Internet of things developer

KYH Göteborg
Sammanfattning
YH-utbildning
Göteborg
Klassrum
2 år
Heltid
CSN-berättigad
Startdatum: augusti 2023 - Göteborg

Beskrivning

Vad gör en Internet of Things developer?

Som IoT-utvecklare arbetar du med teknisk problemlösning och skapar mjukvara som kan läsa av hårdvara. Du arbetar helt enkelt med programmeringen av inbyggda system. Som IoT-utvecklare är det viktigt att du har förståelse för att nya kommersiella och tekniska möjligheter utvecklas snabbt, och vet att en nyckelfaktor i utvecklingen är att identifiera affärsnyttan i en teknisk tillämpning.

IoT-utvecklarens främsta uppgift är att skapa kommunikation mellan hård- och mjukvara i sensorer och processorer i till exempel industrimaskiner, fordon, hushållsmaskiner och vitvaror. Processen består av flera steg och kräver ofta kreativa lösningar. Första steget är utveckling och kodning av produkten, och därefter går mjukvaran igenom ett antal tester där man ser till att produkten fungerar. Efter att mjukvaran genomgått testerna skrivs en rapport i vilken man redogör för resultatet av testerna och produkten.

Under utbildningen

Under utbildningen rustas du med gedigna kunskaper om komplexa system inom IoT. Du lär dig att programmera, ta fram arkitekturer för applikationer inom IoT-området och lär dig att identifiera och hantera sårbarheter mot info-intensiva system inom IoT. Som IoT-utvecklare arbetar du främst i team, vilket kräver en god samarbetsförmåga.

Hur ser framtiden ut för en Internet of Things developer?

Framtidsutsikterna inom branschen är goda och tillväxten är stor. Enligt IoT-analytics.com är antalet IoT-enheter idag runt 7 miljarder (och då är inte telefoner, surfplattor eller datorer inräknade) och väntas växa till 21 miljarder 2025. I Göteborg och Västra Götaland är efterfrågan på IoT-utvecklare stor inom bland annat teknikindustrin, biltillverkningen och på de större IT-konsultföretagen.

Exempel på yrkestitlar förutom Internet of Things developer:

 • IoT-utvecklare

 • Utvecklare inbyggda system

 • Mjukvaruutvecklare

Ansökan och behörighet

För att kunna bli antagen till utbildningen behöver du ha gymnasieexamen från Sverige eller annat land. Du behöver även ha minst godkänt betyg i något av de olika särskilda behörighetskurserna nedan:

 • Matematik B / Matematik 2
  och
 • Svenska B / Svenska 2 / Svenska som andraspråk
  och
 • Engelska 6
  och
 • Programmering 1

Saknar du något behörighetskrav? Då kanske du kan söka på reell kompetens eller göra ett kostnadsfritt behörighetstest.

Varför välja KYH Göteborg?

Praktik/LIA

Samarbete med branscher

CSN-berättigad

KYH Göteborg

Det här är KYH

KYH tillhör topp 10 största yrkesskolor i Sverige. Vi erbjuder utbildningar inom samhällsbyggnad, ekonomi och IT. Just nu är vi 1400 studerande i nästan 60 olika klasser. Vi vill skapa en studentupplevelse för livet, som du känner starkt för under...


Läs mer om KYH Göteborg och visa alla utbildningar.

Hitta till utbildaren

KYH Göteborg

Vintergatan 1A
417 58 Göteborg

Tel: 019-100080
Mobil 019-100080
www.kyh.se

Recensioner

Det finns ännu inga recensioner för utbildningen.