Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Hermods Yrkeshögskola
Sammanfattning
Yh-utbildning
Helsingborg
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Klassrum

Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

Handeln ökar och blir allt mer global vilket gör att logistiken blir central hos företag och verksamheter. Att arbeta med logistik handlar om att styra samt effektivisera verksamhetens inköp, distribution och transporter. Som internationell logistiker/speditör arbetar du med att hitta smarta, miljövänliga och kostnadseffektiva logistik- och transportlösningar. Branschen står inför en omvälvande digitalisering och utbildningen ger dig fördjupade kunskaper i ny digital teknik inom handel och logistik som efterfrågas på arbetsmarknaden. Yrket passar dig som har god helhetssyn, är kommunikativ och lösningsfokuserad.

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som internationell logistiker eller speditör med inriktning digitalisering, logistikkonsult eller speditör inom ett visst transportslag eller inom ett visst geografiskt område. Efter utbildningen har du kompetens inom och förståelse för hela varuflödets uppbyggnad, smarta logistiklösningar och inköpsprocessens olika moment. Du har kompetens att använda samt utveckla den digitala teknik som finns inom branschen. Utbildningen ger dig färdigheter för att planera och genomföra internationella transporter och göra riskbedömningar vid utlandsaffärer utifrån såväl ekonomiska, juridiska och logistiska aspekter. 

Innehåll och upplägg

På Hermods arbetar vi med problemlösningsinriktat lärande och att du som studerande får pröva de teoretiska delarna i utbildningen mot verkligheten i praktiska moment. På så sätt stimuleras du att se hur de teoretiska kunskaperna kommer att användas i den framtida yrkesrollen. Denna utbildning bedrivs i klassrum. Två till tre dagar i veckan är det schemalagd studietid och resterande tid ägnas åt självstudier. Undervisningen består bland annat av föreläsningar, fallstudier, projektarbeten och egenstudier. Utbildningen innehåller två LIA-perioder där du får praktisera dina teoretiska kunskaper ute på en arbetsplats.

För mer information om Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att söka utbildningen krävs att du har grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier samt följande förkunskaper eller motsvarande:

 • Matematik 2
 • Engelska 6
 • Svenska 2/Svenska som andra språk 2

Preparandkurs

Saknar du särskild behörighet, erbjuder vi en preparandkurs inför utbildningen som ger dig chansen att få särskild behörighet. 

Kursinnehåll

 • Affärsekonomi och betalningssystem, 30 yhp
 • Demand Chain Management - green sustainability, 30 yhp
 • Digital teknik inom logistik, 50 yhp
 • Examensarbete, 30 yhp
 • Hållbar transport- och distributionslogistik samt miljörätt, 45 yhp
 • Internationell handel och inköp, 40 yhp
 • Kvalitet och processutveckling, 30 yhp
 • LIA 1, 70 yhp
 • LIA 2, 70 yhp
 • Logistikavtal, 30 yhp

Efter utbildningen

Efter utbildningen kan du bland annat arbeta som internationell logistiker eller speditör med inriktning digitalisering, logistikkonsult eller speditör inom ett visst transportslag eller inom ett visst geografiskt område. 

Examen & Intyg

Utbildningen leder till en kvalificerad yrkeshögskoleexamen. 

Kostnader

Utbildningen är avgiftsfri och studiemedelsberättigad hos CSN.

Hermods Yrkeshögskola

Hermods Yrkeshögskola

På Hermods vill vi att du ska kunna uppnå dina yrkesdrömmar och yrkesmål oavsett var du befinner dig i livet. Hermods Yrkeshögskola är alternativet för dig som är på jakt efter ditt första jobb, vill byta jobb eller vill utvecklas...


Läs mer om Hermods Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hermods Yrkeshögskola

Tomtebodavägen 3B
161 75 Solna


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Internationell logistiker/speditör inriktning digitalisering från Hermods Yrkeshögskola, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: