Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri

Högskolan på hemmaplan Gislaved
Sammanfattning
Yh-utbildning
Gislaved, Vetlanda
1,5 år
Heltid
CSN-berättigad

Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri

VILL DU HA ETT SPÄNNANDE OCH VÄLBETALT ARBETE
SOM GÖR DIG HET PÅ ARBETSMARKNADEN?
ÄR DU DUKTIG PÅ PROBLEMLÖSNING OCH ÖNSKAR ETT KREATIVT OCH OMVÄXLANDE ARBETE? DÅ SKA DU UTBILDA DIG TILL UNDERHÅLLSTEKNIKER

Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri är en Yrkeshögskoleutbildning på 1,5 år som ger dig breda kunskaper i bl a elteknik, mekanik, automation och underhållsplanering. De flesta utbildningar inom underhållsteknik är antingen mot el- eller mekanikområdet men denna utbildning ger dig kompetens inom båda områdena. Efter avslutad utbildning kommer du att vara en multikompetent underhållstekniker.Som underhållstekniker är du en viktig lagspelare med flera olika arbetsuppgifter.

Du kommer framförallt att sköta underhållsplaneringen och det förebyggande underhållet av maskinparken samt hjälpa maskinoperatörerna i deras arbete att underhålla maskinerna för att undvika att fel uppstår. Underhållsarbetet dokumenteras i en underhållsplan och administreras med ett underhållssystem. Ibland uppstår fel på maskinerna trots att man underhåller dem och då ska underhållsteknikern snabbt hitta felet, genom olika metoder av felsökning och se till att maskinen fungerar igen.En underhållstekniker arbetar både självständigt och i team och samarbetar med både produktionsledningen, driftspersonal och kunder. Utbildningen innehåller därför även kurser inom arbetsledning, organisation och kommunikation.

ARBETSGIVARNA BEHÖVER DIG
Efterfrågan på underhållstekniker är mycket stor och arbetsplatserna är många inom både energi-, process- och tillverkningsindustrin. Du kan även arbeta på företag som utför underhåll på uppdrag åt olika kunder, vilket kan innebära resor både inom och utanför Sverige. Utbildningen samarbetar med ett flertal företag t ex Trioplast, Nexans, AD-Plast, Axelent, Esbe, Plast AB Orion och Gislaved Folie AB

UTBILDNINGSUPPLÄGG - NÄRA SAMARBETE MED NÄRINGSLIVET
Utbildningen är 1,5 år och har tre skolförlagda dagar i veckan. Övriga två dagar är självstudiedagar. Du kan välja om du vill läsa utbildningen i Gislaved eller Vetlanda. Utbildningen genomsyras av ett nära samarbete med näringslivet, via föreläsningar, studiebesök och fältövningar. Cirka 25% av utbildningen är arbetsplatsförlagd (LIA) till ett företag inom branschen. Under LIA-perioderna får du arbetslivserfarenhet och kontakter som ofta leder till jobb direkt efter examen.

KURSER I UTBILDNINGEN

Introduktionskurs

Ellära för teoretiks B-behörighet

Pneumatik och hydraulik

Mekanik, material och tribologi

LIA 1 (Lärande i arbete)

Automation och styrteknik

Underhållsplanering

Arbetsledning och kommunikation

LIA 2 (Lärande i arbete)

Examensarbete

För mer information om Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Ansökan

Ansök här: 

Ansökningsperiod: 1 mars - 31 maj

Behörighet

Grundläggande behörighet:

Gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning eller motsvarande.

Om du saknar grundläggande behörighet - Reell kompetens:
För dig som inte uppfyller kraven på grundläggande behörighet finns ändå en möjlighet att bli antagen. Skolan kan göra undantag om man bedömer att en sökande kommer att kunna klara utbildningen. Kanske har du arbetslivserfarenhet eller en utländsk examen som visar dina kunskaper.

Högskolan på hemmaplan Gislaved

Högskolan på hemmaplan Gislaved

Högskolan på hemmaplan i Gislaved. Den lilla skolan med de stora möjligheterna!

I Gislaveds kommun har vi nära till allt. Nära till natur, och fantastiska friluftsupplevelser. Men även nära till kultur, idrott och ett rikt fritidsliv. Från Gislaved når du flera större orter inom en timme t ex Jönköping, Borås och Halmstad....


Läs mer om Högskolan på hemmaplan Gislaved och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Högskolan på hemmaplan Gislaved

Gislegatan 1
33233 Gislaved

Tel: 0371-81960
Mobil 070-6081954
gisgym.gislaved.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Underhållstekniker inom automatiserad tillverkningsindustri från Högskolan på hemmaplan Gislaved, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: