Svara på vår undersökning och var med och tävla om ett presentkort värt 295 kronor på SF Anytime! 🎦🍿 Gör undersökningen här ➡️

TV-produktionsspecialist GTV

GTV Gamleby
Sammanfattning
YH-utbildning
Gamleby
2 år
Heltid
Studiemedelsberättigad

Videoreportage

produktionsspecialist

Om utbildningen

Utbildningen för dig som vill jobba med TV- och filmproduktion

Vill du jobba med TV-produktion? På GTV Gamleby kan du läsa YH-utbildningen TV-produktionsspecialist. Det är en bred utbildning på 2 år där du får prova alla de olika yrken som finns i en TV-produktion. Du får grundkunskaperna som krävs för att arbeta i TV-branschen.

LiA ute i branschen

Första året läser du kurser i Gamleby. Andra året har du Lärande i Arbete (LiA), det vill säga praktik, och den genomförs på ett TV- och produktionsbolag. Där får du möjlighet att fördjupa dig inom ditt intresseområde och knyta kontakter. Praktiken utgör en tredjedel av TV-utbildningen. Andra året genomför du även ett examensarbete.

En utbildning med hög kvalité

Föreläsningar och praktiska övningar varvas om vartannat och sker under  realistiska förhållanden. Vår teknik och våra arbetssätt liknar det som är ute i branschen. Detta betyder att skolans studios är utrustade med samma teknik som de stora produktionsbolagen använder sig av. 

Alltid öppet

Som student har du tillgång till skolans utrustning och lokaler dygnet runt. Undervisningen sker med gruppövningar och föreläsningar. Redovisning och analys av övningar och arbetsuppgifter sker både i grupp och individuellt. Kursernas svårighetsgrad  ökar under utbildningens gång och det är du som student som har ansvar för studierna. Det är därför viktigt att du är beredd att ta egna initiativ och har en förmåga att samarbeta.

För mer information om TV-produktionsspecialist GTV, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja GTV Gamleby?

CSN-berättigad

Bra kontakter

med näringsliv

Eftertraktad utbildning

Så ansöker du

Grundläggande behörighet för högskola eller yrkeshögskola. Gymnasieskolans Medieprogram/Estetiska program med inriktning estetik och media och/eller erfarenhet av TV- och videoproduktion är meriterande.

Du ansöker till skolan genom att skapa konto och fylla i en ansökan på yh-antagning, se vår hemsida. Efter 24 april kommer du att få möjlighet att anmäla dig till intervju på skolan.

Examen & Intyg

Examens- eller utbildningsbevis för yrkeshögskoleutbildning i TV-produktion.

Efter utbildningen

Efter studierna kan du arbeta som projektledare, produktionsledare, producent, bildproducent, produktionsassistent, ljudtekniker, bildingenjör (bing), fotograf, redigerare, researcher, teknisk ledare (TOM (technical operation manager)), manusförfattare, eller regissör.

Utbildningen svarar väl upp mot de krav som branschen ställer på sina medarbetare.

Kostnader

Att studera på yrkeshögskola är gratis och CSN-berättigande.

GTV Gamleby Instagram


Gamleby folkhögskola Facebook

Reportage

Yrkesinspiration: TV-produktionsspecialist

Vill du jobba med TV-produktion? Läs intervjun med Maria Petersson som läst linjen TV-produktionsspecialist på GTV Gamleby, och nu arbetar som utsändningstekniker på SVT.GTV Gamleby

Välkommen till GTV i Gamleby - En pigg 30-åring!

GTV är en Yrkeshögskoleutbildning med en lång historia, vi har funnits i mer än 30 år! Branschen kallar oss kort och gott för GTV eller Gamleby. Många av våra fd. studerande är verksamma i arbetslivet, det märks genom representationen i...


Läs mer om GTV Gamleby och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: TV-produktionsspecialist GTV

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

GTV Gamleby

Gundelvägen 8C
594 32 Gamleby

Tel: 0493-13119
Mobil 0724658230
gtvgamleby.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,1

Baseras på 14 recensioner.

Hampus Lager

Riktigt bra. Man lär sej väldigt mycket på kort tid. Bra kontakt med branschen, 10/10

jwk

Rörig. Informativt dock.

Mathias
Beställ information

För att få mer information om utbildningen TV-produktionsspecialist GTV från GTV Gamleby, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Yrkesinspiration: TV-produktions...
GTV Gamleby

Vill du jobba med TV-produktion? Läs intervjun med Maria Petersson som läst linjen TV-produktionsspecialist på GTV Gamleby, och nu arbetar som utsändningstekniker på SVT.

Läs mer
Recensioner
Recensioner
(4,1)
Baseras på 14 recensioner.