Webbutvecklare .NET

Jönköping University
Sammanfattning
YH-utbildning
Distans, Värnamo
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: Höst 2023 - Värnamo
Webbutvecklare .NET

Webbutvecklare .NET

Bli webbutvecklare inom .NET, läs YH på Jönköping University

För dig som gillar problemlösning och vill du ha ett kreativt arbete? Arbeta projektinriktat med fokus på ett kundorienterat affärstänkande där nytta, kvalitet och säkerhet står i centrum.  Lär dig programmera system som passar användarens behov! 

Under utbildningen till Webbutvecklare. NET kommer du förberedas för en yrkesroll där du kan arbeta projektorienterat med den senaste tekniken för att skapa funktionella och dynamiska webbsystem med fokus på säkerhet och kvalitet. Utbildningen förbereder dig för att kunna ansvara för att slutföra förelagda projekt utifrån ett kundorienterat affärstänkande.

Du lär dig att arbeta med moderna webbsystem, deras utveckling och säkerhet. Du designar och bygger webbapplikationer med en testdriven utvecklingsmetodik. Du får också lära dig att använda moderna JavaScript-ramverk och att utveckla avancerade webbsystem med till exempel ASP, C#, .NET och MVC.

Under utbildningen får du kunskaper om webbsystems arkitektur och funktion, plattformsoberoende utveckling med Javascript, samt om objektorienterad programmering med programspråket C# och .NET. Du får även kunskaper i användande av molntjänster (t.ex. Microsoft Azure), i källkodshantering med t.ex. GIT, SVN, TFS, samt i agila metoder och testdriven utveckling (t.ex. Scrum och Kanban).

Utbildningen omfattar 400 YHP.

Praktik

Våra yrkesutbildningar lägger stor vikt vid praktiska färdigheter och målet är att du ska vara väl förberedd för ditt kommande yrke och kunna få rätt arbete direkt efter utbildningen. Därför består 25 procent av utbildningen av praktik i form av LIA (Lärande i arbete) ute på ett eller flera företag. Det ger dig möjlighet att direkt få testa dina nyförvärvade kunskaper i verkligheten, samtidigt som du får viktiga kontakter i branschen.

Framtida jobb

Efter utbildningen Webbutvecklare .NET kan du jobba som webbutvecklare, applikationsutvecklare eller systemutvecklare. Din framtida yrkesroll kan innehålla uppgifter som att designa och utveckla säkra och skalbara webbtjänster som hämtar data från olika källor. Att skapa webbapplikationer med C# och SQL-server samt att skapa användarvänliga, moderna användargränssnitt med hjälp av HTML5, CSS3 och JavaScript är också möjliga exempel på dina framtida arbetsuppgifter.

Efter utbildningen kan du jobba i en roll med utvecklingsprojekt utifrån agila metoder.

För mer information om Webbutvecklare .NET, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt
- Matematik 2, 100 p med lägst betyget E/G
- Programmering 1, 100 p med lägst betyget E/G
eller motsvarande kunskaper.

Behörighet: Webbserverprogrammering 1 anges som motsvarande Programmering 1, enligt motsvarandebedömning beslutad av Ledningsgruppen.

Upplägg

Utbildningen genomförs som en distansutbildning med ett antal fysiska träffar i Värnamo.

Utbildningen Webbutvecklare. NET har tagits fram i nära samarbete med branschens företag för att matcha marknadens kompetensbehov.

Kursinnehåll

År 1

 • Webbapplikation MVP
 • Objektorienterad programmering med C# 
 • Dynamiska Webbsystem 1 
 • Dynamiska Webbsystem 2
 • Affärsmannaskap för IT
 • Klientprogrammering


År 2

 • Webbapplikationer med realtidskommunikation
 • LIA 1
 • Affärsutveckling för IT
 • Examensarbete
 • LIA 2

Examen, diplom m.m.

Yrkeshögskoleexamen, Webbutvecklare .NET. 

Jönköping University

Jönköping University

Funderar du över framtiden? Vill du vara attraktiv på arbetsmarknaden – både nationellt och internationellt? Jönköping University har en tydlig internationell profil och tillhör landets främsta när det gäller internationellt studentutbyte. Hos oss får du möjlighet att förlägga delar av...


Läs mer om Jönköping University och visa alla utbildningar.

Intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Webbutvecklare .NET

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt

Hitta till utbildaren

Jönköping University

Gjuterigatan 5
553 18 Jönköping


Beställ information

För att få mer information om utbildningen Webbutvecklare .NET från Jönköping University, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.