KYH Göteborg

i Göteborg

Om skolan

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser.

Det här är KYH

Vår vision

Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under studenttiden och som du sedan ser tillbaka på med värme och har som nytta som alumn. I framtiden kanske det är du som tar emot LIA-studenter från KYH. KYH ska vara en dynamisk partner längs karriären, snarare än en statisk milstolpe på vägen.

På endast två år kommer du att gå från novis till eftertraktad kandidat inom en ny och utmanande bransch.

Vårt löfte

En examen från KYH är för många starten på en ny och framgångsrik karriär med spännande uppdrag, större ansvar och bättre utvecklingsmöjligheter. Jämfört med andra utbildningsformer i det svenska utbildningssystemet har YH-utbildningen en stark koppling till arbetsmarknaden. Våra utbildningar är utformade för att möta arbetsmarknadens behov och i nära samarbete med branschen. De är därför utvecklade för att ge dig precis den kompetens som företagen kräver och är i behov av just nu, och i framtiden.

Vår syn på jämställdhet

KYH arbetar aktivt med både ett externt och internt jämställdhetsarbete. Som anordnare är vår ambition att våra utbildningars ledningsgrupper ska ha en könsfördelning på 40/60 kvinnor och män eller jämnare. KYH som är störst YH-aktör i Sverige inom samhällsbyggnad vill därmed vara högst delaktig i vägen mot att nå regeringens 25 procentiga mål. En del i jämställdhetsarbetet är genom vårt kursinnehåll, våra företagssamarbeten och/eller att samarbeta medaktuella aktörer.

KYHs namn och historia

KYH yrkeshögskola grundades 2007 och startade sin verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. Från början stod förkortningen KYH för "kompetensutveckling och yrkeshögskola", men är idag endast ett namn.

YH har kommit långt sedan starten. Den svenska yrkeshögskoleutbildningen (YH-utbildning) startade som en försöksverksamhet 1996. Sedan 2001 är den en permanent del av det svenska utbildningssystemet med en snabb volymmässig ökning. På den tiden hette formen för utbildning KY (kvalificerad yrkesutbildning). 2009 beslutades det att KY övergick till YH (yrkeshögskoleutbildning) och det är inte särskilt stor skillnad på KY-utbildningar och YH-utbildningar. Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) sköter tillsynen och beviljar alla yrkeshögskoleutbildningar idag.

Visa alla utbildningar med KYH Göteborg

Varför välja KYH Göteborg?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

Utbildningar

YH-utbildning
Bygg / Anläggning Utbildningsform Längd Ort
Byggproduktionsledare Nybyggnation Klassrum Göteborg
Byggledare / Anläggningsledare
Byggproduktionsledare – ROT Klassrum Göteborg
Entreprenadingenjör
Entreprenadingenjör Klassrum Göteborg
Data / IT
Internet of things developer Klassrum Göteborg
Miljö / Hållbarhet
Miljösamordnare - hållbara byggnader Klassrum Göteborg
Projektledare Solenergi Klassrum Göteborg
  • = Öppen för sen anmälan / har restplatser

Hitta till utbildaren

KYH Göteborg

Vintergatan 1A
417 58 Göteborg

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Snittbetyg: 2

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
2/5
Alias
10 mar 2022
Dåligt administration och kurs

Gå nån annan utbildning istället. Betyg har rättats för snälla föreläsare. Hälften av oss som tar examen nu kan inte det som står vi ska kunna i vår kurs planering när vi går u...

KYH
15 mar 2022
Hej, tack för din feedback. Det känns så klart tråkigt att du inte är nöjd med utbildni...
Visa mer
Highlights