Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Hermods VUX
Sammanfattning
Yh-utbildning
Helsingborg

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Handeln ökar och blir allt mer global vilket gör att logistiken blir central hos företag och verksamheter. Att arbeta med logistik handlar om att styra samt effektivisera verksamhetens inköp, distribution och transporter. Som internationell logistiker eller speditör arbetar du med att hitta smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva logistik- och transportlösningar. Branschen står inför en omvälvande digitalisering och utbildningen ger dig fördjupade kunskaper i ny digital teknik inom handel och logistik som efterfrågas på arbetsmarknaden. Yrket passar dig som har god helhetssyn, är kommunikativ och lösningsfokuserad.

Efter utbildningen

Efter utbildningen till logistiker eller speditör kan du bland annat arbeta som internationell logistiker eller speditör med inriktning digitalisering, logistikkonsult eller speditör inom ett visst transportslag eller inom ett visst geografiskt område. Efter utbildningen har du kompetens inom och förståelse för hela varuflödets uppbyggnad, smarta logistiklösningar och inköpsprocessens olika moment. Du har kompetens att använda samt utveckla den digitala teknik som finns inom branschen. Utbildningen till logistiker/speditör ger dig färdigheter för att planera och genomföra internationella transporter och göra riskbedömningar vid utlandsaffärer utifrån såväl ekonomiska, juridiska och logistiska aspekter. Yrket logistiker/speditör kräver utbildning på eftergymnal nivå i allt större utsträckning för att täcka det kompetensbehov som finns. 

 

Vad gör en logistiker/spedtiör?

Som logistiker eller speditör arbetar med att förmedla och organisera transport av varor åt företag. Du ansvarar för upphämtning av varor från leverantör till beställare, sköter tull- samt fraktfrågor vi utlandshandel och är kontaktperson mot de inblandade frakt- och transportförmedlarna. Du arbetar även med att utveckla och förbättra logistiken. Som logistiker/speditör kan du arbeta på större transportföretag inom Sverige eller utom


Förkunskaper och behörighet

För att söka till utbildningen till logistiker/speditör krävs att du har grundläggande behörighet samt följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Matematik 2
 • Engelska 6
 • Svenska 2/Svenska som andra språk 2

Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen.

Denna utbildning till logistiker eller speditör bedrivs i klassrum och två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid, resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats. 

Kurser för utbildningen logistiker/speditör

 • Affärsekonomi och betalningssystem, 30 yhp
 • Demand Chain Management - green sustainability, 30 yhp
 • Digital teknik inom logistik, 50 yhp
 • Examensarbete, 30 yhp
 • Hållbar transport- och distributionslogistik samt miljörätt, 45 yhp
 • Internationell handel och inköp, 40 yhp
 • Kvalitet och processutveckling, 30 yhp
 • LIA 1, 70 yhp
 • LIA 2, 70 yhp
 • Logistikavtal, 30 yhp

Läs mer om yrket logistiker/speditör här.

Tillbaka till startsidan. 

För mer information om Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Hermods VUX

Hermods VUX

Vuxenutbildning på distans eller flexibelt i klassrum Hermods erbjuder ett brett och modernt utbud av vuxenutbildning. Hos oss kan du läsa om du saknar högskolebehörighet, vill byta yrke eller önskar höja din kompetens. Vi erbjuder över 150 gymnasiekurser och yrkesutbildningar...


Läs mer om Hermods VUX och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods VUX

Luntmakargatan 34
111 37 Stockholm


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering från Hermods VUX, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: