär dig också om open source och betydelsen av versionshanteringssystem och hur de används i det dagliga arbetet som JavaScriptutvecklare.

Examen & Intyg

Efter avklarad utbildningen får du en Yrkeshögskoleexamen.

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Ansök hos CSN.
Kostnad för litteratur tillkommer.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Front end webbutvecklare

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Om Grit Academy

Grit Academy är en yrkeshögskola verksam i Malmö, Helsingborg och Linköping. Här arbetar vi med mer än att bara utbilda - vi fokuserar även på att utveckla. Ledordet för oss är grit, det vill säga ihärdighet, målmedvetenhet och förmågan att inte...

Läs mer om Grit Academy och visa alla utbildningar.

Highlights