Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Vet du inte riktigt vad du ska plugga? 🎓📚 Besök vår Digitala utbildningsmässa den 30 september kl. 08.00 -18.00 och ta reda på det! ✨ Läs mer om mässan här!

Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Jönköping University
Sammanfattning
Yh-utbildning
Nässjö
1,5 år, 300 Yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2020 - Nässjö
 Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

Yh-utbildning som kombinerar teori och praktik – i samarbete med branschen

Småland och Västergötland är den svenska möbelindustrins hjärta – här finns majoriteten av Sveriges starka varumärken. Utbildningsorter är Nässjö och Tibro och utbildningen sker i nära samarbete med din nuvarande eller framtida arbetsgivare. Du som deltagare kan antingen vara någon som redan arbetar i ett företag inom trä, möbel och inredning eller någon som är intresserad av att komma in i en av de viktigaste branscherna i Sverige.

Utbildningen har tagits fram i nära samarbete med företag inom trä- och möbelindustrin så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov och möter branschens efterfrågan på produktionsteknisk kompetens med specifika kunskaper inom trä, möbler och inredning. Utbildningen styrs av en ledningsgrupp med representanter från näringslivet, från företagen  Hjältevadshus, ITAB, Jeldwen, Kinnarps, Ljungsåsa, Nobia, Träcentrum, Vedum, WOG. Näringslivssamverkan sker också med studiebesök samt genom att externa föreläsare besöker oss på lektionerna. Det innebär att du under hela utbildningen kommer att ha nära kontakt med branschföretag och företrädare.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke, och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Stora delar av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Förutom LIA på företag finns på Träcentrum unika möjligheter att arbeta i skarpa projekt under utbildningen, genom stipendium från Öhrskogsstiftelsen.

På en YH-utbildning kan vardagspusslet fortfarande gå ihop. Vi kommer att göra allt vi kan för att du i så stor utsträckning som möjligt ska kunna kombinera studierna med familj och jobb. Träcentrum i Nässjö ansvarar genomförandet av utbildningen som ges tillsammans med Tekniska högskolan i Jönköping. Studieplatser finns både på Träcentrum i Nässjö och på Kompetenscenter i Tibro. Utbildningen kommer att genomföras delar av veckan på skolan och delar av veckan på något av trä och möbelföretagen i vårt fantastiska nätverk.

För mer information om Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Produktionskunskap 1 med lägst betyget E/3/G
eller
- Finsnickeri 1 med lägst betyget E/3/G
eller motsvarande kunskaper.

Kursinnehåll

 • Yrkesrollen och produktionsteknisk introduktion 25 Yhp
 • Produktionsekonomi 25 Yhp
 • Projekt och ledarskap 25 Yhp
 • Lärande i arbete 1 25 Yhp
 • Träindustriell produktionsteknik 1 25 Yhp
 • Kalkylering och budgetering 25 Yhp
 • Träindustriell produktionsteknik 2 25 Yhp
 • Lärande i arbete 2 25 Yhp
 • Träindustriell produktionsteknik 3 25 Yhp
 • Lärande i arbete 3 25 Yhp
 • Träindustriell produktionsteknik 4 25 Yhp
 • Examensarbete 25 Yhp

Examen & Intyg

Yrkeshögskoleexamen inriktning Produktionsteknik - Trä, möbler och inredning

Kostnader

Utbildningen är kostnadsfri och finansieras med statliga medel. Som studerande är du också berättigad till stöd från CSN.

Efter utbildningen

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att söka jobb som produktionstekniker, produktionsplanerare, kvalitetstekniker eller produktionsledare inom trä- och möbelindustrin.

Jönköping University

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning

 Få mer information via mail

 Ickebindande

 Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Tel: 036-10 10 00
Fax 036-15 08 12
www.ju.se


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Produktionsteknik – Trä, möbler och inredning från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.

Du kanske också är intresserad av: