Hantverkslärling - för hantverket in i framtiden

Drömmer du om att jobba med ett hantverksyrke? Stiftelsen Hantverk & Utbildning är utbildningsanordnare för YH-utbildningen inom smala hantverksyrken - Hantverkslärling.

Uppdrag och syfte är att lyfta hantverksyrkena så att de ska fortleva, utvecklas och bli tillgängliga för många fler. Visionen är: Föra hantverket in i framtiden!

Utbildning inom Stiftelsen Hantverk & Utbildning 

Hantverkslärling är en av tre utbildningsverksamheter inom Stiftelsen Hantverk & Utbildning och startade först som KY-utbildning 2008. År 2011 övergick utbildningen till en YH-utbildning och genomförs av Stiftelsen Hantverk & Utbildning. Övriga utbildningsverksamheter är Entreprenörskolan i Leksand och Leksands folkhögskola. I dag finns cirka 400 studerande.

Yrkeskunskaper som inte får försvinna - hantverkslärling på yrkeshögskola

Regeringen beslutade att lärlingsutbildningar för vuxna inom vissa hantverksyrken skulle införas för att undvika att viktiga yrkeskunskaper inte riskerar att försvinna. Man valde då yrken med begränsade utbildningsmöjligheter, så kallade ”smala yrken”.

Hantverkslärling har sedan dess bedrivits med mycket goda resultat vilket innebär att den ingår i den nya Yrkeshögskolan.

Vilket hantverk vill du utbilda dig inom? Välj mellan 80 olika utbildningar

Det unika med utbildningen är att den bedrivs över hela Sverige och innefattar ett 80-tal olika hantverksyrken. Efter godkänd utbildning har du Yrkeshögskoleexamen vilket innebär att du har de färdigheter och kompetenser som krävs för att kunna arbeta som kvalificerad hantverkare i ditt yrke.


För mer information om Hantverkslärling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hantverkslärling

Utbildningar

YH-utbildning
Estetiska utbildningar
Hantverk Utbildningsform Längd Ort
Hantverkslärling Klassrum Rikstäckande

Hantverkslärling

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hantverkslärling

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hantverkslärling


Tel: 0247-369 50
www.hantverkslarling.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 3 recensioner.

Magriffe

För mig har denna utbildning varit den bästa någonsin! Går ut nu 261018 och rakt in på en heltidsanställning som guldsmed. Bra upplägg, fantastiska lärlingsträffar, stöd och support från handledare, administratör och lärare i starta eget. /Magriffe

Magriffe

Bästa typ av utbildning! Passar mig perfekt. "Hands on" direkt.

Matilda Sandström

I alla år letat efter en utbildning med det här upplägget – som klippt och skuren om du gillar eget ansvar, har framtidsvisioner och vill nöta in kunskap med händerna. Även teoridelen på distans är personligt anpassad och såväl sporrande som nyttig.

Beställ information

För att få mer information från Hantverkslärling, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Skolrecensioner
(5,0)
Baseras på 3 recensioner.