Visa yhutbildningar.se som: Mobil
Sammanfattning
YH-utbildning
Jönköping
1 år, 200 Yhp
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Våren 2021 - Jönköping
VA-projektör

VA-projektör

Behovet av uppdaterad kompetens inom vatten och avlopp är stort

Sverige behöver ett förnyat VA-nät samtidigt som ny infrastruktur och nybyggnationer ökar efterfrågan på välutbildade VA-projektörer. Den här utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att möta framtidens behov.

Utbildningen vänder sig till dig som har en gymnasieexamen eller arbetslivserfarenhet från bygg- och anläggning eller entreprenad. Utbildningen ger dig kompetensen att beräkna, projektera och dimensionera både större och mindre VA-anläggningar samt att göra underhållsplanering. Du kommer att jobba med att ta fram modeller, ritningar och tekniska beskrivningar för de olika projekten och du lär dig också att projektleda samt att kvalitets- och miljösäkra anläggningarna. Utbildningen har erfarna föreläsare från branschen och föreläsningarna varvas med praktiska övningar.

Utbildningen har skräddarsytts i samarbete med branschen för att möte företagens behov. I utbildningens ledningsgrupp ingår bland annat Värnamo Energi AB och WSP. Under utbildningen får du praktisera ute på ett företag och eventuellt kommer vi också att kunna erbjuda ett traineesystem. Efter avslutad utbildning kan du jobba som VA-projektör, CAD-samordnare, Ledningssamordnare, Arbetsledare inom mark och anläggning eller som teknikkonsult.

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är Yh-utbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. 25 procent av utbildningen består av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) och ett examensarbete ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Vi gör också spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar från branschprofiler.

För mer information om VA-projektör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan & behörighet

Grundläggande behörighet samt
- Bygg och anläggning 1, 200 poäng med lägst betyg E/3/G
eller
- Entreprenadteknik, 100 poäng med lägst betyg E/3/G
eller
- Byggnadsverk, 100 poäng med lägst betyg E/3/G
eller motsvarande kunskaper

Examen & Intyg

Efter avslutad utbildning har du kompetensen att söka en tjänst som VA-projektör, CAD-samordnare, Ledningssamordnare, Arbetsledare inom mark och anläggning eller som teknikkonsult.

Kursinnehåll

VA-projektörens yrkesroll samt projektledning 25 Yhp
VA-projektering 25 Yhp
Dimensionering av VA system 25 Yhp
LIA 25 Yhp
Anläggningsteknik och utförandemetoder 25 Yhp
Kvalitetsteknik och Arbetsmiljö 25 Yhp
VA-juridik samt entreprenadjuridik 25 Yhp
Examensarbete 25 Yhp

Utbildningen omfattar även praktiska moment i form av praktik ute på ett företag (LIA, Lärande i arbete).

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: VA-projektör

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping

Beställ information

För att få mer information om utbildningen VA-projektör från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.