YH-utbildning

TV-produktionsspecialist GTV

GTV Gamleby, i Gamleby
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
Studiemedelsberättigad
Pris
0 SEK inkl. moms
Nästa startdatum
19 augusti, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Videoreportage

Om utbildningen

TV-produktionsspecialist - 400 Yhp

GTV är en Yrkeshögskoleutbildning som utbildar dig till TV-produktionsspecialist.
Utbildningen är tvåårig och efter examen är du redo för arbete inom TV-produktion.
GTV ligger i Gamleby och är en heltidsutbildning. Kopplat till utbildningen finns
internat på Gamleby folkhögskola alternativt studentbostäder som drivs av
Västerviks kommun. Kursen ger dig 400Yhp och den är CSN-berättigad.

GTV - En pigg 30-åring!

Vår utbildning har funnits i olika skepnader i mer än 30 år!
Många av våra tidigare studerande är verksamma i branschen, det märks genom representationen i svenska TV-produktioner, där finns det nästan alltid en medarbetare som studerat hos oss. De är våra ambassadörerute i arbetslivet. Därtill har många av våra föreläsare börjat sin utbildning hos oss.

Personlig utveckling

På GTV kommer du att möta likasinnade. Du kommer ställas inför nya utmaningar och här bygger du upp ditt första nätverk tillsammans med andra som älskar att arbeta med TV. Hos oss får du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor, skaffa dig kunskaper och erfarenheter som behövs för att få ett arbete inom TV-produktionen.

GTV - en stimulerande mötesplats

Till GTV kommer studerande från hela Sverige, alla med olika bakgrund och förutsättningar. Det som alla har gemensamt är att de vill börja arbeta med TV. Arbetet är kreativt på många sätt, efter examen kan du arbeta på en TV-kanal eller på ett produktionsbolag, som anställd eller som egen företagare. Du kan arbeta med nyheter....Du kan livesända sport eller.... Du kan bli en del av en produktionsledning för ett TV-program. Hos oss får du prova alla de olika rollerna innan du bestämmer dig för i vilken riktning just du ska ta. Möjligheterna är många efter en avslutad examen.

Utbildningen för dig som vill jobba med TV-produktion

På GTV Gamleby läser du YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en 400 poängs kurs (Yhp) och den är en bred utbildning som löper under 2 år.
Du får prova alla olika yrken som finns i en TV-produktion. Dessutom lär vi ut grundkunskaperna som krävs för att kunna arbeta i TV-branschen och i ett produktionsteam.

LiA ute i branschen

Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV-produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta nya kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité

Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under realistiska förhållanden. Vår teknik och vårt arbetssätt ska likna det som är ute i branschen, därför är också skolans två studios utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av.

Nästan alltid öppet

Som student har du fri tillgång till skolans utrustning och lokaler en stor del av dygnets timmar. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för dina studier. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

Vår vision - ett arbete åt dig!

GTVs vision är att ge varje individ möjlighet att, i gemenskap med andra, växa och. utvecklas som människa och efter ett par års studier hjälpa till med att få så många som möjligt ut i arbete. I uppdraget som en yrkeshögskola skall vi se till att våra studerande matchar de arbetstillfällen som produktionsbolagen erbjuder efter examen. Statistiken visar att det stämmer.

VÄLKOMMEN TILL OSS PÅ GTV!

 

För mer information om TV-produktionsspecialist GTV, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande kursstarter

1 tillgängligt startdatum

19 augusti, 2024

  • Klassrum
  • Gamleby
  • Svenska

Varför välja GTV Gamleby?

CSN-berättigad

Bra kontakter

med näringsliv

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:
För att söka vår TV-produktionsspecialistutbildning på GTV Gamleby behöver du ha grundläggande behörighet. Det innebär att du måste ha avslutat gymnasiet eller ha motsvarande kunskaper och färdigheter.

Särskilda förkunskaper:
Vi premierar förkunskaper snarare än att ställa strikta krav. Det kan vara godkända betyg i specifika kurser från gymnasiet eller relevant arbetslivserfarenhet inom TV-produktion. Kontakta oss för att få veta mer om vilka förkunskaper vi värdesätter.

Antagning på GTV Gamleby:Vi ansvarar själva för antagningen till vår TV-produktionsspecialistutbildning. Har du frågor om ansökan och vilka förkunskaper som premieras för att komma in, är du välkommen att kontakta oss direkt.

Utbildningsstart den 19 augusti 2024:Vår utbildning börjar den 19 augusti 2024.

Ansökan öppen (Till 2024-04-12):Du kan ansöka fram till den 12 april 2024.

Besked om antagning:Den 20 juni kommer vi att meddela dig om du har blivit antagen. Om så inte är fallet, var vänlig håll ut, då vi har mottagit ett stort antal ansökningar. Om någon tackar nej till sin plats, kommer vi att gå vidare i listan och kontakta nästa sökande.

Hur du ansöker:För att ansöka, besök yhantagning.se. Vänligen lämna in ditt betyg, CV och ett personligt brev som en del av din ansökan. Om du ännu inte har fått ditt betyg, är det ingen fara; du kan uppdatera din ansökan när du har mottagit det.

Workshop och ytterligare stöd:Vi rekommenderar att du bokar en tid för en workshop, där du kan få ytterligare information och stöd i ansökningsprocessen. Tack för ditt intresse och lycka till med din ansökan!

Examen & Intyg

Efter din tid hos oss så får du ett utbildningsbevis i form av ett diplom.

Efter utbildningen

Efter studierna kan du arbeta som projektledare, produktionsledare, producent, bildproducent, produktionsassistent, ljudtekniker, bildingenjör (bing), fotograf, redigerare, researcher, teknisk ledare (TOM (technical operation manager)), manusförfattare, eller regissör.

Utbildningen svarar väl upp mot de krav som branschen ställer på sina medarbetare.

Kostnader

Att studera på yrkeshögskola är gratis och CSN-berättigande.

GTV Gamleby Instagram


Gamleby folkhögskola Facebook

Reportage

Yrkesinspiration: TV-produktionsspecialist

GTV Gamleby

Vill du jobba med TV-produktion? Läs intervjun med Maria Petersson som läst linjen TV-produktionsspecialist på GTV Gamleby, och nu arbetar som utsändningstekniker på SVT.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: TV-produktionsspecialist GTV

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 16 recensioner
Skriv en recension
4/5
Meya Norling
29 jan 2022
En super utbildning

Jag anser att utbildningen har lärt mig mycket. Jag tycker om att man får lära sig lite av allt och att man själv kan skräddarsy vad man vill inrikta sig på. Personalen är super...

Visa mer
4/5
Anton Skoglar
28 jan 2022

En rolig och produktiv utbildning där man verkligen får testa på allt med tv och film. En praktiskt utbildning där man lär sig genom att göra. Rekommenderar till alla som är int...

Visa mer
5/5
Hampus Lager
24 nov 2020
Toppen

Riktigt bra. Man lär sej väldigt mycket på kort tid. Bra kontakt med branschen, 10/10

GTV Gamleby
Gundelvägen 8C
594 32 Gamleby

Välkommen till GTV i Gamleby - En pigg 30-åring!

GTV är en Yrkeshögskoleutbildning med en lång historia, vi har funnits i mer än 30 år! Branschen kallar oss kort och gott för GTV eller Gamleby. Många av våra fd. studerande är verksamma i arbetslivet, det märks genom representationen i...

Läs mer om GTV Gamleby och visa alla utbildningar.

Highlights