Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Elektroniktekniker

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
400 yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2021 - Jönköping
Elektroniktekniker

Elektroniktekniker

Arbeta i en utvecklande bransch som elektroniktekniker!

Elektronik finns idag i allting, och elektronikbranschen blir alltmer viktig för alla andra branscher och industrier. Som elektroniktekniker får du arbeta självständigt med planering, utveckling och effektivisering av produktion inom elektronik. Den här utbildningen ger dig kompetens att arbeta med konstruktion, felsökning, testning och produktionssättning av elektroniska komponenter.

Med kompetens att beräkna, konstruera, produktionssätta, felsöka och serva inom elektronisk tillverkning och mikroprocessteknik blir du en viktig kugge inom tillverkningsindustrin. Du kommer att besitta spetskompetens som möjliggör för företag att digitalisera och automatisera sin produktion. Utbildningen fokuserar på att ge en tydlig yrkeskompetens och fokuserar såväl på teknik som mer allmän kompetens inom produktionsekonomi, produktionsteknik, design och konstruktion. Efter utbildningen är du rustad för att självständigt bereda och planera produktion av elektroniksystem, självständigt analysera produktionsprocesser, identifiera utvecklingsområden samt planera underhållsaktiviteter för optimering av elektronikproduktion.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom tillverkningsindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Den omfattar många praktiska moment där du kommer att få lära dig hur man arbetar som elektroniktekniker.

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen. Mer om hur det fungerar kan du läsa på sidan för Antagning.

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

För mer information om Elektroniktekniker, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Efter utbildningen

Utbildningen ger dig kompetens att arbeta som elektroniktekniker, elektronikmontör, produktionsberedare, planerare och testtekniker inom elektronik. Du kommer kunna arbeta med all typ av beredning, konstruktion, lödning och felsökning av elektroniksystem. Arbetsmarknaden är väldigt god för personer med elektronikkompetens.

Kurser

År 1

 • Elektroniktekniker - Introduktion, 50 Yhp
 • Produktionsteknik, 25 Yhp
 • Lödningsteknik, 25 Yhp
 • Analog och Digital teknik 1, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 1, 25 Yhp
 • Test 1, 25 Yhp
 • LIA 1 – Elektroniktekniker, 25 Yhp

År 2

 • Analog och Digital teknik 2, 25 Yhp
 • Design och konstruktion 2, 25 Yhp
 • LIA 2 – Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Test 2, 25 Yhp
 • Underhåll och driftsäkerhet, 25 Yhp
 • Produktionsekonomi, 25 Yhp
 • LIA 3 - Elektroniktekniker, 25 Yhp
 • Examensarbete, 25 Yhp

Examen

Yrkeshögskoleexamen inriktning Elektroniktekniker.

Behörighet

Grundläggande behörighet eller motsvarande kunskaper.

Ansökningstid: 2021-03-15 - 2021-04-15

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Elektroniktekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen Elektroniktekniker från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.