Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar utbildningar i sökresultatet.
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

CAD - en kombination av teknik och design

CAD är en förkortning och står för ”Computer Aided Design” eller ”Computer Assisted Drafting”. Inom CAD jobbar man med digitalt baserad design - exempel på arbete är skapandet av tekniska ritningar för byggnadskonstruktion och aritektur. Den tekniska utvecklingen har medfört möjligheten av en snabb produktion av 3D-visualiseringar inom olikas CAD-program.

Förutom att användas till design, så klarar ett CAD-program även av att hantera en mängd data och information om till exempel bärkraft eller material, vilket kan vara till hjälp under processen för ett projekt.

Yh-utbildning inom CAD

När du går en Yh-utbildning inom CAD varvas teori med praktik genom LIA (Lärande i Arbete) och du får lära dig olika CAD-program och tekniker. Att teori varvas med praktik gör att du snabbt får omsätta din teoretiska kunskaper i praktiken. Under din Yh-utbildning inom CAD får du lära dig att knyta ihop funktion, design och konstruktion.

En Yh-utbildning inom CAD ger dig mycket arbetslivserfarenhet och branschkontakt med hjälp av den praktik som ingår.

Det finns några olika inriktningar att välja mellan bland Yh-utbildningar inom CAD. Du kan till exempel gå en utbildning som är specialiserad mot byggbranschen, produktutveckling eller el.

Efter att du gått en Yh-utbildning inom CAD

Tanken med Yh-utbildningar är att de ska svara mot ett behov som finns på arbetsmarknaden och detta stämmer även för Yh-utbildningar inom CAD. Många konsultföretag inom byggkonstruktion- och arkitektbranschen söker personer som är har kompetens inom CAD.

CAD-tekniker möjliggör stora tids- och resursbesparingar i byggprocesser och byggföretag som använder 3D-lösningar behöver dig som CAD-konstruktör för att kunna utnyttja programmens alla möjligheter maximalt.

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀