Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Heta Utbildningar
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Härnösand
Distans med träffar
2,3 år
Heltid
CSN-berättigad
Svenska
Startdatum: Höst - Härnösand
Sista ansökan: 2023-05-15
Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

Om utbildningen

Framtidens byggnader ska vara miljöanpassade och självförsörjande på energi. Behovet av ingenjörer som kan planera för effektiv värme, ventilation och sanitet (VVS) i nya fastigheter är stort. Företagen vill anställa mångdubbelt fler med denna kompetens än vad som utbildas i Sverige.

Genom vår unika utbildning som kombinerar teori, CAD och praktik får du lära dig hur värmesystem är uppbyggda. Du får en spetskompetens inom solenergi så att du kan projektera solvärmesystem och hjälpa el- och takkonstruktörer med solcellssystem.

Du får också lära dig hur man utformar ritningar och tekniska underlag för VVS-system och hur man konstruerar dessa med hjälp av de senaste inom 3D CAD-teknik.

Du bör ha en god teknisk allmänbildning och datorvana. Erfarenhet från energi- eller VVS-branschen är en stor fördel. När du lärt dig energieffektiv VVS-projektering kommer du att vara efterfrågad på arbetsmarknaden.

Obligatoriska träffar: 
Utbildningen innehåller åtta obligatoriska träffar på skolan i Härnösand.

Du kan till exempel arbeta som:

  • VVS-ingenjör med solenergikompetens
  • CAD-ritare
  • Installationsingenjör
  • Byggledare
För mer information om Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Heta Utbildningar?

Distansutbildning med

tillfällen på plats

CSN-berättigad

Behov på

arbetsmarknaden

Så ansöker du

För att vara behörig till Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens behöver du grundläggande behörighet och minst betyg E (godkänt) i någon av följande gymnasiekurser eller motsvarande kunskaper:

  • Matematik 2

Andra sätt att bli antagen

Om du inte uppfyller behörighetskraven finns det andra möjligheter att bli antagen. Behörighetsgivande förutbildning erbjuds till sökande som saknar särskilda förkunskaper. Reell kompetens och 20%-regeln prövas. Du kan alltid skicka in din ansökan, även om du inte har alla krav uppfyllda, och få den prövad. Till exempel om du arbetat flera år.

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens.

För att få examen krävs att man klarat av utbildningens 450 YH-poäng (2,25 års heltidsstudier).

Om det finns kurser som inte klarats av har den studerande rätt att istället få ett utbildningsbevis som innehåller information om sina avklarade kurser.

Heta Utbildningar

Heta Utbildningar Yrkeshögskolan

Utbildningar inom energiteknik där du kan göra skillnad. Våra utbildningar är framtagna ur ett nära samarbete med branscher där det finns stor efterfrågan på personal. Utbildningarnas innehåll är skapade utefter det faktiska behovet av kompetens hos företagarna. Utöver studiebesök och...


Läs mer om Heta Utbildningar och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Heta Utbildningar

871 80 Härnösand

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Ingenjör VVS och energi med 3D CAD-, BIM- och solenergikompetens från Heta Utbildningar, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.