Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Heta Utbildningar
Sammanfattning
Yh-utbildning
Härnösand
2,25 år
Heltid
CSN-berättigad
Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Bli en del av framtidens energiutveckling!

Framtidens byggnader ska vara självförsörjande på energi och vara miljöanpassade. Men det är stor brist på utbildad personal som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter och arbetsgivarna har problem att hitta folk.

Utbildningen ger breda praktiska och teoretiska kunskaper inom området. Det ingår en betydande del praktik (Lärande i arbete, LIA) som gör att man får en chans att knyta viktiga kontakter med potentiella arbetsgivare.

Genom vår unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystemen är uppbyggda. Att projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer att projektera solcellssystem ingår i din utbildning. Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Du bör ha en god teknisk allmänbildning och datorvana. Erfarenhet från energi- eller VVS- branschen är en stor fördel. När du lärt dig energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara efterfrågad, det är liten konkurrens om jobben. De regionala företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Efter utbildningen

Som VVS-ingenjör kan du arbeta med konstruktion av VVS-system, klimatanalyser, energistrategier, utredningar, besiktningar, miljöklassning av byggnader, teknisk fastighetsförvaltning och energieffektivisering. Hos oss på Heta Utbildningar får du också en spetskompetens inom solenergi.

För mer information om Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

För att vara behörig till VVS-ingenjör ska du uppnå grundläggande behörighetskrav och angivna särskilda förkunskaper.

Grundläggande behörighet

Redovisas genom något av följande alternativ: Du är behörig att antas till en utbildning om du uppfyller något av följande:

  1. Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
  2. Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1.
  3. Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
  4. Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.

Examen från gymnasiets yrkesprogram ger grundläggande behörighet för yrkeshögskolan.

Särskilda förkunskaper

För att vara behörig ska du ha minst betyg E (godkänt) i följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

  • Matematik 2

Examen & Intyg

För att få examen krävs att man klarat av utbildningens 450 YH-poäng (2,25 års heltidsstudier).

Om det finns kurser som inte klarats av har den studerande rätt att istället få ett utbildningsbevis som innehåller information om sina avklarade kurser.

Heta Utbildningar

Heta Utbildningar

Nu kommer du att få en personlig presentation av Heta Utbildningar, från mig som arbetat här sedan 2008. Vi är runt tio fast anställda med en stor variation av personligheter. Det vi alla har gemensamt är ett stort intresse för utveckling...


Läs mer om Heta Utbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Heta Utbildningar

871 80 Härnösand

Beställ information

För att få mer information om Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens via mejl, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.