Visa yhutbildningar.se som: Mobil

Verktygsteknik

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Värnamo
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Kommande starter
Värnamo
augusti 2022 
Distans
augusti 2022 
Verktygsteknik

Verktygsteknik

Plugga en YH-utbildning i Verktygsteknik på Jönköping University

Tycker du om tekniska utmaningar, är kreativ och brinner för att hitta och utveckla nya lösningar? Satsa då på att vidareutveckla dig inom detta spännande område - som verktygstekniker är du väldigt eftertraktad inom tillverkande industri och har goda möjligheter att få ett spännande och utvecklande jobb med bra betalt!

Det här är en mycket intressant utbildning för dig som redan arbetar eller har erfarenhet inom branschen och vill ta ett nytt steg i karriären. Det finns också ett stort behov av att rekrytera ny arbetskraft. Som verktygstekniker arbetar du med att konstruera, tillverka och underhålla verktyg, ett arbete som är avgörande för att säkra en effektiv och hållbar produktion.

Du får insikter i digitaliseringens möjligheter, projektmetodik, produktionsekonomi samt kvalitets- och miljöstyrning. Du lär dig även datorstöd vid konstruktion och programmering i CAD/CAM samt att välja rätt metoder och material vid underhåll, reparationer och tillverkning av verktyg.

För mer information om Verktygsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt:
- Produktionskunskap 1, 100 p med lägst betyg E/G
eller
- Teknik 1, 150 p med lägst betyg E/G
eller motsvarande kunskaper.

Om det blir aktuellt med urval för den utbildning du sökt kommer du att få en kallelse och mer information efter sista ansökningsdag.

Anmälan

Anmälan görs på Jönköping Universitys hemsida.

Anmälan öppnar 15 mars 2022.

Upplägg

Jönköping University, Tekniska Högskolan som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i regionen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot branschens kompetensbehov. Utbildningen bedrivs enligt ett distanskoncept där du kombinerar egna studier via en digital lärplattform med praktiska moment vid fysiska träffar på skolan, i verkstadsmiljö och ute på företag i form av LIA. Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Men det innebär också stort eget ansvar att lägga den tid som krävs på studierna.

Utbildningen genomförs på svenska. Litteratur kan även förekomma på engelska.

Kursinnehåll

100 yrkeshögskolepoäng (Yhp) motsvarar en termins heltidsstudier.

Maskinkunskap – Gnistbearbetning 25 Yhp
Maskinkunskap – Skärande bearbetning 25 Yhp
Materialkunskap – Metall 25 Yhp
Materialkunskap – Polymerer 25 Yhp
Ritningsläsning och mätteknik 25 Yhp
Svetsning 1 25 Yhp
Svetsning 2 25 Yhp
Verktygskonstruktion – Beredning 25 Yhp
Verktygskonstruktion – Produktion 25 Yhp
Verktygsteknik - additiv tillverkning 25 Yhp
Verktygsteknik och yrkesrollen 50 Yhp
Lärande i arbete 1 25 Yhp
Lärande i arbete 2 25 Yhp
Lärande i arbete 3 25 Yhp
Examensarbete 25 Yhp

Praktik

I yrkesutbildningar läggs stor vikt vid praktiska färdigheter och att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke så att du kan få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför är yrkeshögskoleutbildningen en inspirerande kombination av teori och praktik. Nästan en tredjedel av utbildningen består av LIA (Lärande i arbete) eller examensarbete ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen. Du som har en anställning kan välja att göra LIA på din egen arbetsplats.

Undervisande lärare har också specifik yrkeserfarenhet från branschen och vi gör spännande studiebesök och får lyssna till inspirerande gästföreläsningar.

Som verktygstekniker arbetar du ofta i team och under utbildningen utmanas du att utveckla din samarbetsförmåga och anställbarhet. Du uppmuntras att arbeta lösningsfokuserat och ta eget ansvar. Du får också kunskap och förståelse för gruppdynamikens betydelse för ett projekts resultat.

Examen, diplom m.m.

Yrkeshögskoleexamen, Verktygsteknik.

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Verktygsteknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Verktygsteknik från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.