YH-utbildning

Elektroniktekniker

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Elektroniktekniker

Elektroniktekniker

Arbeta i en utvecklande bransch som elektroniktekniker!

Elektronik finns idag i allting och elektronikbranschen blir alltmer viktig för alla andra branscher och industrier. Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Arbetsmarknaden är väldigt god för personer med elektronikkompetens och kompetensen är mycket eftertraktad.

Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin. Du kommer att besitta spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion. Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens med fokus på såväl teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen motsvarar 400 YHP.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Framtida jobb

Efter utbildningen har du kompetensen att jobba med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.

För mer information om Elektroniktekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet eller motsvarande kunskaper.

Bedömning av kompetens

Antagning till en yrkeshögskoleutbildning kan göras utifrån följande bedömningar:

1. Formell behörighet - grundläggande och särskild behörighet - se ovan under rubrik Behörighet

2. Motsvarandebedömning – i vissa fall anges här annan formell behörighet som utbildningens ledningsgrupp beslutat ska gälla, se ovan under rubrik Behörighe

3. Motsvarande kompetens – kompetenskartläggning av din kompetens (t ex arbetslivserfarenhet, annan utbildningsbakgrund eller andra skäl) för att se om den motsvarar utbildningens behörighetskrav

4. Individuell bedömning - av egenskaper/förmågor som gör att du kommer att klara av utbildningen och att verka i yrket.

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Elektroniktekniker.

Kurser

  • Analog teknik
  • Design och konstruktion 1
  • Design och konstruktion 2
  • Digital teknik 1
  • Digital teknik 2
  • Elektroniktekniker - Introduktion
  • LIA 1
  • LIA 2
  • LIA 3
  • Lödningsteknik
  • Produktionsekonomi
  • Produktionsteknik
  • Test 1
  • Test 2
  • Underhåll och driftsäkerhet
  • Examensarbete

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektroniktekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jönköping University - YH-utbildningar
Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

YH-program Jönköping University

Vill du utvecklas i ditt jobb? Eller starta en helt ny karriär? Då är en yrkeshögskoleutbildning rätt val! En Yh-utbildning är framtagen och bedrivs i nära samarbete med arbetslivet. Den ger rätt kompetens för att bli framgångsrik i det yrke...

Läs mer om Jönköping University - YH-utbildningar och visa alla utbildningar.

Highlights