Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering

Heta Utbildningar
Sammanfattning
Yh-utbildning
Distans
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad

Videoreportage

Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering

Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering

Ett fritt och varierande framtidsyrke

Vill du bli en problemlösare som både jobbar med hållbar teknik och möter nya människor? Då kan ett ansvarsfullt yrke med stor frihet som kyl- och värmepumptekniker vara något för dig!

I utbildningen får du specialkunskaper för arbete med bl a installation och underhåll av olika typer av kylanläggningar och värmepumpar i livsmedelsbutiker, sjukhus, industrier, bostadshus och transportfordon med många flera. Utöver det får du hos oss en bred överblick över system för värme/kyla, ventilation och el, hur de samverkar och vad deras utformning och drift betyder för energiförbrukning, ekonomi och miljöpåverkan.

Du lär dig ett självständigt yrke där du typiskt möter kunder dagligen och med initiativkraft och servicekänsla försöker hjälpa dem med deras tekniska problem.

Kyl- och värmepumpteknikers arbetsuppgifter korsar många tekniska och affärsmässiga gränser. De kan röra allt från offerter till elfel, från hårdlödning till molndatatjänster.

Därför får du bl a lära dig om teorin bakom kylprocesser, kyl/värme-, el- och styrsystem, arbeta praktiskt med underhåll och drift av anläggningar, hantera kundrelationer och projekt. Inte minst under de omfattande praktikperioderna (LIA) får du tillämpa dina kunskaper i verkliga arbetssituationer och har goda möjligheter att knyta kontakter i branschen.

I vårt utbildningslab ryms landets än så länge enda examinationscentrum för installatörer av förnybara energisystem, och du får förutom spetskompetens som kyl/värmepumptekniker (med möjlighet att avlägga examinationsproven för certifiering) insikt i effektiv energianvändning och produktion från förnybara källor, framförallt solen.

För mer information om Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till Certifierad kyl- & värmepumptekniker ska du uppnå grundläggande behörighetskrav och angivna särskilda förkunskaper.

Grundläggande behörighet

Redovisas genom något av följande alternativ: Du är behörig att antas till en utbildning om du uppfyller något av följande:

 1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
 2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
 3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
 4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Examen från gymnasiets yrkesprogram ger grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Särskilda förkunskaper

För att vara behörig ska du ha minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

 • Praktisk ellära
 • Ellära 1
 • Fysik 1
 • Teknik 1
 • Energiteknik 1
 • Värmelära
 • Systemuppbyggnad

Examen & Intyg

För att få examen krävs att man klarat av utbildningens 300 YH-poäng (1,5 års heltidsstudier).

Om det finns kurser som inte klarats av har den studerande rätt att istället få ett utbildningsbevis som innehåller information om sina avklarade kurser.

Heta Utbildningar

Heta Utbildningar

Nu kommer du att få en personlig presentation av Heta Utbildningar, från mig som arbetat här sedan 2008. Vi är runt tio fast anställda med en stor variation av personligheter. Det vi alla har gemensamt är ett stort intresse för utveckling...


Läs mer om Heta Utbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Heta Utbildningar

871 80 Härnösand

Beställ information

För att få mer information om Certifierad Kyl- och värmepumptekniker inriktning energieffektivisering via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.