Lär dig mer om Hushållningssällskapet YH

Hushållningssällskapet YH är en del av Gamlebygymnasiet. Gamlebygymnasiet ligger i Gamleby, som ligger ett par mil norr om Västervik. Markbyggnadshall. Skolan har en stor välutrustad verkstad, ett flertal traktorer och ett stort antal maskiner för jordbearbetning, sådd och skörd. Anläggningsarbeten kan praktiseras i skolans markbyggnadshall som är 18 * 33 meter stor och innehåller två stycken ”sandlådor” som var och en är 6*16 meter.

Takhöjden i hallen är 8 m. Markbyggnadshallen är en av Sveriges bästa för sitt ändamål genom sin storlek och rymd. För den skogliga utbildningen finns övningsskog, gamla skogar med höga naturvärden, produktionsskogar, artrika ängar och vattendrag samt jaktmarker med nyttjanderätt för skolans elever. Skolans mark gränsar till Östersjön och Tjust vackra skärgård vilket ger unika möjligheter till utbildning och rekreation för våra elever.Djurhus

Växthus och handelsträdgård

På skolans område finns ett Forkestaväxthus om 249 kvm, ett bågväxthus om 270 kvm samt tre glasväxthus om vardera 100 kvm. Där utöver finns en perenngård om 600 kvm samt en visningsträdgård.

Bondens kök

Skolans restaurang heter Bondens kök och maten som serveras är i möjligaste mån svenskproducerad och får gärna vara lokalproducerad. Vår målsättning är att eleverna, personalen och besökarna ska få en helhetsförståelse för att våra utbildningar och det vi serverar i skolans kök hänger ihop och har ett samband.I Gamleby bor ca 4 000 personer och här finns det mesta såsom affärer, post, bank, apotek, vårdcentral, matställen, bio och sportanläggningar.


För mer information om Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar med Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

Utbildningar

YH-utbildning
Försäljning / Handel Utbildningsform Längd Ort
YH - Småskalig livsmedelsproduktion Klassrum 40 veckor Gamleby

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om: Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet

Gamlebygymnasiet
594 32 Valstad

Tel: 0493 - 142 00
Mobil 0725612229
gamlebygymnasiet.nu

Beställ information

För att få mer information från Hushållningssällskapet Kalmar Kronoberg Blekinge - Gamlebygymnasiet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.